"Ελληνες πολιτικοί" και οι διαχειριστές τους..Η "Δύναμη Ωμέγα''...

1ο) Στις 19 οκτωβρίου 1985, ήρθε στην Αθήνα ο Υποπτεραρχος Γκαστ απο το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ,για να τεστάρει το σύστημα ασφαλείας στρατιωτικών απορρήτων ανώτερης τεχνολογίας, που κατά τη γνώμη των ΗΠΑ ενδιέφεραν πολύ τους Ρώσους. 

Είχε επαφές (μυστικές) με τον Α. Δροσογιάννη (τότε ήταν στο Υπουργείο Άμυνας) ,με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κουρή και τους Αρχηγούς των τριών όπλων. 

Επίσης ζήτησε να επισκεφθεί και το Αρχηγείο του Στόλου. 

Εκεί την ενημέρωση έκανε ο Αρχιπλοίαρχος Χρήστος Λυμπέρης. Συμπτωματικά τότε, γινόταν στο Αιγαίο η άσκηση ''Ντισπλαίυ Ντιτερμενέϊσον''. 

Ο Αρχιπλοίαρχος Λυμπέρης τον ενημέρωσε μέχρις εκεί που μπορούσε, που επιτρεπόταν, αλλά εκείνος είχε και άλλες απαιτήσεις :

.....Να μπει στο θάλαμο επιχειρήσεων του Στόλου και την αίθουσα των ''κρύπτο'' που υπάρχουν οι Ασύρματοι.!!!!!! κ.λ.π.
Ο Λυμπέρης του εξήγησε ευγενικά, πως αυτό ήταν αδύνατο και ιδιαίτερα όταν διεξάγεται ''Εθνική Άσκηση''είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.!!! 

Θύμωσε ο Γκαστ, πάει στο Δροσογιάννη και του λέει ψέματα, δηλαδή ότι ο Λυμπέρης δεν τον υποδέχτηκε καλά, δεν τον ενημέρωσε διόλου, και πως του απαγόρεψε να επισκεφθεί το θάλαμο επιχειρήσεων και οτι προσβλήθηκε ανεπανόρθωτα ο Αμερικανός. 


Στις 10 μ.μ. το ίδιο βράδυ, ο Δροσογιάννης κάλεσε επειγόντως στο γραφείο του το Λυμπέρη ,όπου παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κουρή και των τριών Αρχηγών υποβλήθηκε σε ανάκριση με όλους τους τύπους και ουσία, γιατί δεν ενημέρωσε τον Αμερικανό και γιατί δεν του επέτρεψε να πάει εκεί που ζήτησε..........

Αθανάσιος Στριγάς

Σχόλιο: θυμάστε τις εκλογές του 2000; Μέχρι τις 12:00 μμ νικητής ήταν η Νέα δημοκρατία, (3-5 μονάδες), στις 12:30 πέρασε μπροστά το ΠΑΣΟΚ, με πάνω από200,000 ψήφους από την ΝΟΘΕΙΑ και τους λαθρομετανάστες που ψήφισαν. Αν θυμάστε μετά από λίγο ξεκίνησε η εισβολή στο Ιράκ. Τι έκαναν οι ΗΠΑ; Για να μην δημιουργηθεί κάποιο θέμα, κάλεσαν τον Κώστα Καραμανλή στην Αμερικανική πρεσβεία. Και τον (διατάζουν), τον Καραμανλή, να μην δημιουργήσει θέμα με τη νοθεία, λόγω του πολέμου στο Ιράκ. Όπως και έγινε...

2ο) Συμβούλεψα τον Α. Παπανδρέου να απελάσει αμέσως τον υποσταθμάρχη της CIA Χιούι, για τις ενέργειές του αυτές. 

Στην αντίδραση που θα υπάρξει από τα κεντρικά της CIA , να ρίξει το βάρος της ενέργειας στον αρμόδιο Υπουργό Γιάννη Σκουλαρίκη. 

Ο ίδιος να κάνει πως έχει άγνοια της ενέργειας του Υπουργού του.

----Μα θα τον ''φάνε'' το Γιάννη ( Σκουλαρίκη )μου είπε.!!!!!!!
......Είναι ήδη ''φαγωμένος'' του απάντησα.
Θα τον αντικαταστήσετε με τον Α. Δροσογιάννη αργότερα. 

Έκανε και κάνει καλή δουλειά με τους Αμερικανούς ο Αντώνης. Γοήτευσε τους Αμερικανούς στρατιωτικούς και ειδικά το Στρατηγό Ουίκαμ.........

.....Τι μου λες ; κάνει ο Παπανδρέου με χαμόγελο.!!
Αυτό που σας λέω. Σπρώξτε το Σκουλαρίκη στο πηγάδι απαλά και θα κερδίσουμε από την υπόθεση. 

Σήκωσε το ακουστικό και σχημάτισε τον αριθμό του Υπουργού Δημόσιας Τάξης. 

Ψιθύρισε τη διαταγή για την απέλαση του υποσταθμάρχη Χιούι και στους φόβους του Σκουλαρίκη για τις ''παρενέργειες'' που θα δημιουργούσε η ενέργεια αυτή, ο Παπανδρέου του απάντησε να ενεργήσει σαν Υπουργός Δημόσιας Τάξης Σοσιαλιστικής κυβέρνησης και θα κάλυπτε κάθε ενέργειά του. 

Ο Σκουλαρίκης ενήργησε αστραπιαία, χωρίς να ξέρει ότι ο Αρχηγός του τον είχε πουλήσει και θα τον άφηνε ακάλυπτο. 

Πράγματι μετά την απέλαση ,επακολούθησε μια χλιαρή αντίδραση της Πρεσβείας και μετά σιωπή.

Ο Σκουλαρίκης σκέφτηκε σίγουρα ,ότι η υπόθεση ξεχάστηκε. Λάθος του.!!!!!!!! 
Λίγο πριν το Πάσχα ,ο υπαρχηγός της CIA Mc Maon κατέφθασε στην Αθήνα, και επισκέφθηκε αμέσως τον Υπουργό Σκουλαρίκη.
Μόλις ο Mc Maon αντίκρυσε τον Έλληνα Υπουργό έβαλε τις φωνές, επιτιμώντας τον ίδιο και τις Ελληνικές Αρχές για την ανικανότητά τους να βρούν ''κάποια άκρη'' σχετικά με τις δολοφονίες Γουέλς ,Τσάντες αλλά και την τελευταία ,απόπειρα κατά του Τσαντ.

Ο Σκουλαρίκης από καταγωγή και φύση νευρικός και έχοντας το ''ελεύθερο'' από τον Παπανδρέου ,του απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο :

Φωνές κατηγορίες κατά των Αμερικανών που δρούσαν στην Αθήνα ,χωρίς καν να ενημερώνουν τις Ελληνικές Αρχές.
Και για απόκρυψη στοιχείων κατηγόρησε ο Σκουλαρίκης τους εδώ πράκτορες της CIA και DIA.!

Ο υπαρχηγός της CIA κοίταζε το Σκουλαρίκη με προσποιητή θλίψη ενώ κοίταζε το σημειωματάριό του ,όπου αναγράφονταν το όνομα του Έλληνα Υπουργού σημείωσε ένα κεφαλαίο Ο που σήμαινε ''OUT'' δηλαδή έξω. 

Σε λίγο ο Σκουλαρίκης βρέθηκε εκτός κυβέρνησης για πάντα.

Έτσι ο Mc Maon δεν είχε λόγους να κουβεντιάσει με το Σκουλαρίκη για τη ''Δύναμη Ωμέγα'',την άκρως απόρρητη αντιτρομοκρατική ομάδα ούτε και για τις μονάδες Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού, οι οποίες θα δρούσαν κατά στόχων τρομοκρατικών οργανώσεων και με προληπτικές επιδρομές και αντίποινα εναντίον τρομοκρατικών ομάδων ,που ενισχύονταν από κυβερνήσεις.

Αλλά ο Mc Maon , δεν ενημέρωσε ούτε τους επικεφαλή της ΚΥΠ και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που ασχολούνται με αυτά τα θέματα. 

Στη σύντομη συνάντηση που είχα μαζί του στο γραφείο του Αρχηγού της JUSSMAG, G στην Αθήνα ο Mc Maon ήταν έξω φρενών με το Σκουλαρίκη και τον Παπανδρέου.

Τον έπεισα να μου δώσει το κείμενο του νομοσχεδίου που ετοίμασαν οι ΗΠΑ για την τρομοκρατία, κατόπιν της οδηγίας 138 που ο πρόεδρος Ρήγκαν στις 3 Απριλίου 1984 είχε υπογράψει και ονομαζόνταν ''Οδηγία Απόφασης Εθνικής Ασφαλείας 138''. 

Αντίγραφο της ''ογηγίας'' αυτής παρέδωσα στον Πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου. 

Το κείμενο αυτό ερχόταν σε πλήρη αρμονία με το Νόμο 2302 του Κώδικα Νόμων των ΗΠΑ που του είχα αναφέρει ήδη.

Μετά από έξη μήνες περίπου, πληροφορήθηκα ότι ο Παπανδρέου με είχε χρησιμοποιήσει στην υπόθεση της απέλασης του υποσταθμάρχη της CIA. 

Στην πραγματικότητα ,τον άφησε αδιάφορο το γεγονός ότι ο Αμερικανός μεταξύ των άλλων, έκανε και έρευνες σε σπίτια Ελλήνων πολιτών.

Αθανάσιος Στριγάς

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σία Αναγνωστοπούλου «βόλεψε» και τον σύζυγό της ως… Διευθυντή

ΝΑΤΟ: Ξεσπάει πόλεμος στα Βαλκάνια...και το Σχέδιο Φαιδώρα!...

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!....

Τα Αρχεία της KGB - Απόρρητος Φάκελος JFK 1999 -Συνωμοσία για φόνο:

ΕΒΡΑΙΟΙ!....ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ