“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Νέο Ρεκόρ Ανεργίας Στη Γαλλία


Μαύρη χρονιά για την απασχόληση το 2014, όπως φαίνεται και από τα τελευταία νούμερα του Δεκεμβρίου τα οποία υποδηλώνουν την συνεχή αύξηση της ανεργίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πολύ μακριά από το να ανατραπεί η καμπύλη της ανεργίας, σύμφωνα με την επιθυμία του Φρανσουά Ολάντ. Ακολουθεί ανοδική πορεία και σημείωσε αύξηση κατά 5,7% το 2014, η οποία ισοδυναμεί με το 10,4% του εργατικού δυναμικού της χώρας, ήτοι γύρω στα 5,5 εκατομμύρια. Υπάρχει ωστόσο μια μικρή αναλαμπή στην ανεργία των νέων που δείχνει να ακολουθεί πτωτική πορεία χάρη στα ειδικά προγράμματα.

«Το 2014 ήταν μια δύσκολη χρονιά όχι μόνο για την Γαλλία αλλά για ολόκληρη την Ευρωζώνη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς προσθέτοντας ότι «όταν έχουμε επιβράδυνση στην ανάπτυξη να μην περιμένουμε θαύματα». Χαρακτήρισε όμως το 2015 «ως χρονιά της κινητοποίησης για την εκ νέου κατάκτηση της ανάπτυξης».

Ιανουάριος, ο μήνας των επιθέσεων

Στον τομέα του επιχειρείν υπήρξε μια θετική άνοδος 2 % το 2014 με τη δημιουργία σχεδόν 600.000 νέων επιχειρήσεων. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών πάντως σημείωσε στασιμότητα τον Ιανουάριο, ύστερα από μια απότομη ανάκαμψη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του γαλλικού Ινστιτούτου Στατιστικής INSEE. Ο Ιανουάριος βέβαια είναι ο μήνας μετά τις γιορτές αλλά και μήνας των ισλαμιστικών επιθέσεων στη Γαλλία.

Αυτές τις μέρες πάντως η μάχη δίνεται στο κοινοβούλιο για τον νέο μεγάλο νόμο του υπουργού Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν στον οποίο βασίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι για την ανάπτυξη αφού προηγουμένως ξεμπλέξουν με τις 3.200 τροπολογίες που έχει καταθέσει η αντιπολίτευση.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments