“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Στέλνουν το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα****Geoffrey Pyatt-Βικτόρια Νούλαντ

Ο επόμενος Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα θα είναι ο Geoffrey Pyatt, σημερινός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Ο κ. Pyatt έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της συνομιλίας που είχε με την υφυπουργό Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ κατά τη διάρκεια της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τον Ιανουάριο του 2014.

Ο Geoffrey Pyatt είναι διπλωμάτης καριέρας και διατηρεί στενές σχέσεις με την κα Νούλαντ, η οποία έχει εδώ και καιρό την ευθύνη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής για την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ουάσινγκτον έχει ήδη στείλει τα σχετικά έγγραφα στην ελληνική κυβέρνηση και ζητεί τη συμφωνία της προκειμένου να έλθει στην Αθήνα ο κ. Pyatt.

Το who is who του Pyatt 

Ο Pyatt ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα το 1990 από την Ονδούρα, ως υποπρόξενος στην πρωτεύουσα Τεγουσιγάλπα. Στη συνέχεια αναβαθμίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντα αναπληρωτή επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής στην Ινδία το 2006 και το 2007. 

 Λίγο αργότερα εργάστηκε ως αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στο Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας και άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη. 

Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του πρέσβη ανέλαβε ρόλο στο Γραφείο Υποθέσεων Νότιας και Κεντρικής Ασίας από το Μάιο 2010 μέχρι τον Ιούλιο 2013. 


 Ο ρόλος του στην Ουκρανία 

Ο Pyatt ανέλαβε πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία στις 30 Ιουλίου 2013. 

Μάλιστα ο Αμερικανός διπλωμάτης πρωταγωνίστησε σε ένα σκάνδαλο τον Ιανουάριο του 2014, όταν μία συνομιλία που είχε με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, υπεκλάπη και ανέβηκε στο YouTube. Υπενθυμίζεται πως σε ένα σημείο της συνομιλίας τους Pyatt και Νούλαν αναφέρονται απογοητευμένοι στην μη εναρμόνιση, επί του ζητήματος, της Ε.Ε. με τη στάση των ΗΠΑ και η Νούλαντ ακούγεται να λέει: «Γ@μ@ την Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Απαντώντας στο ηχητικό ντοκουμέντο, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν να κάνουν κάποιο σχόλιο σχετικά με την αυθεντικότητα του βίντεο, ωστόσο η κ.Νούλαντ έχει ζητήσει συγγνώμη από τους Ευρωπαίους ηγέτες, για τα καταγεγραμμένα σχόλια. 

 Οταν το 2014 ξέσπασε η «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία ο Pyatt την υποστήριξε και στράφηκε εναντίον του Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2016/05/blog-post_97.html
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments