Το νέο αμυντικό σχέδιο 2016 - 2020

Αλεξέι Τιμοφέιτσεφ, RBTH

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ενεργοποίησε το νέο αμυντικό σχέδιο της χώρας. Ισως πρόκειται για την απάντηση της Μόσχας στην Ουάσιγκτον, η οποία συγκαταλέγει τη Ρωσία στις απειλές για τα αμερικανικά συμφέροντα.

Το νέο αμυντικό σχέδιο αφορά την περίοδο από το 2016 ως το 2020 και εξετάστηκε κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Βαλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι στις 13 Νοεμβρίου, ανέφερε στην RBTH ο αμυντικός αναλυτής της Nezavisimaya Gazeta, Βλαντίμιρ Μούχιν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε τότε πως στο σχέδιο προσδιορίζονται οι νέοι κίνδυνοι και οι απειλές για το κράτος. Σε αυτό γίνεται επίσης αναφορά στο πρόγραμμα επανεξοπλισμού του στρατού, στην οργάνωση της επιστράτευσης και στις ανά περιφέρειες αμυντικές δραστηριότητες.

Το αμυντικό σχέδιο είναι ένα σύστημα κειμένων, τα οποία καθορίζουν τις κατευθύνσεις και τα πεδία δραστηριότητας στον τομέα της άμυνας και οριοθετούν τους σχετικούς σκοπούς των υπουργείων και άλλων υπηρεσιών. Στις εργασίες αναφορικά με το σύνολο των εγγράφων συμμετέχει ουσιαστικά ολόκληρη η κυβέρνηση. Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, είχε δηλώσει πως κατά την προετοιμασία του προηγούμενου σχεδίου, το 2013, είχαν μετάσχει 49 υπουργεία και υπηρεσίες. Το σχέδιο εκείνο ήταν το πρώτο στην ιστορία της Ρωσίας.

«Η κατάσταση μεταβάλλεται»

Στη σύσκεψη, ο Πούτιν ανέφερε ότι «η κατάσταση μεταβάλλεται, και μάλιστα γρήγορα, και ο αμυντικός σχεδιασμός πρέπει να ανανεώνεται». Για το ποιους ακριβώς κινδύνους και απειλές γίνεται λόγος στο σχέδιο, μόνο υποθέσεις μπορούν γίνουν, καθώς πρόκειται για απόρρητο έγγραφο.

Πούτιν: Επιθετικά όπλα η απάντηση στην αμερικανική «αντιπυραυλική ομπρέλα»

Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Μούχιν, το σχέδιο αποτέλεσε την απάντηση στη νέα έκδοση της αμυντικής στρατηγικής των ΗΠΑ, η οποία εμφανίστηκε φέτος, την 1η Ιουλίου. Στο έγγραφο που συνέταξε το Πεντάγωνο, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της Ρωσίας, με τους αμερικανούς στρατιωτικούς να δηλώνουν ότι η Ρωσία υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια. Υπό αυτό το πρίσμα, στο νέο αμυντικό σχέδιο της Ρωσίας κατονομάζονται συγκεκριμένοι αντίπαλοι της χώρας και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, θεωρεί ο ειδικός.

Κατά τον ίδιο, στο σχέδιο μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζεται ο νέος ρόλος των περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες είναι επιφορτισμένες για ενέργειες που σχετίζονται με την επιστράτευση και αμυντική κινητοποίηση. Προηγούμενες στρατιωτικές ασκήσεις είχαν δείξει ότι οι περιφερειακές αρχές συχνά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που τους έχουν ανατεθεί, όσον αφορά την επιστράτευση των εφέδρων.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως γίνεσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ; Η κα Μακρή αποκάλυψε τι έγινε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα Αρχεία της KGB - Απόρρητος Φάκελος JFK 1999 -Συνωμοσία για φόνο:

ΩΓΥΓΙΑ: ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ

Η καταστροφή του Τσερνομπίλ ήταν μια τρομοκρατική επίθεση-Chernobyl Nuclear Disaster: A Terrorist Attack By The Usual Suspects

ΕΒΡΑΙΟΙ!....ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ