“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο σταθμός ραντάρ στο κέντρο της Ρωσίας έχει τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα

Ο νέος σταθμός ραντάρ «Κοντέινερ», που έχει εγκατασταθεί στην πόλη Κοβίλκινο (ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας), έχει τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Η εγκατάσταση θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις αερο-διαστημικής άμυνας να ανιχνεύουν στη δυτική κατεύθυνση τη μετακίνηση πρακτικά οποιωνδήποτε ιπτάμενων συσκευών και να καταγράφουν τις εκτοξεύσεις των πυραύλων κρουζ σε απόσταση μέχρι τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα.


Το συνεχές πεδίο ραντάρ σε βασικές κατευθύνσεις αποτελεί εγγύηση για μία αξιόπιστη αντιαεροπορική άμυνα. Η διάλυση της ΕΣΣΔ οδήγησε στο γεγονός, ότι σε αυτό το πεδίο δημιουργήθηκαν σημαντικά «χάσματα». Αλλά ο έλεγχος του εναέριου χώρου ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας του σύγχρονου πολέμου, ακόμα και παρά το γεγονός ότι πολιτικά η πιθανότητα μιας σύγκρουσης στη δυτική κατεύθυνση έγινε σημαντικά μικρότερη, απ’ ότι 30 χρόνια πριν. Ο σταθμός ραντάρ «Κοντέινερ» μαζί με τους σταθμούς «Βορόνεζ» του συστήματος SPRN, αναμένεται να αποκαταστήσει το ρωσικό πεδίο ραντάρ.

Ο σταθμός, η ανάπτυξη του οποίου ξεκίμνησε από τη δεκαετία του 1990, μπορεί να ανιχνεύσει στόχους σε αποστάσεις μεγαλύτερες από 3000 χιλιόμετρα και σε ύψος μέχρι 100 χιλιόμετρα. Παράλληλα, ο σταθμός μπορεί με υψηλή ακρίβεια να προσδιορίζει τις συντεταγμένες του ανιχνευμένου αντικειμένου. Επιπλέον, ο «Κοντέινερ» διαθέτει γωνία θέασης 180°, γεγονός που επιτρέπει τη μείωση του αριθμού των σταθμών για την κυκλική παρακολούθηση και ταυτόχρονα την αύξηση της πυκνότητας του πεδίου ραντάρ λόγω της αλληλοεπικάλυψης του πεδίου ανίχνευσης.

Το συγκρότημα που έχει εγκατασταθεί αποτελείται από μεγάλο αριθμό πύργων με κεραίες, καθώς και από διάφορες μονάδες με συσκευές για την ανάλυση των σημάτων. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του σταθμού αποτελούν τα οικονομικά του χαρακτηριστικά: το ραντάρ συναρμολογείται από έτοιμες εργοστασιακές μονάδες, γεγονός που απλοποιεί και μειώνει σημαντικά το κόστος της κατασκευής του.

Το δεύτερο σταθμό «Κοντέινερ» θα κατασκευάσουν στην Άπω Ανατολή. Συνολικά μέχρι το 2020 προγραμματίζεται να τεθούν σε λειτουργία, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, μέχρι έξι τέτοιοι σταθμοί ραντάρ. Σε συνδυασμό με τα ραντάρ «Βορόνεζ» αυτά θα εξασφαλίσουν την πλήρη κάλυψη της περιμέτρου των ρωσικών συνόρων. Αυτό θα επιτρέψει την ανίχνευση τόσο των εκτοξεύσεων των βαλιστικών πυραύλων, όσο και τις πτήσεις της αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων και των αεροσκαφών, και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και των πυραύλων κρουζ, συμπεριλαμβανομένων των δυσδιάκριτων.

Ιλιά Κράμνικ

http://greek.ruvr.ru/2013_12_15/255836233/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments