“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ευρωπαϊκή, «Αστυνομία φτωχών» προωθεί η Ε.Ε. "(ss) Τύπου Γκεστάπο του Χίτλερ;"

Το πρόγραμμα για τη σύστασή της εγκρίθηκε ήδη από το ευρωκοινοβούλιο
- Στόχος ο έγκαιρος εντοπισμός των κοινωνικών και εργασιακών προβλημάτων...
Η Ευρωπαική Ένωση έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία μιας «αστυνομίας φτωχών» , ενός ειδικού σώματος που θα εποπτεύει στα κράτη-μέλη τα επίπεδα φτώχειας, τα κοινωνικά επιδόματα και την υγειονομική περίθαλψη. Στόχος της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι ο έγκαιρος εντοπισμός των κοινωνικών και εργασιακών προβλημάτων.

Το σχετικό πρόγραμμα που προωθούν οι Βρυξέλλες και εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από την πλειοψηφία των βουλευτών του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση στους κόλπους των Συντηρητικών οι οποίοι έσπευσαν να κατηγορήσουν την Ε.Ε. ότι προσπαθεί να επιβάλει μία δική της «ευρωπαϊκή κοινωνική συνείδηση». Η Βρετανίδα Άνθεα Μικλιτάιρ, εκπρόσωπος των Συντηρητικών ευρωβουλευτών σε θέματα εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, τάχθηκε εναντίον του προγράμματος δηλώνοντας στον βρετανικό Τύπο: «Ξεκάθαρα, πρόκειται για έναν ελιγμό του κοινοβουλίου για να δημιουργήσει έναν ρόλο στην Ε.Ε. που δεν είναι άλλος από αυτόν της ευρωπαικής κοινωνικής συνείδησης».
«Το χειρότερο όμως είναι», προσθέτει, «ότι οι Βρυξέλλες θέλουν να νομιμοποιήσουν εξουσίες που θα επιβλέπουν και θα παρεμβαίνουν σε εσωτερικά θέματα ενός κράτους μέλους που αφορούν σε κοινωνικά προβλήματα». 
«Κανείς δεν λέει πως η φτώχεια, η αρρώστια και το θέμα των αστέγων δεν είναι πραγματικά προβλήματα και δε χρήζουν άμεσης επίλυσης. Αυτό που λέμε εμείς όμως είναι ότι, κάθε κράτος, μεμονωμένα, θα πρέπει να τα διευθετεί και όχι να τα λύνουν οι Βρυξέλλες με κάποιους κανόνες που θα υπαγορεύουν στα μέλη τους», επισημαίνει η Βρετανίδα ευρωβουλευτίνα.
Η έκθεση, υπό τον τίτλο: «Κοινωνικές Διαστάσεις της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ενωσης», που προώθησε στο ευρωκοινοβούλιο ο Γάλλος Σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, Περβένς Μπερέ, επισημαίνει ότι στόχος της είναι η καταπολέμηση της κοινωνικής ανισορροπίας με τον εντοπισμό σε κάθε χώρα των επιπέδων παιδικής φτώχειας, πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη καθώς επίσης του αριθμού των αστέγων και ανέργων.

Comments