“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Εκλογές του 1963….εκλογές 2009…



Εκλογές του 1963…. Θυμηθείτε τις εκλογές 2009….συγκρίνεται τις δύο περιόδους και τα γεγονότα….!!!!!!

Και τότε –Καραμανλής-Παπανδρέου…

Τελικά ορίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος του Αρείου πάγου Σ. Μαυρομιχάλης για την διενέργεια των εκλογών. Στο μεταξύ ο Λαός βρίσκεται συνεχώς στο πεζοδρόμιο. Εκεί τον θέλουν οι Παπανδρέου. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να κερδίσει τις εκλογές η Ένωση Κέντρου.

Στο μεταξύ ο Καραμανλής πληροφορείται σχέδιο δολοφονίας του. Εκτελεστές του σχεδίου, οι ντόπιοι υποτακτικοί του ξένου κεφαλαίου, το παλάτι, και οι αξιωματικοί Ιωαννίδης - Στειακάκης – Γρίβας κλπ. ο Καραμανλής απειλεί με αποχή από τις εκλογές. Και λοιπόν;

Έτσι κι αλλιώς θα τις έχανε.

Έτσι τον ανάγκασαν, έλαβε μέρος και τις έχασε. Γιατί έτσι ήταν κανονισμένο να γίνει.

Τον «προστάτευαν» μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 1963. μετά ας κανόνιζε την πορεία του. Μέχρι τότε κοιμόταν σε διάφορα γνωστά φιλικά σπίτια, χωρίς καμμιά επαφή με το παλάτι. Ο τρόμος και η αηδία τον είχαν καταπονήσει.

Στις 3 Νοεμβρίου 1963 η Ένωση Κέντρου κερδίζει της εκλογές.

Οι Παπανδρέου σώθηκαν, ο Καραμανλής έφυγε από την Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο και ο Λαός πανηγύριζε στο πεζοδρόμιο –στη γνωστή του θέση- την νίκη της Δημοκρατίας και το τέλος, της «Δεξιάς»….

Με την αναγγελία της εκτέλεσης του προέδρου των ΗΠΑ Τζών Κέννεντυ, ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχθηκε το πρώτο ισχυρό σοκ της σκοτεινής πολιτικής καριέρας του. Η ορκομωσία του Λύντον Τζόνσον, ως νέου προέδρου των ΗΠΑ, τον έριξε στο κρεββάτι με πυρετό 40. Καταστροφή…!!!

Ένοιωσε την ψυχή του να θρυμματίζεται και να γίνεται σαν σπασμένος καθρέπτης. Το δέρμα του σκλήρυνε κι έγινε σκούρο, αρχικά. Ξυνόταν με καταθλιπτική μανία. Μικρά λέπια φάνηκαν στο δύστυχο κορμί του. Έγινε Τραγοτόμαρος. Χρειάστηκε επέμβαση ειδικού γιατρού δερματολόγου. Τις επόμενες μέρες ηρέμησε κάπως και η απολέπιση άρχισε…!!!

Είχε επενδύσει τα πάντα στην εκλογική διατήρηση του Κέννεντυ στην προεδρία για δύο τετραετίες.

Αν ο Τζών Κέννεντυ παρέμενε δύο τετραετίες στην εξουσία των ΗΠΑ, ο Α. Παπανδρέου θα γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας για πολλές τετραετίες. Στη χειρότερη περίπτωση θα έπαιρνε την εξουσία πραξικοπηματικά στις 28 Μαΐου 1967.!! Τώρα όμως; !!!...

Η Μάργκαρετ Τσαντ Παπανδρέου, η Αμερικανίδα σύζυγος του, μπήκε αστραπιαία στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Ταξίδεψε μυστικά στις ΗΠΑ και συναντήθηκε με τον νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού οίκου. Κατόπιν πήγε στο Χιούστον του Τέξας και είχε επαφή με τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ του Τεξανικού Καρτέλ.

Ο Γκας Λογκ, ο γρανιτένιος γενικός διευθυντής της TEXACO, δεν άργησε να αποκτήσει την φήμη του ανθρώπου που έλεγε πάντα όχι. Οι άλλες αδελφές μισούσαν την TEXACO. Αλλά τότε, με τον Τζόνσον στην προεδρία των ΗΠΑ, η σχέση είχε αρχίσει να γίνεται κάπως «ερμαφρόδιτη» … Θα έκαναν, όπως έλεγαν, ένα ιστορικό συμβιβασμό μ’ αυτούς τους «τσιγκούνηδες» και εν πάση περιπτώσει αν τύχαινε να πέθαιναν σε πρατήριο της TEXACO, θα ζητούσαν να τους τραβήξουν έξω από το πρατήριο της μισητής εταιρίας, πριν ξεψυχήσουν.

Τώρα είχαν αλλάξει κάπως τα πράγματα. Σ’ αυτή την κατάσταση βρήκε η Μάργκαρετ Τσαντ Παπανδρέου τον Γκας Λογκ στον ουρανοξύστη της Κράϊσλερ, που το μεγαλύτερο μέρος του κρατούν για γραφεία της εταιρίας. Θύμωσε ο Λογκ μ’ αυτά που άκουσε από την Μάργκαρετ.

Δεν κατάλαβε ακόμη πως τώρα κυβερνάμε εμείς; Αναρωτήθηκε μεγαλόφωνα. Άρπαξε το τηλέφωνο και με γρήγορες κοφτές φράσεις μίλησε στον ειδικό σύμβουλο για θέματα ασφαλείας του προέδρου Τζόνσον. Μόλις τελείωσε το τηλεφώνημα την πρόσταξε να γυρίσει στην Αθήνα. «αυτοί οι μπάσταρδοι (εννοούσε τα άλλα καρτέλ), είναι δειλοί. Ότι θές να έρχεσαι σε επαφή με την ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΑΣ στην ΑΘΗΝΑ. «ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ» είναι δικός μας. Μόνο πρόσεχε τον άνδρα σου και τον πεθερό σου. Με το παραμικρό θα τους τσιμεντώσω…..» (εννοούσε θα τους έθαβε ζωντανούς και από πάνω αντί για ταφόπλακα θα έριχνε τσιμέντο).

Η ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΤΣΑΝΤ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ χαμογελούσε…..

Αποσπάσματα –παγκόσμιοι Εντολοδότες Αθ. Στριγάς.

Comments