“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Paul Wohlers: Το NATO παραμένει στην πολιτική των ανοικτών θυρών-(Ανοικτός δρόμος 88)

«Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει όσο οι ΗΠΑ, την ένταξη της χώρας σας στο NATO, όπως έχουμε επανειλημμένα εκφράσει», είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια Πώλ Γουόλερς σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του νοτιοσλαβικού κράτους, με θέμα « Το μέλλον του NATO- προκλήσεις και προσδοκίες».

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Κάρντιφ της Ουαλίας, όπου επισημάνθηκε ότι δεν προβλέπεται διεύρυνση του NATO με νέα μέλη.

Οι ομιλητές από τα Σκόπια προσέγγισαν το θέμα με τις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα για την υποστήριξη της Συμμαχίας στα διεθνή μέτωπα, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε με στόχο την ένταξή της στη Συμμαχία.

«Τα Σκόπια είναι ένας σημαντικός εταίρος, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη συμμαχία και είναι σταθερός σύμμαχος σε όλες τις ειρηνευτικές αποστολές. Πληροί όλα τα απαιτούμενα κριτήρια και το μόνο εμπόδιο στην ένταξη είναι το σημαντικό εμπόδιο του ονόματος, ένα ζήτημα που παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα με την Ελλάδα, δήλωσε ο Ισμέτ Ραμαντάνι, επικεφαλής του Ευρω-Ατλαντικού Συμβουλίου της FYROM.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι για την FYROM εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο Βουκουρέστι για το όνομα (την οποία αγνοούν σκόπιμα τα Σκόπια) και εάν επιλυθεί το ζήτημα τότε αμέσως θα λάβει πρόσκληση για πλήρη ένταξη στο NATO, σύμφωνα με την Ούτρινσκι.
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος


http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr/search/label/%CE%A3%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%B1

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments