Μη πιστοποιημένες ΜΚΟ στη Λέσβο...οι Γερμανοτσολιάδες-Τρομοκράτες και Ισλαμοφασίστες της κυβέρνησης έδωσαν την άδεια!....

Για τη διαμόρφωση μιας επικίνδυνης κατάστασης στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων από ΜΚΟ που έφτασαν στο νησί και λειτουργούν χωρίς καμία απολύτως πιστοποίηση, κάνουν λόγο υγειονομικοί φορείς της Λέσβου και εθελοντές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ορισμένες από αυτές τις οργανώσεις λειτουργούν ανεξέλεγκτα κυρίως στη βόρεια Λέσβο από τον Μόλυβο και την Εφταλού μέχρι τη Συκαμνιά, απαγορεύοντας ακόμα και την πρόσβαση στις ακτές σε πιστοποιημένους φορείς ή λειτουργώντας αυτοσχέδια ιατρεία που δεν παρέχουν απολύτως καμία ουσιαστική υπηρεσία.

«Απαγορεύουν την πρόσβαση στις παραλίες, δυσκολεύουν το έργο της διάσωσης, γίνονται επικίνδυνοι αφού όταν βγαίνει η βάρκα αντί να περιθάλψουν και να ζεστάνουν τα μωρά, φωτογραφίζονται και αγνοούν βασικούς κανόνες περίθαλψης. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη και εγώ θα πάω στον εισαγγελέα και ζητώ τη συνδρομή του ιατρικού κόσμου του νησιού» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η διασώστρια Ζωή Λειβαδίτου.

Ανάλογη είναι και η άποψη του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Παναγιώτη Προβέντζα, Ο οποίος, μιλώντας επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, υποστήριξε πως «ο Ιατρικός Σύλλογος είναι ο μόνος υπεύθυνος για την πιστοποίηση όλων των γιατρών και των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον υγειονομικό τομέα και μέχρι σήμερα παρά τις εκκλήσεις μας, μόνο οι Γιατροί του Κόσμου έχουν πιστοποιηθεί για τα μέλη που δραστηριοποιούνται στο νησί. Τους καλέσαμε δύο φορές και τους ζητήσαμε να έρθουν στον Ιατρικό Σύλλογο να πιστοποιηθούν ότι είναι γιατροί και να ξέρουμε που μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε όταν χρειαστεί ανάγκη. 

Έφτασαν στο σημείο να παρουσιάσουν ένα σχεδιάγραμμα στον διοικητή του νοσοκομείου στο οποίο χώριζαν με τσιφλίκια τις παραλίες και τις περιοχές ευθύνης τους» υποστήριξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

«Έχουμε δεχθεί καταγγελίες ότι δραστηριοποιούνται στον υγειονομικό τομέα οργανώσεις που τα μέλη τους δεν είναι καν γιατροί και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Ακόμα και συνάδελφοι γιατροί στο νοσοκομείο καταγγέλλουν για παρεμβάσεις μέσα στο νοσοκομείο, συνοδών προσφύγων που δηλώνουν γιατροί και παρεμβαίνουν στο έργο μας» κατέληξε συνηγορώντας στην πρόσκληση της Ζωής Λειβαδίτου για προσφυγή στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή από την Ένωση Γιατρών Αχαΐας στη Λέσβο όπου προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες τους στο ΠΕΔΥ, στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια και όπου αλλού υπήρχε ανάγκη. Σε ανακοίνωσή τους μάλιστα αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και «στις πολλές από τις παχυλά χρηματοδοτούμενες μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται χωρίς να δίνουν λογαριασμό ποιες ανάγκες καλύπτουν και πού πάνε τα χρήματα των χορηγιών και των επιδοτήσεων που λαμβάνουν».

Μιλώντας δε στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας Τάσος Γιακουμής τόνισε ότι «το νησί έπρεπε από την αρχή να αντιμετωπιστεί σαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα υγειονομικής θωράκισής του, λόγω προσφυγικού. Αυτή την κατάσταση ήρθαν να καλύψουν και οι ΜΚΟ που κάποιες από αυτές καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, αλλά δημιουργούνται και αυτά τα φαινόμενα».

Γεγονός είναι ότι το νησί είναι ανοχύρωτο υγειονομικά, όχι μόνο για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες λόγω προσφυγικού, αλλά και για τον ντόπιο πληθυσμό αφού το προσωπικό είναι μειωμένο κατά 30% με απλήρωτες υπερωρίες, ενώ και το ΕΚΑΒ έχει φτάσει στα όριά του και η παρουσία των υγειονομικών οργανώσεων στο νησί θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική αν υπήρχε συντονισμός και έλεγχος της δράσης τους.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε την ύπαρξη και δραστηριότητα μίας ακόμη ΜΚΟ στην Μυτιλήνη, μέλη της οποίας έχουν απασχολήσει αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες σε διάφορες χώρες. 

Και είναι, κατ' ελάχιστον, παράδοξο η άδεια εισόδου και λειτουργίας της συγκεκριμένης ΜΚΟ στην Ελλάδα και δη, σε ένα ελληνικό ακριτικό νησί, το οποίο έχει στοχευθεί από τους διακινητές λαθρομεταναστών και υποδέχεται έναν δυσανάλογο -για τις υπηρεσίες και τον πληθυσμό του νησιού- πληθυσμό λαθρομεταναστών, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και τζιχαντιστές.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως γίνεσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ; Η κα Μακρή αποκάλυψε τι έγινε στην συνεδρίαση της Κ.Ο. όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα Αρχεία της KGB - Απόρρητος Φάκελος JFK 1999 -Συνωμοσία για φόνο:

ΩΓΥΓΙΑ: ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ

Η καταστροφή του Τσερνομπίλ ήταν μια τρομοκρατική επίθεση-Chernobyl Nuclear Disaster: A Terrorist Attack By The Usual Suspects

ΕΒΡΑΙΟΙ!....ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ