“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Κατ' εντολήν του ΝΑΤΟ η κατάρριψη; Πρόεδρε σου δώσαμε 45 ημέρες και δεν πέρασαν 10!....

 Σχόλιον: Το ρόλο του Σαακασβίλι παίζει ο Ερντογάν!....Όπως στην Γεωργία!...

Δεν πάει στην Άγκυρα, ο Λαβρόφ, “πολύ σοβαρό γεγονός η κατάρριψη”, λέει το Κρεμλίνο. Ενημέρωση ΝΑΤΟ από Τουρκία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Sukhoi Su-24 στη Συρία “πολύ σοβαρό γεγονός”, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε ότι το ρωσικό μαχητικό βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο πριν από τη συντριβή του, όπως είχε ανακοινώσει προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, και ζήτησε υπομονή μέχρι την εξακρίβωση του αίτιου της συντριβής.

“Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει κάτι για το αίτιο της συντριβής του μαχητικού μας αεροσκάφους από το υπουργείο Άμυνας. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο, επάνω από συριακό έδαφος”, δήλωσε ο Πεσκόφ τονίζοντας ότι η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας βασίζεται σε προκαταρκτικές πληροφορίες.

“Θα ήταν σφάλμα να κάνουμε αυτή τη στιγμή εκτιμήσεις, να κάνουμε δηλώσεις, χωρίς να έχουμε την ολοκληρωμένη εικόνα”, είπε.

“Είναι πιθανόν ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα θίξει το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα και ότι θα υπάρξει κάποια αντίδραση”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Στο μεταξύ η Μόσχα ανακοίνωσε πως ακυρώνεται η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Άγκυρα.

Το ΝΑΤΟ “παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σε επαφή με τις τουρκικές αρχές”, μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο, σύμφωνα με την Άγκυρα, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, δήλωσε αξιωματούχος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

“ΤΟ ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές”, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά το σοβαρότερο συμβάν από την στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στη Συρία.
Την ίδια ώρα Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους δεν συνιστά ενέργεια κατά συγκεκριμένης χώρας, αλλά αποτελεί μέτρο για την υπεράσπιση της τουρκικής εδαφικής κυριαρχίας σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, τουρκικά F-16 κατέρριψαν σήμερα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στην περιοχή της τουρκο-συριακής μεθορίου έπειτα από επανειλημμένες προειδοποιήσεις για παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου, όμως η Μόσχα ανακοίνωσε ότι μπορεί να αποδείξει ότι το Su-24 δεν είχε εγκαταλείψει τον συριακό εναέριο χώρο.

Στο μεταξύ βίντεο το οποίο εστάλη από συριακή αντικαθεστωτική ανταρτική οργάνωση στο πρακτορείο Reuters εμφανίζει έναν Ρώσο πιλότο ακίνητο στο έδαφος, ενώ αξιωματούχος της οργάνωσης δηλώνει ότι είναι νεκρός.

“Ένας Ρώσος πιλότος”, ακούγεται να λέει μία φωνή από μία ομάδα συγκεντρωμένων ανδρών. “Αλλαχού ακμπάρ”, ακούγεται να λέει άλλη φωνή. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στην τύχη του δεύτερου Ρώσου πιλότου.

Προηγούμενη ενημέρωση

Τουρκικά F-16 κατέρριψαν σήμερα ρωσικό αεροσκάφος που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Το αεροσκάφος αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους, δήλωσε Τούρκος στρατιωτικός. Το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Το τουρκικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο καταρρίφθηκε στη συροτουρκική μεθόριο, έλαβε δέκα προειδοποιήσεις σε διάστημα πέντε λεπτών ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο και διευκρίνισε ότι δύο τουρκικά F-16 έλαβαν μέρος στην κατάρριψή του.

Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν. Πηγές της τουρκικής προεδρίας δήλωσαν ότι το αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη από τα τουρκικά F-16 ήταν ένα Su-24 ρωσικής κατασκευής.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη ανήκει στην ρωσική πολεμική αεροπορία και είναι ένα Su-24. Η ρωσική πλευρά όμως αρνείται ότι το αεροσκάφος της είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο και επιμένει ότι πετούσε εντός συριακού εναέριου χώρου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX.

Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική και απειλεί, κυριολεκτικά, να τινάξει στον αέρα το σκηνικό στην Συρία. Για την ώρα η Μόσχα δεν έχει αντιδράσει. Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος επλήγη από επίγεια πυρά, ίσως για να αποφευχθεί η κλιμάκωση με Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δύο χειριστές του αεροσκάφους το εγκατέλειψαν πριν καταπέσει, αλλά η τύχη τους αγνοείται. Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι ένας εκ των Ρώσων χειριστών βρίσκεται στα χέρια των Τουρκομάνων στη βόρεια Συρία. Ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 το οποίο κατερρίφθη στην περιοχή της συρο-τουρκικής μεθορίου είναι νεκρός, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι τις δύο τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι είχαν κατηγορήσει τη Μόσχα ότι βομβαρδίζει τους “αδερφούς” Τουρκομάνους στην Συρία. Χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε συγκαλέσει σύσκεψη με την συμμετοχή της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και της ΜΙΤ. Πιθανότατα η τουρκική ενέργεια της κατάρριψης ήταν “προγραμματισμένη” ενέργεια με σκοπό να δώσει το μήνυμα στη Μόσχα περί των ορίων που δεν πρέπει, κατά την Άγκυρα, να παραβιάσει.

Ωστόσο η Ρωσία είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσει και θα ανταποδώσει με την πρώτη ευκαιρία. Αγ

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Άγκυρα, Τουρκία

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/