“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ;

Ένας άγνωστος, παράλληλος πόλεμος, εξελίσσεται πίσω από αυτό που φαίνεται στα Μέσα Ενημέρωσης και στις δημόσιες δηλώσεις ως μάχη της Ελλάδος για το μεγάλο θέμα της οικονομίας. Ξένες υπηρεσίες, δείχνουν να είναι ενοχλημένες από την είσοδο της Ελλάδας σε ένα ασυνήθιστο ως σήμερα διπλωματικό παιχνίδι. Η δραστηριότητα αυτή δεν αφορά τους αγωγούς και τις διαπραγματεύσεις μόνο, αλλά την απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τους υπουργούς αλλά και τις ελληνικές υπηρεσίες, να χαράξουν πολιτική «ανάκτησης και αποκατάστασης της εθνικής κυριαρχίας».

Αυτό το οποίο φαίνεται πως έχει θορυβήσει όσους είχαν συνηθίσει να έχουν εξασφαλίσει συγκεκριμένου τύπου σχέσεις με τις ελληνικές Αρχές, είναι πληροφορίες που έχουν φτάσει στο μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις οποίες, αρχεία εθνικής σημασίας με πληροφορίες που αφορούν δραστηριότητες ξένων υπηρεσιών στη χώρα, έχουν εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ομάδα η οποία λειτουργούσε μέσα ή παράλληλα με την ΕΥΠ, είχε προχωρήσει σε παράνομες ή παράτυπες δραστηριότητες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ακόμη και παρακολουθήσεις πολιτών ή πολιτικών.

Η απόφαση να διεξαχθεί έρευνα γι αυτές τις πληροφορίες φαίνεται πως έχει θορυβήσει τους πρωταγωνιστές οι οποίοι ενδέχεται να έχουν αφήσει ηλεκτρονικά ίχνη. Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες φαίνεται να έχουν ενημερωθεί από την ελληνική πλευρά πως η χώρα θα διατηρήσει καλές σχέσεις με όσους διώκουν το διεθνές έγκλημα, είτε πρόκειται για τρομοκρατία είτε για οικονομικό έγκλημα, αλλά η κόκκινη γραμμή είναι η διαφύλαξη του εθνικού χώρου. Τις τελευταίες δέκα ημέρες, δημοσιεύματα εμφανίζουν τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες να προσανατολίζονται στην «εσωτερική παρακολούθηση» πράγμα το οποίο δεν ισχύει και σύμφωνα με παράγοντες της κυβέρνησης είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έχει εντοπιστεί σχέδιο να χρησιμοποιηθεί ο ελληνικός Τύπος, ο οποίος ήδη είναι δυσαρεστημένος από τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, ως πολιορκητικός κριός και παράγοντας φθοράς. Με τον ίδιο τρόπο που το ελληνικό μιντιακό σύστημα εμφανίζει συνεχώς αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση, θα εμφανίσει φθορά σε θέματα ασφάλειας ,αίσθημα ανασφάλειας και ενοχοποίηση μελών της κυβέρνησης .

Βασικός κορμός αυτής της τακτικής θα είναι, να αξιοποιηθούν καταστάσεις ακόμη και δικογραφίες που αφορούν εγκλήματα, και πάνω σε αυτές να δημιουργηθεί ένα ψευδές οικοδόμημα. Πρώην πρωταγωνιστές της «ομάδας αλήθειας» της ΝΔ αλλά και μιντιάρχες, θεωρούν πως μπορούν να δημιουργήσουν πολλές ιστορίες τύπου «Κατρούγκαλου», για να δημιουργήσουν σύγχυση και την αίσθηση πως «όλοι ίδιοι είναι». Αυτή τη φορά όμως το παιχνίδι θα είναι πολύ πιο σοβαρό και με ξένη βοήθεια.

Ένα σενάριο το οποίο σύμφωνα με ισχυρό παράγοντα της κυβέρνησης έχει δρομολογηθεί, είναι να υπάρξουν δημοσιεύματα τα οποία περιγράφουν αληθινά περιστατικά που αφορούν εγκλήματα αλλά εμπλέκουν και μη σχετιζόμενους. Στη συνέχεια κάποιος εισαγγελέας, θα εμφανιστεί πρόθυμος να διατάξει έρευνα με βάση τα δημοσιεύματα. Έτσι οι μιντιάρχες θα έχουν το δικαίωμα να παράγουν δημοσιεύματα που θα περιέχουν ονόματα, που οι ίδιοι ενέπλεξαν, σαν να ήταν πραγματικά εμπλεκόμενοι.

Το σχέδιο αυτό φαίνεται πως έχει αποκαλύψει σε κυβερνητικό αξιωματούχο ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, υποδεικνύοντας μάλιστα και το όνομα του εισαγγελέα ο οποίος θα φροντίσει να συμπεριλάβει τα ονόματα των μη σχετιζόμενων στην έρευνα για να προσδώσει αξιοπιστία. Αναμένουμε να δούμε αν ο πόλεμος αυτός θα καταλήξει σε μία ακόμη «επιχείρηση μονταζιέρα», ή θα αποκαλύψει μια βρώμικη δραστηριότητα υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/