“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΗΠΑ: Έγινε και αυτό …ξεμένει από πιλότους η USAF!

Για το έλλειμμα πιλότων, που σήμερα ανέρχεται σε 500 άτομα και μέχρι το 2022 αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερα από 800, ενημέρωσε το Κογκρέσο, η Αεροπορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική επιθεώρηση «Defense News».

Σύμφωνα με την έγγραφη κατάθεση στην υποεπιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, ως αίτιο για το έλλειμμα αναφέρονται οι πρόσφατες περικοπές στις ώρες πτήσης που επιβλήθηκαν στις ενεργές μοίρες μαχητικών και μοίρες εκπαίδευσης μαχητικών, λόγω των περικοπών του αμυντικού προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2012 λόγω των ασφυκτικών οικονομικών περιορισμών, η Αεροπορία των ΗΠΑ αναγκάστηκε να περικόψει την οροφή των μαχητικών στις ενεργές μονάδες κατά 100 μονάδες.

Σήμερα η Αεροπορία των ΗΠΑ, στις ενεργές δυνάμεις, διαθέτει 54 επιχειρησιακές μοίρες μαχητικών ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, κατά τον Πόλεμο του Κόλπου, διέθετε 134 μοίρες. Κατά την κατάθεση, η μείωση του αριθμού των ενεργών μοιρών έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία παραγωγής επαρκούς αριθμού έμπειρων πιλότων που να μπορούν να καλύψουν το σύνολο των επιχειρησιακών απαιτήσεων.


Επιπρόσθετα η Αεροπορία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό από τις αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες σύμφωνα με τον αντιπτέραρχο John Raymond, υπαρχηγό του Επιτελείου, προσλαμβάνουν περί τους 3.500 πιλότους μαχητικών τον μήνα!

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα η Αεροπορία ενημέρωσε την υποεπιτροπή ότι πρόκειται να καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε το έλλειμμα να καλυφθεί τον επόμενο χρόνο. Το σχέδιο περιλαμβάνει και τη συγκρότηση δύο νέων μοιρών εκπαίδευσης μαχητικών που θα εκπαιδεύουν ιπτάμενους απευθείας από τις μοίρες εκπαίδευσης.

Επίσης, η Αεροπορία θα εστιάσει την παραμονή σε υπηρεσία των υπαρχόντων πιλότων μέσω παροχής επιδομάτων και ταυτόχρονα να προσελκύσει στην Αεροπορική Εθνοφρουρά και τις Εφεδρείες τους πιλότους που αποχωρούν από τις ενεργές δυνάμεις ώστε να παραμείνει διαθέσιμη η εμπειρία τους. Πάντως στην κατάθεση αναφέρεται ότι τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για να αποδώσουν θα πρέπει να αυξηθούν και οι διαθέσιμες πιστώσεις.

http://www.defence-point.gr/news/?p=148461

Ο ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments