“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Γερμανία: Δικάζεται ο "διπλός" πράκτορας της BND …και της CIA

Υπό συνθήκες άκρης μυστικότητας ξεκίνησε στο Μόναχο η δίκη του Γερμανού πρώην πράκτορα της BND, Μάρκους Ρ. 

Ο 32χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά, παραβίαση απορρήτου και προδοσίας, καθώς φέρεται να παρέδωσε απόρρητα έγγραφα στην CIA, στο διάστημα 2008-14, με αντάλλαγμα 95.000 ευρώ.

«Στην υπηρεσία είχα την εντύπωση πως κανείς δεν με εμπιστευόταν, αλλά με την CIA ήταν διαφορετικά. Είχες την ευκαιρία να δείξεις τι αξίζεις», δήλωσε ο ίδιος. 

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων στη Γερμανία από την αμερικανική ΝSΑ είχε προκαλέσει ένταση μεταξύ της χώρας αυτής και των ΗΠΑ.

Πάντως ο Μάρκους Ρ. φαίνεται πως είχε πουλήσει και στο ρωσικό προξενείο στο Μόναχο απόρρητες πληροφορίες., το 2014, πριν η δράση του αποκαλυφθεί από τους συναδέλφους του.

Γνωστός με το κωδικό όνομα Uwe, ο αξιότιμος αυτός κύριος παρέδωσε στους Αμερικανούς τα ονόματα όλων των Γερμανών πρακτόρων, στοιχεία και για τις γερμανικές μυστικές, εν εξελίξει, μυστικές επιχειρήσεις.

Ο πράκτορας της CIA με την κωδική ονομασία Άλεξ δρούσε ως μεσάζοντας, αλλά οι πληρωμές γίνονταν μέσω άλλου πράκτορα, με το κωδικό όνομα Κρέγκ. Οι πληρωμές γίνονταν στην Αυστρία.

Ο Μάρκους παρέδιδε στην CIA και υλικό μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων τα οποία έστελνε με τη βοήθεια ενός υπολογιστή εφοδιασμένου με ειδικό λογισμικό που του είχαν παραδώσει οι Αμερικανοί.

Πριν συλληφθεί, ο Μάρκους έδινε πληροφορίες σε εβδομαδιαία βάση λαμβάνοντα ως αμοιβή 1.200-1.600 ευρώ την εβδομάδα. Υπολογίζεται ότι είχε παραδώσει περισσότερα από 200 απόρρητα έγγραφα.

Ο ίδιος πάντως παραδέχτηκε την ενοχή του και τώρα αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στην αίθουσα του δικαστηρίου ουδείς επιτρέπεται να φέρει κινητό τηλέφωνο ή φορητό υπολογιστή, ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή.

Η δίκη αναμένεται, πάντως, να διαρκέσει καιρό, ίσως και πολλούς μήνες.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/