“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΣΥΡΙΖΑ... λεφτά δεν υπάρχουν, λέει σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς!...Προηγούνται οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!....

Με έγγραφό του προς το Συμβούλιο της Επικρατείας


Ό,τι πήρατε, πήρατε... άλλα λεφτά δεν υπάρχουν, λέει σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς το υπουργείο Οικονομικών!

Ό,τι πήρατε, πήρατε. Αυτό είναι το νόημα του εγγράφου που έστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το υπουργείο Οικονομικών στις 12 Μαρτίου, δηλαδή επί ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα.


Με το επιχείρημα ότι οποιαδήποτε επιστροφή χρημάτων «θα θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης», το υπουργείο Οικονομικών «ανάβει κόκκινο» στην επιστροφή του υπόλοιπου 50% που οφείλει η Πολιτεία στους στρατιωτικούς με βάση απόφαση του ΣτΕ. Το έγγραφο έρχεται στη δημοσιότητα μία ημέρα πριν από την εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής στρατιωτικών κατά της ρύθμισης Σταϊκούρα.

Και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών), στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

«Το μέγεθος της χορηγηθείσας αύξησης καθορίστηκε από τα δημοσιονομικά περιθώρια, την ανάγκη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που είχαν τεθεί για το έτος 2014 αλλά και τα επόμενα οικονομικά έτη του ΜΠΔΣ, τους περιορισμούς που τίθενται από το διεθνές χρηματοδοτικό περιβάλλον στο οποίο η χώρα δραστηριοποιείται και εντός του οποίου η ροή χρηματοδότησης δανειακών κεφαλαίων προς τη χώρα είναι καθορισμένη και υπό αυστηρές προϋποθέσεις για τα επόμενα οικονομικά έτη. Είναι προφανές ότι τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας, τόσο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του Προϋπολογισμού του 2014 και του 2015 όσο και των στόχων του ΜΠΔΣ για τα επόμενα οικονομικά έτη 2016 - 2018.

Η ως άνω αύξηση των αποδοχών δεν έρχεται σε αντίθεση με το ''δεδικασμένο'' της υπ' αριθμ. 2193/2014 απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ, όπως εσφαλμένα ισχυρίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών».

«Έχουμε εμπιστοσύνη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος στην απάντησή του σε ερώτηση βουλευτών τόνισε ότι, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων», σημειώνει η ΠΟΕΣ.

ΠΑΡΟΝ
http://dia-kosmos.blogspot.gr/