“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Δούρου: Δεν φταίμε εμείς αλλά το υπ. Υποδομών για την κατάρρευση του τριώροφου στο Καματερό

Η περιφερειάρχης Αττικής κάνει «μπαλάκι» τις ευθύνες για την κατάσταση στο ρέμα της Εσχατιάς

Στο υπουργείο Υποδομών πετάει η Ρένα Δούρου το μπαλάκι των ευθυνών για την κατάσταση με το ρέμα της Εσχατειάς, στα όρια του οποίου βρισκόταν το τριώροφο που κατέρρευσε την Πέμπτη στο Καματερό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυρίας Δούρου «η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με τη μελέτη του Υπουργείου στο συγκεκριμένο σημείο θα κατασκευασθεί κιβωτοειδής αγωγός εσωτερικών διαστάσεων 6,0μx4,0μ, ο οποίος θα διέρχεται σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από την υπόψη οικοδομή. Ενδιάμεσα η κοίτη του ρέματος θα παραμένει ανοιχτή, προφανώς για να ενσωματωθεί σε μελλοντικά έργα ανάπλασης».

Κατά την κυρία Δούρου η Περιφέρεια της οποίας προΐσταται «έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, που σημαίνει καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών».

Επιχειρεί, επίσης, να καθησυχάσει όλους όσοι βρίσκονται κοντά σε ρέματα υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα φρεάτια (σ.σ. που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας) έχουν πρόσφατα συντηρηθεί και βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση».

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής έχει ως εξής:

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενεργοποίησε όλο το μηχανισμό της Περιφέρειας, έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή τις αρμόδιες διευθύνσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της κατάστασης.

Άμεσα με την εκδήλωση των φαινομένων, μηχανικοί της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα.

Συνεργεία επιβλέπουν όλα τα φρεάτια και τα ρέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω έχουν πρόσφατα συντηρηθεί και βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση.

Στο σημείο που σημειώθηκε το σοβαρό περιστατικό με την πτώση του τριώροφου οικήματος, στο ρέμα της Εσχατιάς, βρέθηκαν οι: ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ήδη μέσω της Πολιτικής Προστασίας έχουν σπεύσει συνεργεία για την απομάκρυνση των υλικών που εμποδίζουν την κανονική ροή του ρέματος.

Σχετικά με το ανωτέρω συμβάν, ενημερώνουμε ότι: η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με τη μελέτη του Υπουργείου στο συγκεκριμένο σημείο θα κατασκευασθεί κιβωτοειδής αγωγός εσωτερικών διαστάσεων 6,0μx4,0μ, ο οποίος θα διέρχεται σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από την υπόψη οικοδομή. Ενδιάμεσα η κοίτη του ρέματος θα παραμένει ανοιχτή, προφανώς για να ενσωματωθεί σε μελλοντικά έργα ανάπλασης.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, που σημαίνει καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών. Ήδη είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των πρανών σε διάφορα ρέματα της Αττικής.

Τέλος, η οριστική αντιμετώπιση του θέματος στο ρέμα της Εσχατιάς θα λυθεί με την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων διευθέτησης από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/