Νετανιάχου: «Τεράστιες οι Θετικές Συνέπειες στην Ισραηλινή Οικονομία Από τη Συμφωνία με την Τουρκία»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε σήμερα από τη Ρώμη την ύπαρξη συμφωνίας με την Τουρκία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, έπειτα από μια περίοδο κρίσης που διήρκεσε έξι χρόνια, σημειώνοντας ότι αυτή θα έχει έναν «τεράστιο» αντίκτυπο στην οικονομία του Ισραήλ και ότι χρησιμοποιεί τη λέξη «τεράστιο» σκοπίμως.

«Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεών μας», σημείωσε ο Νετανιάχου σε δηλώσεις που έκανε έπειτα από τη συνάντηση που είχε στη Ρώμη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρρυ.

Ισραηλινός αξιωματούχος είχε ανακοινώσει χθες ότι το Ισραήλ και η Τουρκία κατέληξαν σε μια συμφωνία για την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων έπειτα από έξι χρόνια κρίσης, η οποία είχε προκληθεί από την αιματηρή επιδρομή Ισραηλινών κομάντο σε ένα τουρκικό πλοίο που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι θα κοινοποιήσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής αργότερα εντός της ημέρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή θα έχει «τεράστιο αντίκτυπο στην ισραηλινή οικονομία» και ότι ο ίδιος «χρησιμοποιεί αυτήν την λέξη σκοπίμως». «Θέλω να πω για θετικές συνέπειες, που θα είναι τεράστιες», σημείωσε.

Το Ισραήλ το οποίο αναμένεται να αρχίσει να εκμεταλλεύεται κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο αναζητεί ιδιαιτέρως αγορές γι' αυτό το αέριο.

Ο Κέρρυ χαρακτήρισε και εκείνος «θετικό βήμα» τη συμφωνία αυτή μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας.

Επετεύχθη ένα κάποιο σημείο εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Φτάσαμε σε ένα κάποιο σημείο στις συνομιλίες της 26ης Ιουνίου και αυτό θα ανακοινωθεί σε ταυτόχρονη δήλωση που θα κάνουν και οι δύο πρωθυπουργοί στις 13:00», δήλωσε ο Κουρτουλμούς σε δημοσιογράφους στη διάρκεια διαλείμματος του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάλογος Του Τζο Σίσκο με τον υποστράτηγο του ΝΑΤΟ, Χουήζερ για την Κύπρο

Κάποιοι από τα Καρτέλ της Λέσχης, αδειάζουν τον Ερντογάν!...

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Β)'

Η θέση αυτή εκτιμάται ιδιαίτερα από τον καγκελλάριο τη στιγμή αυτή, επειδή εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην εξωτερική της πολιτική προς την ΤΟΥΡΚΙΑ και προς τα Βαλκάνια γενικώτερα.

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'