Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Γαλλία: Υποστηρικτές του Ισλάμ.ΙΚ μαχαίρωσαν εκπαιδευτικό στη Μασσαλία

Ένας καθηγητής ιστορίας σε εβραϊκό σχολείο της Μασσαλίας, στη νότια Γαλλία, υπέστη τραύματα από μαχαίρι χθες βράδυ όταν δέχθηκε επίθεση από τρία πρόσωπα που δήλωσαν ότι υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την αστυνομία και εισαγγελείς.

Η επίθεση εναντίον του εκπαιδευτικού, που είναι και ο ίδιος Εβραίος και η ζωή του δεν απειλείται, διαπράχθηκε γύρω στις οκτώ (τοπική ώρα) , διευκρίνισε ο Λοράν Νουνιέζ, επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης της περιοχής, προσθέτοντας ότι έχει κινητοποιηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν, την επίθεση διέπραξαν τρία πρόσωπα που επέβαιναν σε δύο σκούτερ, το ένα από τα οποία φορούσε μια μπλούζα με συνθήματα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

`Ενας άλλος από τους δράστες έδειξε στο θύμα μια φωτογραφία στο κινητό του τηλέφωνο που απεικόνιζε τον Μοχαμέντ Μερά, τον τζιχαντιστή ο οποίος είχε δολοφονήσει επτά ανθρώπους σε μια σειρά επιθέσεων στη νότια Γαλλία το 2012. 


Οι τρεις δράστες “προσέβαλαν, απείλησαν και κατόπιν μαχαίρωσαν το θύμα τους στο χέρι και στο πόδι. Σταμάτησαν όταν έφθασε ένα αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή”, δήλωσε ο εισαγγελέας Ρομπέν.

ΚΥΠΕ, Παρίσι, Γαλλία
Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/