ΗΠΑ: «Μπλόκο» του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο σχέδιο για τη μετανάστευση

Βαρύ το πλήγμα στο σχέδιο του Ομπάμα

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επέφερε βαρύ πλήγμα στο σχέδιο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να προστατεύσει 4-5 εκατομμύρια μετανάστες από την απέλαση και να τους χορηγήσει άδειες εργασίας, καθώς δεν αναίρεσε την απόφαση κατώτερων δικαστηρίων που είχαν μπλοκάρει την εφαρμογή αυτών των μέτρων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέταζε την προσφυγή 26 Πολιτειών, με επικεφαλής το Τέξας, εναντίον ενός προεδρικού διατάγματος του 2014 που είχε παρακάμψει το Κογκρέσο.

Ωστόσο, οι οκτώ δικαστές (όσοι έχουν απομείνει μετά τον θάνατο του συντηρητικού Άντονιν Σκάλια τον περασμένο Φεβρουάριο) εμφανίστηκαν απολύτως διχασμένοι: τέσσερις ψήφισαν υπέρ και άλλοι τέσσερις κατά, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση των κατώτερων δικαστηρίων παραμένει σε ισχύ και επομένως μπλοκάρεται ντε φάκτο η εφαρμογή των μέτρων.


Το 2014 ο πρόεδρος Ομπάμα είχε ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα που θα επέτρεπαν σε περίπου 4 εκατομμύρια ανθρώπους να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα τους προστάτευσε από την απέλαση. Τα μέτρα αυτά αφορούσαν κυρίως μετανάστες που ζούσαν παράνομα στις ΗΠΑ τουλάχιστον από το 2010, δεν είχαν ποινικό μητρώο και είχαν παιδιά που είναι Αμερικανοί πολίτες ή βρίσκονται νόμιμα στη χώρα.

Στη συνέχεια όμως, 26 Πολιτείες -σχεδόν όλες έχουν Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες- αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τα προεδρικά διατάγματα. Προσέφυγαν μάλιστα στα δικαστήρια που τις δικαίωσαν κρίνοντας ότι ο πρόεδρος είχε υπερβεί τις αρμοδιότητές του επειδή παρέκαμψε το Κογκρέσο.

Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου απλώς επισφραγίζει τη μη εφαρμογή του προγράμματος.
Η απόφαση, πάντως, δεν θέτει νομικό προηγούμενο που να δεσμεύει τους επόμενους προέδρους των ΗΠΑ. Σημαίνει μόνο ότι οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στη μεταναστευτική πολιτική που θα αφορούσε την κατάσταση των περίπου 11 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν παράνομα στη χώρα θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Τα πυρά του στο Ανώτατο Δικαστήριο στρέφει ο Ομπάμα Φανερά απογοητευμένος, ο Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε το «μπλόκο» του Ανωτάτου Δικαστηρίου και κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι παρεμποδίζουν την πρόοδο.

«Υπάρχει μια ξεκάθαρη επιλογή για την Αμερική τώρα» είπε ο Ομπάμα σε δημοσιογράφους. «Έχουμε μία επιλογή τι είδους χώρα θέλουμε να είμαστε, τι θέλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας και πώς θα εκπροσωπηθούμε στο Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο... Τον Νοέμβριο, οι Αμερικάνοι καλούνται να λάβουν μια απόφαση για όλα αυτά που μας ενδιαφέρουν και για το ποιοι είμαστε» σημείωσε.

Κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι θέλουν να «εκφοβίσουν τον λαό», χρησιμοποιώντας «λέξεις όπως αμνηστία για να προσελκύσουν ψήφους».

ΒΗΜΑ

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΓ. του ΝΑΤΟ ο Παιδόφιλος-«Δεν μας ενδιαφέρουν τα ελληνοτουρκικά – Δεν είναι δικό μας θέμα»

THE PENTAGON BIO-WEAPONS.....its biological programs.

BIOWEAPONS IN GEORGIA AND UKRAINE...364 Ukrainians died from Swine Flu-1 gm of the toxin can kill as many as 1 million people

Η πρόξενος Σμύρνης Αργυρώ Παπούλια: από το Διπλωματικό Γραφείο του υπ.Εξ. Νίκου Κοτζιά στους χορούς και πανηγύρια

Η «Φάρμα» δεν πρέπει να ξυπνήσει.

Ένθετο: ΗΠΑ-Καμμένος, Τσίπρας-Ερντογάν!...