“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αχμέτ Νταβούτογλου : Κατ' εντολήν του ΝΑΤΟ καταρρίψαμε το ρωσσικό αεροσκάφος στην Συρία; Όπως ακριβώς εισβάλαμε στην Κύπρο!..

Αχμέτ Νταβούτογλου : Η Τουρκία θα λάβει μέτρα για την προστασία των Τουρκμένων στη Συρία

Νοέμβριος 23, 2015.


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Άγκυρα να αναλάβει δράση για την προστασία των Τουρκμένων στη Συρία, χωρίς να διευκρινίζει τη φύση των μέτρων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Ρώσος Πρέσβης στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, όπου του επιδόθηκε νότα διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις της ρωσικής αεροπορίας σε οικισμούς Τουρκμένων στη βόρεια Συρία.

Εξάλλου, το Πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο πηγές από την τουρκική κυβέρνηση, ανέφερε ότι η Τουρκία απέστειλε αίτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να εξετάσει επειγόντως σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την κατάσταση.

"Αν συνεχισθούν οι επιθέσεις, θα δημιουργηθεί μια έντονη εισροή προσφύγων στην Τουρκία, και θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για αυτό. 


Από τη Συρία, και από την Τουρκία, πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα διπλωματικά μέτρα για την προστασία των αδελφών μας και να προστατεύσουμε τα συμφέροντά τους έναντι οποιασδήποτε απειλής », δήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, στην περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας υπάρχουν ένοπλοι του ISIS τους οποίους προσπαθεί να εξουδετερώσει η Ρωσία. 


Πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ και με τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, οι οποίοι παρακολουθούν την κατάσταση.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η Ρωσία, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Μπασάρ Άσαντ άρχισε αεροπορικές επιδρομές σε στόχους του «ισλαμικού κράτους» και της "Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις με τη συμμετοχή των πλοίων του στολίσκου της Κασπίας Θάλασσας, σκότωσαν εκατοντάδες τζιχαντιστές και κατέστρεψαν πάνω από 3.000 εγκαταστάσεις των τρομοκρατών.
--
The Hellenic Information Team

http://dia-kosmos.blogspot.gr/