“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Εφτά ώρες μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος επικοινώνησα με τον υπουργό ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ και τον ρώτησα:


«Γιατί έγινε αυτό; Γνωρίζετε ότι έτσι ανοίγεται ο δρόμος για την εισβολή των Τούρκων στο νησί; Και αν θα γίνει αυτό γνωρίζετε τις επιπτώσεις;»

Μου απάντησε ότι:

«το κίνημα μας βρίσκει σύμφωνους γιατί μας απαλλάσσει από τον Μακάριο. Έπρεπε να γίνει. Αναφορικά με ενδεχόμενη εισβολή των Τούρκων θεωρώ ότι έχετε κάνει λανθασμένες εκτιμήσεις, ή έχετε λάθος πληροφορίες…».

«Μήπως» τον διέκοψα, «έδωσαν σε σας λανθασμένες πληροφορίες, διότι έχω στα χέρια μου σήμα με αποδέκτη τον διοικητή του ΝΑΤΟ που λέει πως οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να…» διακόπτοντας με ο Υπ. ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ «αυτά είναι εκτιμήσεις των στρατιωτικών» είπε εκνευρισμένος, «βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να εμπλακούμε σε περιπέτειες. Ήμουν αρκετά σαφείς προς τους Τούρκους στο σημείο αυτό. Ελπίζω και προς εσάς!...». 


Και όμως πέντε ημέρες αργότερα το πρωΐ της 20ης Ιουλίου τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εισέβαλαν στην Κύπρο και κατέλαβαν τμήμα του νησιού. 


Ο υπουργός ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ γνώριζε τα πάντα αλλά είπε ΨΕΜΜΑΤΑ.



*Πως παραβιάστηκαν οι Νόμοι των ΗΠΑ μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.* Αντιγράφουμε αυτό το άρθρο, σύντομα ολόκληρο το κεφάλαιο!...

http://dia-kosmos.blogspot.gr/