“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Άλλοτε πρόσφυγες, σήμερα ρατσιστές*****Η στρατηγική της ενοχοποίησης

Κατάλληλα αρωματισμένες φράσεις όπως «ιστορική αναγκαιότητα» βοηθούν το άτομο να δικαιολογήσει την ανηθικότητά του και το κακό, παρουσιάζοντάς τα ως ηθικά καλά. Βλέπουμε εδώ την μεγάλη διαφθορά των πολιτισμένων αρχών…..

Άλλοτε πρόσφυγες, σήμερα ρατσιστές

Οι κάτοικοι της Γερμανίας με μεταναστευτικό υπόβαθρο αντιμετωπίζουν συχνά τους πρόσφυγες αρνητικά παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι ήρθαν στη Γερμανία ως πρόσφυγες πολέμου. Σε τι οφείλεται αυτό όμως;

******************************************************

Η στρατηγική της ενοχοποίησης

Ο πολίτης και το κομματικό μέλος ενός θεοκρατικού, πολιτικού, δικτατορικού καθεστώτος, ενθαρρύνονται να προδώσουν τους φίλους και τους γονείς τους όπως θα έκανε το θυμωμένο μωρό που υπάρχει μέσα τους.

Θα απελευθέρωναν την βαθιά καταπιεσμένη επιθετικότητα και την επιθυμία για εκδίκηση. Δεν χρειάζεται πλέον να καταπιέσουν ή να απορρίψουν κάποιες από τις πρωτόγονες τάσεις τους. Το σύστημα επωμίζεται όλο το βάρος της ευθύνης τους και τους παραδίδει έναν έτοιμο κατάλογο χιλιάδων δικαιολογιών για να απελευθερώσουν τις σαδιστικές τους τάσεις. (παράδειγμα σήμερα στους αριστερούς χώρους και συνιστώσες στην Ελλάδα).

http://dia-kosmos.blogspot.gr/