Λαγκάρντ: “Οι τιμές του πετρελαίου ίσως μείνουν χαμηλά για πολύ”

Οι τιμές του αργού πιθανόν να παραμείνουν χαμηλές για μεγαλύτερο διάστημα από το αναμενόμενο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, προτρέποντας τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του Κόλπου να μειώσουν τις δαπάνες και να ενισχύσουν τα έσοδά τους μέσω νέων φόρων, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας ενιαίος φόρος προστιθέμενης αξίας και στα έξι κράτη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, ανέφερε η Λαγκάρντ σε ομιλία της στο Αμπού Ντάμπι. Το μέτρο αυτό, παράλληλα με την επιβολή φόρων στα έσοδα των επιχειρήσεων και στα ακίνητα, θα βοηθήσει να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα, δήλωσε.

«Όχι μόνο οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά δύο τρίτα από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδά τους, αλλά οι παράγοντες σε ό,τι αφορά την προσφορά και τη ζήτηση υποδηλώνουν ότι πιθανόν να παραμείνουν χαμηλές για παρατεταμένη περίοδο», δήλωσε η Λαγκάρντ. Αυτό καθιστά αναγκαίο για τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες να μειώσουν την εξάρτησή τους από το αργό σε ό,τι αφορά τα κρατικά έσοδα, είπε.

Το αμερικανικό αργό κατέγραφε νωρίτερα άνοδο κατά 1,9% στα 30,20 δολάρια το βαρέλι με το πετρέλαιο μπρεντ να κινείται ανοδικά κατά 1,5% στα 33,49 δολάρια το βαρέλι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Αμπού Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

http://mignatiou.com/2016/02/lagkarnt-i-times-tou-petreleou-isos-minoun-chamila-gia-poli/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάλογος Του Τζο Σίσκο με τον υποστράτηγο του ΝΑΤΟ, Χουήζερ για την Κύπρο

Κάποιοι από τα Καρτέλ της Λέσχης, αδειάζουν τον Ερντογάν!...

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Β)'

Η θέση αυτή εκτιμάται ιδιαίτερα από τον καγκελλάριο τη στιγμή αυτή, επειδή εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην εξωτερική της πολιτική προς την ΤΟΥΡΚΙΑ και προς τα Βαλκάνια γενικώτερα.

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'