Δευτερεύουσας σημασίας η Συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!...Η γριά του σύριζα!....

Επιχείρηση που έχει στόχο να δημιουργήσει τεχνητές κρίσεις σε μια δύσκολη καμπή για τη χώρα, καταγγέλλει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με τις αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση.

«Παρατηρούμε -και χωρίς την υπόθεση Πανούση- ότι, σε μία πολύ κρίσιμη καμπή για τη χώρα, γίνεται μικροπολιτική εκμετάλλευση ζητημάτων δευτερεύουσας σημασίας προκειμένου να προκληθούν τεχνητές κρίσεις», είπε, συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News, η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Επανειλημμένα στόχευσαν τον κ. Κατρούγκαλο. Προσπάθησαν να πλήξουν τον κ. Κοτζιά. Πρόσφατα τον κ. Φίλη, όταν η ΝΔ επιχείρησε να επενδύσει μικροπολιτικά, απέναντι σε μία προσωπική άποψη, τροφοδοτώντας εθνικιστικές αντιδράσεις. Ακόμη και μετά την επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο από άτομα της Χρυσής Αυγής, στην αντιπολίτευση συνέχιζαν με εμπρηστικά σχόλια να στρέφονται ενάντια στην κυβέρνηση. Στόχος ψευδούς δημοσιεύματος έγινε και ο κ. Μουζάλας. Μέσα σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον, περιφέρεται σε εφημερίδες και τηλεπαράθυρα ένα σοβαρό ζήτημα με θεσμικές προεκτάσεις, για χάρη του θεάματος», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη

«Η αντιπολίτευση και πάλι προσπαθεί να επαναφέρει την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων και να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, όμως όλα αυτά αποτελούν σπασμωδικές αντιδράσεις και δείγμα πολιτικής ανευθυνότητας σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα», είπε.

Ειδικότερα για τον κ. Πανούση, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση ούτε εγκαλεί, ούτε κινήθηκε προσωπικά εναντίον του, «όταν όμως δημοσιοποιούνται από τα ΜΜΕ αμφίβολης γνησιότητας, νομιμότητας και προέλευσης «έγγραφα», «στοιχεία» και «αποσπάσματα» -κάποια από αυτά ενδεχομένως και απόρρητα- οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να κινηθούν κατά παντός υπευθύνου. Να αναζητηθεί η προέλευσή τους, η γνησιότητά τους, ποιος και γιατί τα κατέχει». «Η Κυβέρνηση από την αρχή έκανε απολύτως θεσμικές κινήσεις ως όφειλε», υπογραμμίζει η κ. Γεροβασίλη.

Στην ερώτηση αν υπάρχει θέμα Λάμπρου στην κυβέρνηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι ο κ. Λάμπρου μετρά δεκαετίες στον αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων, «κι αυτά είναι θεμελιώδη δικαιώματα, δείκτες πολιτισμού, δικαιοσύνης και Δημοκρατίας. Δεν χωρούν αποκλεισμούς, ούτε αφορούν μεμονωμένα πρόσωπα, ούτε διαφοροποιούνται με βάση τη βαρύτητα του αδικήματος».

Με αφορμή την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση και τη στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντά ότι αντιφατικό δεν είναι να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις το αριστερό κόμμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αλλά η ΓΣΕΕ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έκαναν καμπάνιες υπέρ του ΝΑΙ και της άμεσης αποδοχής όλων όσων απαιτούσαν οι δανειστές.

Υπογραμμίζει πάντως ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικό κόμμα, όντας μέσα στην κοινωνία και τις διεκδικήσεις της, είναι απολύτως λογικό να αντιτίθεται σε αντιεργατικές πολιτικές. Ακόμη και θεσμικά, η κυβέρνηση δεν ταυτίζεται με το κόμμα. Υποχρέωση του τελευταίου είναι να παράγει συνεχώς πολιτική και να συνδέεται με την κοινωνία, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει εκτελεστικό ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας ήταν και παραμένει ιδεολογικός».

Ερωτηθείσα για την κυβερνητική συνεργασία σοσιαλιστών -αριστεράς στην Πορτογαλία, η Όλγα Γεροβασίλη εκτιμά ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία έχουν ευρωπαϊκές προεκτάσεις, σημειώνει ότι η επικείμενη κυβερνητική συνεργασία οικοδομείται πάνω στη βάση κοινών επιτακτικών και άμεσων στόχων, τονίζει όμως ότι στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ υπερασπιζόταν και συνεχίζει να υπερασπίζεται συντηρητικές πολιτικές της Δεξιάς και συνεπώς δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αιγηίδα η κοιτίδα του ανθρώπινου γένους

Η Σία Αναγνωστοπούλου «βόλεψε» και τον σύζυγό της ως… Διευθυντή

Ἡ Κρυφή ἱστορία τοῦ 20ου αἰῶνος

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'