Ισραηλινός Επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών: Δεν θέλουμε να ηττηθεί η ISIS στη Συρία

Λέει ότι η ISIS αντιμετωπίζει δυσκολία, η απώλεια της θα έθετε το Ισραήλ σε «Δύσκολη θέση»

Jason Ditz

Σε ομιλία του στη Διάσκεψη της Herzliya, ο επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, υποστράτηγος Herzi Halevy, ανέβασε ένα σκαλοπάτι παραπάνω τη μακροχρόνια θέση του Ισραήλ ότι «προτιμά την ISIS» από τη συριακή κυβέρνηση, δηλώνοντας ανοιχτά ότι το Ισραήλ δεν θέλει να δει την ISIS να χάσει το πόλεμο.

Ο υποστράτηγος Herzi Halevy εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των εδαφών της ISIS, λέγοντας ότι τους τελευταίους τρεις μήνες, η Ισλαμική ομάδα αντιμετωπίζει την «πιο δύσκολη» κατάσταση από την ίδρυσή της και την ανακήρυξη της σε χαλιφάτο.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν τακτικά εκφράσει την άνεση τους με την ιδέα της ISIS να κατακτήσει ολόκληρη τη Συρίας, λέγοντας ότι θεωρούν ότι είναι προτιμότερο από μια συμμαχική κυβέρνηση με το Ιράν που να επιζήσει από το πόλεμο. Δεν ήταν ποτέ τόσο απροκάλυπτα υποστηρικτικές της ISIS και της επιβίωσής της.

Ο Halevy συνέχισε εκφράζοντας την ανησυχία ότι η ήττα του ISIS μπορεί να σημαίνει την αποχώρηση των «υπερδυνάμεων» από τη Συρία, λέγοντας ότι αυτό θα θέσει το Ισραήλ «σε μια πολύ δύσκολη θέση», μετά από τόσο αντίθεση προς την επιβίωση της συριακής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι το Ισραήλ θα κάνει «ό, τι μπορεί ώστε να μην βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση», γεγονός που υποδηλώνει ότι οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί επιδιώκουν την άμεση στήριξη της ISIS ως θέμα πολιτικής, και όχι μόνο ρητορικά.

Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 22.6.2016

http://news.antiwar.com/2016/06/21/israeli-intel-chief-we-dont-want-isis-defeated-in-syria/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένθετο: ΗΠΑ-Καμμένος, Τσίπρας-Ερντογάν!...

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'

Διάλογος Του Τζο Σίσκο με τον υποστράτηγο του ΝΑΤΟ, Χουήζερ για την Κύπρο

ΗΠΑ: Ο Στρατηγός John Hyten επιβεβαίωσε ότι τα Ρωσσικά Και Κινέζικα, όπλα δεν είναι Ψεύτικα όπως δημοσίευσαν τα ΜΜΕ!..

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Β)'