“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ποιοι διχάζουν ξανά τους Έλληνες;

Του Πανίκου Παναγιώτου – www.philenews.com

Αν εξετάσουμε την ιστορία μας, από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα, οι Άγγλοι κατάφεραν με τη στρατηγική του «διαίρει και βασίλευε» να επιβάλουν τους δικούς τους όρους, για τα δικά τους συμφέροντα.


Και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους συνεχίζουν να μεθοδεύουν την ίδια πολιτική, με σκοπό την εξάρτηση του νησιού από καταστάσεις που δεν θα αφήνουν περιθώρια για απομάκρυνση των βάσεων και για κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων.

Γι’ αυτό, συμπορεύονται συνεχώς με τις τουρκικές επιδιώξεις. Μέσα από τη διαιώνιση του διαχωρισμού ή μιας λύσης που θα στηρίζεται σε μη λειτουργική και δημοκρατική βάση και οι δύο κοινότητες θα βρίσκονται σε «μόνιμη διαπραγμάτευση» για να επιλύουν προβλήματα, οι Άγγλοι θα επιτυγχάνουν τον μόνιμο στόχο τους.

Κι όμως, αν πρώτα δεν διαιρούσαν τους Έλληνες της Κύπρου κι αν οι δικές μας ηγεσίες δεν έπεφταν στην παγίδα τους και συνεργάζονταν με μόνο γνώμονα το συμφέρον του λαού στο σύνολό του, θα αποτρεπόταν κάθε έξωθεν επέμβαση.

Το χουντικό πραξικόπημα θα ήταν πολύ πιο δύσκολο εγχείρημα και η τουρκική εισβολή θα παρέμενε ανέφικτος στόχος.

Επομένως, δεν θα υπήρχε κατοχή, ξεριζωμός και θάνατος. Όλα θα ήταν διαφορετικά: Οι άνθρωποι, ο τόπος και οι μνήμες μας.

Πανομοιότυπο σκηνικό διαμορφώθηκε για την Ελλάδα. Με την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», οι ξένοι (δανειστές και κάθε λογής κερδοσκόποι) κατάφεραν να την οδηγήσουν στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα και να αποδυναμώσουν τη χώρα.

Κι όμως, τίποτα δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν, αν δεν προϋπήρχε το ανεύθυνο και το διεφθαρμένο πολιτικο-οικονομικό σύστημα της Αθήνας, με τις τεράστιες ευθύνες υπολογίσιμης μερίδας του ελληνικού λαού.

Και σε κάθε περίπτωση (εθνική, κοινωνική και οικονομική), όπως στην Κύπρο και στην Ελλάδα, το κόστος και τη δυστυχία πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι, οι αθώοι και οι προδομένοι.

Αντίθετα, οι διεφθαρμένοι, οι εγκληματίες και οι προδότες, που διχάζουν ξανά τους Έλληνες, όχι μόνο δεν πάνε φυλακή, αλλά με περισσό θράσος βγαίνουν κι από πάνω.

Χωρίς ολοκληρωμένη κάθαρση, τιμωρία και αλήθεια, ο Ελληνισμός θα σέρνεται από τραγωδία σε τραγωδία…

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/