“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Δεν καλύπτει ολόκληρη την Συρία η εκεχειρία, υποστηρίζει ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα ότι η κατάπαυση του πυρός, που κηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Συρία, καλύπτει μόνο το ένα τρίτο της χώρας και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι θα επεκταθεί για να την περιλάβει ολόκληρη. 

Επιθέσεις συνεχίζονται σε τμήματα της χώρας, δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Δυτική Αφρική, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Αμπιτζάν με τον πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού. Η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά στην Τουρκία. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε σήμερα πως η κατάπαυση των εχθροπραξιών γίνεται γενικά σεβαστή, παρά τα μερικά επεισόδια, για τα οποία εξέφρασε την ελπίδα ότι θα περιοριστούν. 

Την ίδια ώρα το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, οι οποίοι δεν καλύπτονται από την εκεχειρία μεταξύ του συριακού καθεστώτος και των ανταρτών της αντιπολίτευσης, μετέδωσαν το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan και ο τηλεοπτικός σταθμός NTV. 

Περίπου 50-60 οβίδες έπληξαν θέσεις του ΙΚ στα βόρεια του Χαλεπιού, σύμφωνα τις πηγές αυτές. Η επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έγινε σε συντονισμό με τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται την τζιχαντιστική οργάνωση στη Συρία και το Ιράκ. 

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτίμησαν νωρίτερα σήμερα ότι, εξαιρουμένων ορισμένων μεμονωμένων επεισοδίων, η εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο, γενικά τηρείται. 

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Άγκυρα, Τουρκία

http://mignatiou.com/2016/02/den-kalipti-olokliri-tin-siria-i-ekechiria-ipostirizi-p-erntogan/
http://dia-kosmos.blogspot.gr/