“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Οργή Κάμερον κατά Κομισιόν- 89 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει η Ελλάδα

Εξαγριωμένος εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός με την Κομισιόν μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Αιτία το αιφνιδιαστικό, σύμφωνα με τον Κάμερον, αίτημα από τη Βρετανία και οχτώ ακόμη κράτη μέλη να πληρώσουν επιπλέον χρήματα στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μέσα σε τρεις εβδομάδες, εξαιτίας ενός νέου τρόπου υπολογισμού των οικονομικών δεδομένων.

«Όταν ακούς κάποιους από την Κομισιόν να λένε ότι φυσικά είναι μία τεχνική προσαρμογή αυτός ο λογαριασμός, που όλοι πρέπει να πληρώσουν. Όχι δεν πρέπει. Είμαστε μέλη αυτού του οργανισμού και έχουμε επενδύσει σε αυτόν και έχουμε ηγετικό ρόλο και δεν μπαίνεις σε μία ένωση που ξαφνικά σου κουνάει έναν λογαριασμό 2 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρώσεις σε τρεις εβδομάδες. Είναι απαράδεκτος τρόπος συμπεριφοράς» είπε χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε που υπήρξε επίτροπος για τον οικονομικό προγραμματισμό και τον προϋπολογισμό από το 2004 μέχρι το 2010 είπε ότι ο τρόπος υπολογισμού έχει αποφασιστεί από όλα τα κράτη μέλη και ότι ήταν μία αναμενόμενη διαδικασία.

«Η eurostat λαμβάνει τις αποφάσεις της και κάνει τους τελικούς υπολογισμούς βασιζόμενη σε στοιχεία των εθνικών υπηρεσιών και κυβερνήσεων. Και μόνο τότε με επαληθευμένα στοιχεία παρουσιάζει αυτές τις πληροφορίες στην Κομισιόν και μόνο τότε η Κομισιόν υπολογίζει ποιος χρωστάει σε ποιον και ποιος πρέπει να πληρώσει» δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα με την προσαρμογή η Ελλάδα καλείται να πληρώσει επιπλέον 89,4 εκατ. ευρώ και η Κύπρος άλλα 42,4.

Ο Κάμερον τόνισε ότι θα δημιουργήσει μέτωπο με όλες τις χώρες που ζημιώνονται εναντίον της προσαρμογής.

Αυτή η διαδικασία αναθεώρησης των στοιχείων ΦΠΑ και ΑΕΠ πραγματοποιείται εδώ και χρόνια.

Φέτος, ωστόσο, στους υπολογισμούς περιλήφθηκαν δεδομένα της τελευταίας 20ετίας.

Μεγάλοι κερδισμένοι είναι η Γαλλία και η Γερμανία με την πρώτη να εξοικονομεί πάνω από ένα δισ. ευρώ και τη δεύτερη 779 εκατομμύρια.

Copyright © 2014 euronews

http://dia-kosmos.blogspot.gr/