“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Μαύρη Προπαγάνδα: Economist: Η Εκλογή Τραμπ Στους 10 Μεγαλύτερους Κινδύνους Παγκοσμίως

Φόβος και τρόμος είναι ο Ντόναλντ Τράμπ παγκοσμίως αφού σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit (EIU), την οποία επικαλείται το BBC, η περίπτωση εκλογής του στην προεδρία των ΗΠΑ αποτιμάται ως μεγαλύτερος κίνδυνος από μια έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. ή μια ένοπλη σύγκρουση στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Συγκεκριμένα μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θεωρείται ένας από τους 10 μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Η εταιρεία ερευνών προειδοποιεί ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να διαταράξει την παγκόσμια οικονομία και να οξύνει τους πολιτικούς κινδύνους όπως και αυτούς για την ασφάλεια στις ΗΠΑ.

Ωστόσο η EIU δεν αναμένει ότι ο Τραμπ θα κερδίσει 


την Χίλαρι Κλίντον, 

την οποία θεωρεί ως «την πιο πιθανή Δημοκρατική αντίπαλό του».

Όσο για τους μεγαλύτερους κινδύνους από τον Τράμπ αυτοί είναι μια «απότομη προσγείωση» ή απότομη οικονομική επιβράδυνση της Κίνας όπως και η πιθανότητα οι επεμβάσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη Συρία να προηγούνται ενός νέου «Ψυχρού Πολέμου».

Στη διαβάθμιση από το 1 ως το 25 που χρησιμοποιεί η EIU για να καταρτίσει τον κατάλογό της, ο Τραμπ αξιολογείται στο 12, στο ίδιο επίπεδο με «την αυξανόμενη απειλή ή τρομοκρατία των τζιχαντιστών».

Ένας από τους φόβους που περιγράφονται στην έρευνα είναι ότι ο έντονα διχαστικός λόγος του Ντόναλντ Τραμπ για παράδειγμα προς το Μεξικό και την Κίνα είναι ότι «θα μπορούσε να κλιμακωθεί γρήγορα σε έναν εμπορικό πόλεμο», ενώ «οι μιλιταριστικές του τάσεις ως προς τη Μέση Ανατολή και η απαγόρευση όλων των ταξιδιών μουσουλμάνων στις ΗΠΑ θα αποτελούσαν ένα αποτελεσματικό εργαλείο στρατολόγησης για τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, αυξάνοντας την απειλή τους εντός και πέραν της περιοχής αυτής».

http://analitis.gr/economist-eklogi-trab-stous-10-megaliterous-kindinous-pagkosmios/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments