Η Οικονομία Της Νέας Υόρκης Εξασθενεί Και Αυτό Είναι Κακή Ένδειξη Για Τις ΗΠΑ

Στη διάρκεια της πρόσφατης χρηματοοικονομικής κρίσης η διεθνής πρωτεύουσα του καπιταλισμού, η Νέα Υόρκη, χτυπήθηκε βάναυσα καταγράφοντας τη χειρότερη ύφεση από τον 1930.

Η ναυαρχίδα της οικονομίας της, ο τραπεζικός και ευρύτερος χρηματοοικονομικός της κλάδος, έφτασε στα όρια της κατάρρευσης και χρειάστηκε η μεγαλύτερη παρέμβαση στην ιστορία από την Τράπεζα της Νέας Υόρκης προκειμένου να μπει ένα φρένο στο τσουνάμι των πτωχεύσεων τραπεζών που την έπληξε.

Από το 2009 και μετά, όμως, όλα αυτά έγιναν παρελθόν και η οικονομία της Νέας Υόρκης, αν και ώριμη, επέστρεψε στην ανάπτυξη με το τραπεζικό σύστημα να αναστηλώνεται, τις επιχειρήσεις να ορθοποδούν, το χρηματιστήριο να απογειώνεται και τον κλάδο κατοικίας να αναρρώνει γοργά.

Το 2014, βρήκε τις τράπεζες επανακεφαλαιοποιημένες και ισχυρές και κερδοφόρες, με τα τραπεζικά μπόνους στα μεγαλοστελέχη της να ανέρχονται στα προ κρίσης επίπεδα.

Όλα αυτά μέχρι πέρυσι, καθώς φέτος τα στοιχεία για την κερδοφορία τους ήταν απογοητευτικά ενώ τα μπόνους πήραν την κατιούσα και εδώ είναι που αρχίζει το πρόβλημα, γιατί ο χρηματοοικονομικός / τραπεζικός κλάδος αντιστοιχεί στο 15% όλων των μισθών στη Νέα Υόρκη και όταν μπαίνει σε φάση συρρίκνωσης απειλεί να τραβήξει μαζί του ολόκληρη την οικονομία της.

Το κυριότερο, τα αίτια της αποδυνάμωσης των τραπεζών είναι πολλαπλά και έχουν να κάνουν τόσο με εσωτερικούς όσο και διεθνείς παράγοντες και μεταξύ άλλων την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της FED, την κατάρρευση των εμπορευμάτων και την επιστροφή των αποπληθωριστικών πιέσεων, την αποδυνάμωση της οικονομίας τη Κίνας και την ενδυνάμωση του δολαρίου.

Η εξασθένιση της οικονομίας της Νέας Υόρκης αποτελεί μία αρνητική ένδειξη για το σύνολο του χρηματοοικονομικού κλάδου των ΗΠΑ και αν συνεχιστεί τότε κατ’ επέκταση για το σύνολο της αμερικανικής οικονομίας και έτσι και της παγκόσμιας οικονομίας.

Χριστίνα Παπαδημητρίου, Νέα Υόρκη
http://analitis.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

SERCO: A Corporate Octopus With Tentacles Wrapped Around The Globe

Θα υπάρξει "Προκήρυξη" για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου;

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Οι Άθλιοι: Η Οδός Ενόπλου-Η προδοσία κάποιου καθρέφτη!....

Νέα δίκτυα 5G: Τι προειδοποιούν οι επιστήμονες!...

Υπάρχουν μερικές συμπτώσεις που δεν μπορούν να περνούν απαρατήρητες: Απόρρητο σχέδιο (Ανοικτός δρόμος 88)

Πέρσι, περίπου τέτοια εποχή βρισκόμουν στο Free Thinking Zone.

Olof Palme, Uwe Barschel, William Colby and 'Stay Behind' Program

Πως η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, συνέτριψε τους τραπεζίτες.