Λαγκάρντ: “Οι τιμές του πετρελαίου ίσως μείνουν χαμηλά για πολύ”

Οι τιμές του αργού πιθανόν να παραμείνουν χαμηλές για μεγαλύτερο διάστημα από το αναμενόμενο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, προτρέποντας τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Κόλπου να μειώσουν τις δαπάνες και να ενισχύσουν τα έσοδά τους μέσω νέων φόρων, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας ενιαίος φόρος προστιθέμενης αξίας και στα έξι κράτη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, ανέφερε η Λαγκάρντ σε ομιλία της στο Αμπού Ντάμπι. Το μέτρο αυτό, παράλληλα με την επιβολή φόρων στα έσοδα των επιχειρήσεων και στα ακίνητα, θα βοηθήσει να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα, δήλωσε.

«Όχι μόνο οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά δύο τρίτα από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδά τους, αλλά οι παράγοντες σε ό,τι αφορά την προσφορά και τη ζήτηση υποδηλώνουν ότι πιθανόν να παραμείνουν χαμηλές για παρατεταμένη περίοδο», δήλωσε η Λαγκάρντ. Αυτό καθιστά αναγκαίο για τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες να μειώσουν την εξάρτησή τους από το αργό σε ό,τι αφορά τα κρατικά έσοδα, είπε.

Το αμερικανικό αργό κατέγραφε νωρίτερα άνοδο κατά 1,9% στα 30,20 δολάρια το βαρέλι με το πετρέλαιο μπρεντ να κινείται ανοδικά κατά 1,5% στα 33,49 δολάρια το βαρέλι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Αμπού Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

http://mignatiou.com/2016/02/lagkarnt-i-times-tou-petreleou-isos-minoun-chamila-gia-poli/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Σία Αναγνωστοπούλου «βόλεψε» και τον σύζυγό της ως… Διευθυντή

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!....

ΝΑΤΟ: Ξεσπάει πόλεμος στα Βαλκάνια...και το Σχέδιο Φαιδώρα!...

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ!

Τα Αρχεία της KGB - Απόρρητος Φάκελος JFK 1999 -Συνωμοσία για φόνο: