Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χιροσίμα - Ναγκασάκι: Διεθνές Δικαστήριο για το πρώτο πυρηνικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Ναρίσκιν: «Οι ΗΠΑ καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των λαών με τον πυρηνικό όλεθρο στη Χιροσίμα. Το ίδιο κάνουν και σήμερα…»
Οι μνήμες από τις αμερικανικές ατομικές βόμβες που σκόρπισαν θάνατο και όλεθρο στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, το 1945, δεν είναι λιγότερο σημαντικές από τις μνήμες για τα φρικιαστικά εγκλήματα των Ναζί.

Όπως δήλωσε σήμερα σε ομιλία του ο πρόεδρος της ρωσικής ΔούμαςΣεργκέι Ναρίσκιν, με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας σε αμάχους στην Ιαπωνία, «η ψευδαίσθηση της ατιμωρησίας μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, με βαριές συνέπειες».

«Δυστυχώς, στο σημερινό κόσμο κυριαρχούν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να σβήσουν από την ιστορία τις τραγικές “λεπτομέρειες” των επιθέσεων με ατομικές βόμβες και τα φοβερά αποτελέσματά τους, καθώς και την υπενθύμιση του ποιος διέπραξε αυτά τα εγκλήματα» τόνισε ο Ναρίσκιν, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO), η οποία ήταν αφιερωμένη στην 70η επέτειο των ατομικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

«Στην πραγματικότητα οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών το 1945 καταχράστηκαν την κληρονομιά της κοινής πάλης των λαών του συνασπισμού κατά του Χίτλερ, καθώς το ατομικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας ήταν αρχικά μόνο μια κατάλληλη απάντηση στα σχέδια των Ναζί» είπε ο Ναρίσκιν, συμπληρώνοντας: «Με λύπη διαπιστώνουμε και σήμερα πως οι αρχές των ΗΠΑ καταχρώνται επίσης την εμπιστοσύνη τόσο της Ρωσίας μετά τον ΨυχρόΠόλεμο, όσο και τη συμπάθεια όλης της ανθρωπότητας μετά τις επιθέσεις της11ης Σεπτεμβρίου».

«Το στοίχημα της Δύσης στις εκάστοτε μονομερείς στρατιωτικές ενέργειες και το ότι αγνοεί τις ζωές των ανθρώπων, έχει ήδη οδηγήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία…Τώρα σε αυτήν τη θλιβερή λίστα προστίθεται και η -εως χτες- ειρηνική Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 7000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται έως δεκάδες χιλιάδες» συνέχισε ο Ναρίσκιν, καταλήγοντας: «Κατά την άποψή μου, ένα πράγμα είναι βέβαιο: η μέθοδος που επιλέχθηκε το 1945 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν βασίστηκε σε αληθινή ανάγκη για το καλό της ανθρωπότητας, ούτε σε στρατιωτικές ανάγκες».

Ο Τρούμαν και τα «ευχάριστα νέα» των χιλιάδων νεκρών

Εβδομήντα χρόνια έχουν περάσει από το πρωινό της 6ης Αυγούστου του 1945, όταν το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος Εnola Gay διέπραττε το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε στην ιστορία των πολέμων, ρίχνοντας την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα κατ’ εντολή του προέδρουΤρούμαν.

Αν και η Γερμανία είχε δηλώσει παράδοση στους Συμμάχους ήδη από τις 8 Μάη του 1945 και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν αναπόφευκτο, οι αμερικανοί προχώρησαν σε μια επίδειξη δύναμης για το ποιος θα είναι ο αρχηγός στο νέο ψυχροπολεμικό τοπίο.

Η πρώτη βόμβα που σκοτώνει ακαριαία 70.000 αμάχους από την πρώτη κιόλας μέρα, στο Ναγκασάκι, λέγεται Little boy (Μικρό Αγόρι) κάνοντας τον τότε πρόεδρο Τρούμαν να αναφωνήσει: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ιστορία», έναν μάλλον σαφή απειλητικό υπαινιγμός προς όλη την ανθρωπότητα και ειδικότερα προς το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα και την ΕΣΣΔ, ενώ όταν έφτασαν τα «ευχάριστα νέα» στη βάση από την οποία ξεκίνησε το αεροπλάνο που προκάλεσε το ολοκαύτωμα ξέσπασαν τρελοί πανηγυρισμοί.

Το δεύτερο φρικιαστικό αμερικανικό έγκλημα ήρθε τρεις μέρες μετά, στις 9 Αυγούστου του 1945 στο Ναγκασάκι με τη ρίψη της δεύτερης βόμβας, του Fat Boy (Χοντρό Αγόρι).

Τα θύματα του αμεριακανικού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, όπως έχουν χαρακτηριστεί οι βομβαρδισμοί σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, υπολογίζονται ότι μέχρι το 1950 είχαν φτάσει τα 300.000, εξ αιτίας και της πυρηνικής ακτινοβολίας.


Χιροσίμα - Ναγκασάκι: Διεθνές Δικαστήριο για το πρώτο πυρηνικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Την παραμονή της 70ης επετείου των βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, στη Μόσχα, διπλωμάτες, πολιτικοί και εμπειρογνώμονες του διεθνούς δικαίου, πρότειναν τη σύσταση ενός Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου για την εξέταση των δύο αυτών –μοναδικών στην παγκόσμια ιστορία- πυρηνικών επιθέσεων.

Η ιδέα αυτή εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου), Σεργκέι Ναρίσκιν, στη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση για την επέτειο των τραγικών συμβάντων του 1945, που διοργάνωσε το Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO). «Ο ατομικός βομβαρδισμός των ιαπωνικών πόλεων είναι η μοναδική περίπτωση στην ανθρώπινη ιστορία, που δεν έχει γίνει ακόμα θέμα έρευνας από Διεθνές Δικαστήριο. Δεν έχει γίνει ακόμα. Αλλά ξέρουμε, ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται», δήλωσε ο Ναρίσκιν.

Η μνήμη της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι στην ιστορία της Ρωσίας έχει πάρει μια ιδιαίτερη χροιά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας. Τα δύο αυτά επιθετικά «ατομικά» χτυπήματα δεν έγιναν μόνο για να πειστεί η Ιαπωνία να συνθηκολογήσει άνευ όρων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, «αλλά και σαν μια επίδειξη πολεμικής ισχύος απέναντι στην τότε Σύμμαχο των ΗΠΑ, τη χώρα μας».
Η πύρινη στήλη που σκόρπισε την καταστροφή…

«… Τώρα, έγινα ο θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων…» (Ρόμπερτ Οπενχάϊμερ, θεωρητικός φυσικός, περιγράφοντας με ένα στίχο του επικού ποιήματος «Μπαγκάβαντ Γκίτα» τη στιγμή της πρώτης έκρηξης της ατομικής βόμβας στο Νέο Μεξικό, τον Ιούλιο του 1945).

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Ο τρόπος που επελέγη το 1945 από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν βασίστηκε ούτε σε ανθρωπιστικούς λόγους, ούτε υπήρχε κάποια συγκεκριμένη στρατιωτική ανάγκη, είπε ο Ναρίσκιν. «Είναι αλήθεια ότι οι Ιάπωνες μιλιταριστές είχαν διαπράξει πληθώρα εγκλημάτων κατά του άμαχου πληθυσμού στην Κίνα, στην Κορέα και σε άλλες ασιατικές χώρες. Και σε αυτή τη συμπεριφορά των στρατοκρατών, η πολιτισμένη ανθρωπότητα έδωσε πολιτισμένες απαντήσεις. Στη διάρκεια των εργασιών των Διεθνών Στρατιωτικών Δικαστηρίων στο Τόκιο και στο Χαμπάροβσκ. Αλλά οι κάτοικοι των πόλεων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, δεν είχαν καμιά σχέση με αυτά τα εγκλήματα που εξέτασαν τα Διεθνή Στρατιωτικά Δικαστήρια για την Άπω Ανατολή. «Σήμερα, θέλουν να κρύψουν όχι την τραγωδία της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, αλλά την υποκρισία και τον κυνισμό της τότε αμερικανικής ηγεσίας. Μια πράξη που ρίχνει τη σκιά της πάνω στη σύγχρονη αμερικανική πολιτική, που αποτελεί τη διάδοχο «της ίδιας ιδεολογίας του εκλεκτικισμού (αμερικανικής ιδιαιτερότητας)», κατέληξε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας.

«Υπήρξε μια πραγματική ευκαιρία για να σταματήσει ο πόλεμος»

Με τη θέση αυτή, για την ανάγκης σύστασης ενός Διεθνούς Δικαστηρίου για τους ατομικούς βομβαρδισμούς στην Ιαπωνία το 1945, συμφώνησε και ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Αντρέι Ισάγιεφ. Ο ρώσος βουλευτής, πιστεύει επίσης, ότι υπάρχει η αιτιολογική βάση της ανάγκης υλοποίησης αυτής της ιδέας. Κατά τη γνώμη του, το Διεθνές Δικαστήριο θα πρέπει να δώσει μια ενιαία νομική αξιολόγηση του γεγονότος της στρατιωτικής χρήσης πυρηνικών, που οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να το θεωρούν ως ένα απαραίτητο μέτρο έκτακτης ανάγκης.

«Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της χώρας με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη, συνεχίζει να παρουσιάζει το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σαν μια πράξη γενναιότητας. Αυτό αποτελεί ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο που «λύνει τα χέρια» για τη διάπραξη παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον», σημείωσε ο Ισάγιεφ. Το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο θα πρέπει να θέσει το κρίσιμο ερώτημα: «Κατανοούσαν ή όχι οι ΗΠΑ, ότι με τη ρίψη της ατομικής βόμβας διενεργούσαν έγκλημα κατά του άμαχου πληθυσμού;», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Κάτω Βουλής και τονίζει ότι, κατά τη γνώμη του, η πραγματοποίηση των πυρηνικών επιθέσεων στην Ιαπωνία ήταν «μια σαφής επίδειξη δύναμης απέναντι στη Σοβιετική Ένωση». Παρόμοια, με την επίδειξη της αμερικανικής ισχύος που έγινε το Φεβρουάριο του 1945, με το βομβαρδισμό της Δρέσδης.

Το διπλωματικό παρασκήνιο για τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας

Από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, υπενθύμισαν επίσης τον ιδιαίτερο ρόλο των Σοβιετικών διπλωματών εκείνη την περίοδο. Ο επικεφαλής του τμήματος Ιαπωνίας της Διεύθυνσης Ασιατικών Υποθέσεων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Ιλίσεφ-Βεντένσκι, δήλωσε ότι στην πραγματικότητα «όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα, υπήρξε μια ρεαλιστική ευκαιρία για να σταματήσει ο πόλεμος». Η Ιαπωνία είχε σχεδόν συμφωνήσει με τους όρους της Διακήρυξης του Πότσνταμ (σ.σ. υπογράφτηκε στις 26 Ιουλίου 1945 στη διάρκεια της Διάσκεψης του Πότσνταμ και καθόριζε τους όρους της παράδοσης της Ιαπωνίας) και ήταν έτοιμη να συνθηκολογήσει. Αυτό τηλεγράφησε ο πρεσβευτής της Ιαπωνίας στην ΕΣΣΔ την τελευταία ημέρα του Ιουλίου.

Ωστόσο, η πρόταση του πρέσβη δεν έγινε αποδεκτή από την «Ανωτέρα Διοίκηση της μιλιταριστικής Ιαπωνίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σοβιετική Ένωση συνέχισε τις διπλωματικές της προσπάθειες και ήδη, την 6η Αυγούστου, ημέρα που ρίφθηκε η ατομική βόμβα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Τόγκο, έγραψε ότι η Ιαπωνία συμφώνησε να συνθηκολογήσει με τους όρους που είχε προτείνει η ΕΣΣΔ. Ο Ιλίσεφ–Βεντένσκι, δεν αποκλείει ότι οι Αμερικανοί που παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες στο ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών, έμαθαν γι’ αυτό υποκλέπτοντας το σήμα. Ίσως, το τηλεγράφημα αυτό να «αποτέλεσε τη τελευταία σταγόνα στη λήψη της απόφασης να ρίξουν την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα».

Αμφιλεγόμενη πράξη – Ανείπωτη τραγωδία

Η απόφαση αυτή, εκτός από την ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσε, είχε σημαντικές επιπτώσεις και σε διπλωματικό επίπεδο, στη δημιουργία του μεταπολεμικού status quo.

Κατά πρώτον, μια τέτοια κρίσιμη πολεμική πράξη των ΗΠΑ, όπως είναι η πυρηνική επίθεση, ήταν σε αντίθεση με τη Διακήρυξη του Πότσνταμ, στην οποία αναφέρεται ότι είναι στις προθέσεις των Συμμάχων να μην επιτραπούν άλλες απώλειες μεταξύ των αμάχων, θεωρούν σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δεύτερον, η επίθεση αυτή, στην πραγματικότητα δεν είχε συμφωνηθεί με τους άλλους Συμμάχους, «ήταν μια μονομερής δράση».

«Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η ενέργεια αυτή δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τον τερματισμό του πολέμου (στο θέατρο επιχειρήσεων του Ειρηνικού). Όπως γνωρίζετε, ο καθοριστικός παράγοντας για αυτό, ήταν η είσοδος της ΕΣΣΔ στον πόλεμο (9 Αυγούστου)», σημείωσε ο Ιλίσεφ-Βεντένσκι.

Ο Ρώσος διπλωμάτης είπε επίσης, ότι ήδη στις 6 Αυγούστου 2015 (στην 70η επέτειο τα ρίψης της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα), η Ρωσική Ιστορική Εταιρεία (ΡΙΕ) αναρτά στην ιστοσελίδα της ένα μοναδικό αρχειακό έγγραφο που δώρισε η ΡΙΕ στο ΥΠΕΞ: Την έκθεση που συντάχθηκε από το διπλωματικό προσωπικό της Σοβιετικής Πρεσβείας στην Ιαπωνία το Σεπτέμβριο του 1945 για τις συνέπειες της χρήσης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. «Αυτή είναι η πρώτη μαρτυρία για τη φρίκη των πυρηνικών βομβιστικών επιθέσεων», εξήγησε ο Ιλίσεφ-Βεντένσκι.

Πηγή
Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

O Soros χρηματοδότης των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα

Ο Soros βλέπει τον εαυτό του ως ιεραπόστολο της παγκοσμιοποίησης και θέλει να καταστραφεί το κλασσικό μοντέλο της δυτικής δημοκρατίας.

Γιατί να θέλει με 26.000 δολάρια το Open Society Foundation του Soros να στηρίξει οικονομικά όλες τις τρελές και παλαβές που εμφανίζονται στα Athens Pride, της "παρέλασης" για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα;

Γιατί ο Soros να θέλει να χρηματοδοτήσει κόμματα και κινήματα σε Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία γιατί στήριξε δράσεις κατά της ισλαμοφοβίας;

Ο Soros θέλει την αποσταθεροποίηση, έχει ένα στόχο και χρησιμοποιεί το Open Society Foundation για να εξυπηρετεί τα αλλότρια σχέδια του.

Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γιατί στήριξε τις τρελές στις παρελάσεις του Athens pride αλλά μια εξήγηση που δίνεται είναι ότι πάντα επιχειρεί να σπάσει κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, δεν πιστεύει στην έννοια του κράτους και κάθε ενέργεια του υποκρύπτει οικονομικό δόλο όπως αναφέρει σε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο τους οι Garret/Galland Research.

Το γεγονός …

Ευρωστρατός, Ελλάδα-Τουρκία: Οι προϋποθέσεις ήδη παραβιάζονται από την Τουρκία, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει να γενικολογεί χωρίς αντίκρισμα

του Σωτήρη Σιδέρη

Πλήθος ερωτηματικών για την αδυναμία της Ελλάδας να θέσει όρους στην ΕΕ όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις , προκαλούν οι παρασκηνιακές εξελίξεις αναφορικά με την προώθηση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), δηλαδή της ευρωπαϊκής άμυνας. Όπως είναι γνωστό η PESCO περιλαμβάνει και τον Ευρωστρατό και ήδη γίνονται κινήσεις για συμμετοχή και της Τουρκίας , παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις Άγκυρας –Βρυξελλών θεωρητικά βρίσκονται σε κρίση. Σύμφωνα με αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, αλλά και με βάση τις θέσεις που έχει καταθέσει η Αθήνα στην ΕΕ και έχει στη διάθεσή του το omegapress.gr βρίσκονται σε εξέλιξη στην αρμόδια ομάδα εργασίας, «επίπονες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της κατ εξαίρεση συμμετοχής τρίτων στα προγράμματα της PESCO», δηλαδή διαπραγματεύσεις που αφορούν και την Τουρκία. Η ελληνική θέση συμπυκνώνεται στην πάγια αντίληψη ότι η Αθήνα στηρίζει την συνεργασία PESCO-Τουρκίας, υπό προϋποθέσεις που ωστόσο, όποτε τέθηκαν, ουδέποτε τηρήθηκαν από την …

Ο πολύς μυστήριος και άμεμπτος , Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης) έκανε αίτηση στην NSA; Ζήτησε έγγραφα; Και γιατί είναι ανύπαρκτο το Σχέδιο Φαιδώρα;

Υπάρχει νατοϊκό σχέδιο με την ονομασία «Φαιδώρα» για τον διαμελισμό της Ελλάδας;

Μια δεύτερη αναζήτηση με τον όρο «Campen» για το 1988 και πάλι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου «NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83» είναι ανύπαρκτο.

ΕΛΑ ΑΛΕΚΟ!........ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ HOAXES.... ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!.....

Και για ποιό λόγο να είναι σωστός ο σειριακός αριθμός; Ε! Αλέκο;

Η ΔΙΚΗ: "Κάρλος το Τσακάλι" 500 χιλιάδες δολλάρια από την NSA για την δολοφονία του Αρχιστράτηγου του ΝΑΤΟ!...

Αλεξάντερ Μ. Χαίηγκ: Βαρέθηκα να ελέγχεται η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ από πέντε-έξι άτομα...!
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Είπε ο...Πρόεδρος των ΗΠΑ -Clinton

....η Αμερικανική ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, έπρεπε να τεθεί σε υψηλή επιφυλακή, όπως και τα δύο αεροπλανοφόρα που θα χρησιμοποιούνταν ώστε οι δύο πλευρές να μην κλιμακώσουν το προγραμματισμένο "ελεγχόμενο" γεγονός σε έναν "θερμό" πόλεμο.

Επίσης είπε ότι η Αμερικανική βάση στην Πρέβεζα πρέπει να τεθεί σε υψηλή επιφυλακή.

Οι φόβοι του Lake πραγματοποιήθηκαν μέχρι ένα σημείο όταν στις 8 Ιανουαρίου ο γερουσιαστής John D. Rockefeller ο 4ος, από την δυτική Βιρτζίνια (και γιος του Προέδρου της Τριμερής Επιτροπής και της ARAMCO), τηλεφώνησε στον Clinton και ζήτησε συνάντηση για την επόμενη ημέρα.

Φυσικά, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, και η οικογένεια Rockefeller ζήτησε από τον Πρόεδρο να εξηγήσει με όλες τις λεπτομέρειες την προγραμματισμένη "κρίση" στο Αιγαίο.

ΗΠΑ-Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας-Ίμια 1996!

Ο καπετάνιος του αεροπλανοφόρου διατάζει το πλήρωμα να πάρει θέσεις μάχης και διατάζει να στρέψουν τους πυραύλους προς τους ελληνικούς σ…

Οι Ακρότητες και οι Αντιφάσεις της Νέας Θρησκείας (Κλιματικής Αλλαγής)!...

Γράφαμε πριν από λίγες εβδομάδες στην στήλη για τη νέα θρησκεία της Κλιματικής Αλλαγής ( 22/10) και το πώς ως μέρος του τελετουργικού της και των μεθόδων της, ισάξιες της Ιεράς Εξέτασης της Καθολικής Εκκλησίας, προχωρεί σε διώξεις και διαπομπεύσεις όσων έχουν την ατυχή έμπνευση και τόλμη να αντιτεθούν στο δόγμα της.

Τότε είχαμε αναφερθεί στην δίωξη από την Γαλλική κυβέρνηση και τελικά την απόλυση του από την κρατική τηλεόραση, του κ. Φιλίπ Βερντιέ, καταξιωμένου μετεωρολόγου, μετά από την έκδοση βιβλίου του που αμφισβητούσε ορισμένες από τις παραδοχές πάνω στις οποίες στηρίζονται τα χρησιμοποιούμενα σήμερα μοντέλα του Intergovernmental Panel on Climate Change- IPCC που ως γνωστό προσδιορίζουν «με ακρίβεια» εκατομμυριοστού το πώς θα διαμορφωθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη το 2100 μ.Χ

Η δε Γαλλική κυβέρνηση λόγω του ότι φιλοξενεί την σύνοδο του COP21 στο Παρίσι έχει σύσσωμη προσχωρήσει και εντεστερνιστεί την νέα θρησκεία.

Όπως όλες οι θρησκείες έτσι και αυτή της Κλιματικής Αλλαγής περ…

Αυτοί είναι οι Τούρκοι καταζητούμενοι με Γερμανικές ταυτότητες!.....

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ (Σ/να) ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ SEA LION ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΥΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

https://photognomon.blogspot.com/2019/07/blog-post_6.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Πολιτική Ορθότητα: Μετανάστες του Ισλάμ- Δολοφονούν, Βιάζουν, Ληστεύουν και ζητούν επιείκεια!.... Τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα!.....

Κορνίλοφ Βλαντιμίρ

Στη Γερμανία, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες. Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία.

Στη Γερμανία, αυτό το χρονικό διάστημα ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες, στις οποίες οι κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία. Παρά όμως τη σοβαρότητα των εν λόγω εγκλημάτων, τα γερμανικά ΜΜΕ καλύπτουν αυτά τα θέματα αρκετά υποτονικά. Προφανώς, τα ΜΜΕ ακολουθούν την ίδια πολιτική ορθότητα, που ακολουθούσαν και στο γνωστό σκάνδαλο με τη μαζική σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στην Κολωνία το 2016.

Μία από τις επίμαχες υποθέσεις είναι η δολοφονία του 57χρονου εκατομμυριούχου Μαχαέλ Ρίχερ που έγινε στην πόλη Χορμπ αμ Νέκαρ στη Νοτιοδυτική Γερμανία. Το περασμένο φθινόπωρο συνελήφθη ως ύποπτος για αυτό το έγκλημα ο Μοχάμεντ Ομράν Αλμπάκρ από τη Συρία, για τον οποίο, μάλιστα, πριν το έγκλημα, ο γερμανικός Τύπος έγραφε για εκείνον ότι είναι «παράδειγμα επιτυχημένης ενσωμάτωσης».

Η έρευνα όμως έδειξε ότι ο 27χρονος άνδρας, τον…

ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ KAI Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

του Ανδρέα Μουτζουρούλια*

Όσοι είχαν τον χρόνο, αλλά και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ, θα διαπίστωσαν πως σε κανένα σημείο της τοποθέτησής του δεν υπήρχε αναφορά στα λεγόμενα Εθνικά Θέματα. 
Σίγουρα η οικονομία, η ανεργία, το χρέος είναι στην υψηλότερη θέση της ατζέντας τόσο του Α. Τσίπρα, όσο και του Κ. Μητσοτάκη,....

I prefer to use Twitter and Gab to post short messages and quick notes.

From Ken Adachi

http://educate-yourself.org/contactus/

I appreciate being asked to join LinkedIn networks, but I don't want to be part of Facebook, or Google, or other social media outlets that require you to sign up, including LinkedIn. I prefer to use Twitter and Gab to post short messages and quick notes. 
My Twitter account is https://twitter.com/KenAdachi1 and my Gab account is https://gab.ai/KenAdachi

New ~ The Advantage of Encrypted Email

I want to switch over to encrypted email for all electronic communication wherever possible. I created a new mail account with a server in Germany called "http://tutanota.com" which anyone can join for free with a User name and Password. Approval in now immediate. 

While I'm sure the NSA and Swiss Intelligence can hack into encrypted email, your average fed agency, or military, or private hacker cannot, affording us some degree of privacy from unconstitutional surveillance and data mining. 
I assume that everyone knows by now that …

Επιχείρηση: "Ελληνικό Κλειδί"

Iω. Βαρβιτσιώτης: Πώς περιέλαβα τη Λήμνο στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Σήμερα λήγει και τυπικά η σιωπηρή «παράταση» που έδωσε το ΝΑΤΟ στην Αθήνα, προκειμένου να επανεξετάσει την απόφασή της για την ακύρωση της άσκησης ηλεκτρονικού πολέμου «Ramstein Guard». Αφορμή υπήρξε το γεγονός ότι η Συμμαχία εξαίρεσε από το σενάριο της άσκησης τη Λήμνο, έπειτα από σχετική παράσταση της Τουρκίας στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, με αιτιολογία το καθεστώς «αποστρατικοποίησης» των παρακείμενων στα Στενά νήσων. Το συγκεκριμένο επεισόδιο μοιάζει μεμονωμένο, ωστόσο υπάρχει προηγούμενο το οποίο, μάλιστα, εκτυλίχθηκε προ εικοσιπενταετίας με επίκεντρο τη Λήμνο και την –ήδη τότε υπάρχουσα– διαφωνία Ελλάδας και Τουρκίας για το καθεστώς των συγκεκριμένων νησιών.

Ο κ. Ιω. Βαρβιτσιώτης, υπουργός Εθνικής Aμυνας κατά την περίοδο 1990-93, θυμάται στο βιβλίο του «Oπως τα έζησα 1981-1993», το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Μάιο, ότι το ΝΑΤΟ απέκλειε τη Λήμνο από τις στρατιωτικές ασκήσεις, γεγονός το οποίο οδηγούσε …