“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αξιολύπητος ο τρόπος που οι ΗΠΑ και η Γαλλία δαιμονοποιούν τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία

Η Γαλλία στην προσπάθειά της να ευχαριστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες αποδέχεται τυφλά την προπαγάνδα της Ουάσιγκτον για να ξεγελάσει το γαλλικό κοινό, όσον αφορά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, είπε ο Γάλλος πολιτικός Ζακ Myard, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro. Ο Myard, ο οποίος εκπροσωπεί την Ένωση για ένα κόμμα Λαϊκού Κινήματος στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, κατηγόρησε τη Γαλλία, ότι μεταφέρει την Αμερικανική προπαγάνδα, όταν πρόκειται για τη Συρία και τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIL.

«Σήμερα, υπάρχει ένας απίστευτος πόλεμος των μέσων ενημέρωσης να δαιμονοποιήσουν τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Είναι κάτι το συγκλονιστικό,» δήλωσε κατηγορηματικά Myard. Ο γάλλος πολιτικός πρόσθεσε, ότι η Ρωσία είχε πάντα ένα απλό και σαφές σχέδιο, για το συριακό ζήτημα, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, των οποίων η λογική είναι δύσκολο να κατανοηθεί. 

Η Μόσχα υποστήριζε πάντα την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ σε έναν αγώνα κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού, ενώ στο μεταξύ η δυτική λογική ήταν να εκπαιδεύσει και να προμηθεύει με όπλα διάφορες αποχρώσεις των ανταρτών της Συρίας, ορισμένοι από τους οποίους καταλήξανε σε ενώσεις τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένων του ISIL και του Μετώπου της al-Nusra. 

Ήταν ένα τεράστιο λάθος να υποστηρίξει τους λεγόμενους «μετριοπαθείς» αντάρτες της Συρίας, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την κυβέρνηση του Αλ-Ασάντ. 

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί κανείς να βρει «μετριοπαθείς» αντάρτες της Συρίας μόνο ως εργάτες στα κομμωτήρια των ΗΠΑ και στα ξενοδοχεία της Γαλλίας, ενώ οι «μετριοπαθείς» στη Συρία μαζέψανε τα μπογαλάκια τους και προσχώρησαν στις τάξεις του ISIL και της Αl-Nusra πριν από πολύ καιρό, υποστήριξε ο Myard.

Όσο για το Παρίσι, «είναι απλά αξιολύπητο να βλέπουμε την ευθυγράμμιση της Γαλλίας σε αυτή την πολιτική του μαθητευόμενοι μάγου», δήλωσε το μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, προσθέτοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια καταστροφή. Η Ρωσία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις σε στόχους του ISIL στη Συρία, μετά από αίτημα του προέδρου Μπασάρ Άσαντ. 

Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011. Η κυβέρνηση της χώρας μάχεται ενάντια σε έναν αριθμό δυνάμεων της αντιπολίτευσης, καθώς κι ενάντια σε ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Ισλαμικού Κράτους. (prisonplanet) 

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/