“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Εμπλοκή Τουρκίας (MIT-CIA-MI6) στον θάνατο του επικεφαλής της GRU

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, της διαβόητης GRU, στρατηγός Ίγκορ Σεργκούν, έχασε τη ζωή του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ βρισκόταν σε ταξίδι στον Λίβανο και την πρωτεύουσα Βηρυτό, για υπηρεσιακές υποθέσεις…

Η επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου έκανε λόγο για καρδιακή προσβολή, όπως υπενθύμισε σε δημοσίευμα της περασμένης Πέμπτης η ημερήσια εφημερίδα του Λιβάνου «al-Akhbar». Ο συγκεκριμένος στρατηγός, ως επικεφαλής της GRU είχε διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προσάρτηση της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2014.

Αποστολή η οποία του είχε ανατεθεί απευθείας από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν να μιλήσει με τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ και να τον πείσει να εγκαταλείψει την εξουσία στη Συρία, μια είδηση που όντως είχε κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή, καθώς οι Ρώσοι είχαν δραστηριοποιηθεί διπλωματικά για την εξεύρεση διεξόδου στον συριακό εμφύλιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η λιβανέζικη εφημερίδα, η αποστολή ήταν πολύ ευρύτερη και άκρως απόρρητη, καθώς συμμετείχαν διάφορες αραβικές και μεσανατολικές υπηρεσίες πληροφοριών, που ως γνωστόν στις χώρες τους παίζουν ενεργό ρόλο στο παρασκήνιο της εξωτερικής πολιτικής.

Το δημοσίευμα κρίθηκε πολύ σοβαρό όπως προκύπτει από την αναπαραγωγή του ρεπορτάζ από την καλά πληροφορημένη «συστημική» ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post». 

Η «λεπτομέρεια» του ρεπορτάζ είναι η αναφορά στις πληροφορίες που ήθελαν πίσω από την απώλεια του Ρώσου στρατηγού να έχει παίξει ρόλο η τουρκική MIT, άρα δεν επρόκειτο για ένα απλό ιατρικό περιστατικό…
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα, με αποτέλεσμα την οργή του Κρεμλίνου και την απόφαση να αντιμετωπιστεί με άλλους όρους η Τουρκία στο συριακό μέτωπο.

Όλα αυτά τα υποστηρίζει το ρεπορτάζ, αφήνοντας όμως αναπάντητο, για ποιον λόγο η Τουρκία να μην συντασσόταν με τους στόχους το ταξιδιού του Ρώσου στρατηγού, επικεφαλής της GRU, αφού πάγιος στόχος της ήταν και παραμένει η απομάκρυνση του Άσαντ.

Δυνητικές εξηγήσεις υπάρχουν, απλά δεν έχει νόημα η σεναριολογία σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση που αφορά το παρασκήνιο του αιματηρού εμφυλίου και έχει προκαλέσει προβλήματα που δημιουργού προβλήματα ασφαλείας και αστάθεια σε πλανητικό, όχι μόνο τοπικό – περιφερειακό επίπεδο.


Ευκαιρίας δοθείσης, θεωρείται χρήσιμο να υπενθυμιστεί, ότι στα τέλη Αυγούστου 2010 είχε ξεβραστεί στις νότιες ακτές της Τουρκίας ένα πτώμα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Το είχαν εντοπίσει τοπικοί ψαράδες και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν του οποιουδήποτε…

Επρόκειτο για τον 52χρονο αναπληρωτή επικεφαλής… της GRU (τι σύμπτωση…), στρατηγού Γιούρι Ιβάνοφ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το… συριακό παραθαλάσσιο θέρετρο της Λατάκιας, όπου είχε πάει… για διακοπές, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Κρεμλίνου, εκείνη την εποχή και του συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα καθώς κολυμπούσε.

http://www.defence-point.gr/news/?p=148016

http://dia-kosmos.blogspot.gr/