“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Προετοιμάζονται για την εξάπλωση του πολέμου στα Βαλκάνια από την Μέση Ανατολή;

Υπ: "Αξιοσημείωτο δε, είναι και η ύπαρξη του εργοστασίου κατασκευής όπλων βιολογικού και χημικού πολέμου" στην Αλβανία...Ιδιοκτησίας Σόρος; 


Albanian troops have also... recently participated in Exercise Venerable Gauntlet in Germany, which brought together 3,000 troops from 14 NATO nations in another major exercise before the UK takes its leading role in the Very High Readiness Joint Task Force in 2017.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2016 η άσκηση «Albanian Lion» («Αλβανικός Λέων») στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις της Αλβανίας και της Βασιλικού Ναυτικού (Royal Navy) και των Βασιλικών Πεζοναυτών (Royal Marines) και ειδικότερα η βρετανική αμφίβια δύναμη επιχειρήσεων Joint Expeditionary Force Maritime 16 (JEF(M)16).

Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη άσκηση συμμετείχαν αρκετά πλοία του Βασιλικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων αμφιβίων επιχειρήσεων HMS Ocean L12 και HMS Bulwark L15 και 250 άτομα προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας.

Ας σημειωθεί ότι η άσκηση διεξήχθη μία εβδομάδα μετά την επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία του Michael Fallon, υπουργού Άμυνας της Βρετανίας που είχε ως σκοπό την επιβεβαίωση της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. 

Επίσης, στην άσκηση από βρετανικής πλευράς συμμετείχαν το βοηθητικό αποβατικό δεξαμενόπλοιο (Landing Ship Dock – Auxiliary: LSD(A)), το πλοίο θαλασσίων μεταφορών (Ro-Ro) MV Eddystone, ειδικοποιημένης σύνθεσης ομάδα ελικοπτέρων αποτελούμενη από ελικόπτερα Chinook, Merlin, Wildcat και Apache, στοιχεία μονάδας Commando των Βασιλικών Πεζοναυτών, δύτες του Βασιλικού Ναυτικού, μηχανικό μάχης των Βασιλικών Ναυτικών και μικρός αριθμός προσωπικού του Βασιλικού Στρατού (Royal Army) και της Βασιλικής Αεροπορίας (Royal Air Force).

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η άσκηση «Albanian Lion» αποτελεί μέρος σειράς ασκήσεων που οι βρετανικές δυνάμεις έχουν σχεδιαστεί να διεξαγάγουν στην Αδριατική και τον Κόλπο με σκοπό, αφενός τη σύσφιξη των σχέσεων της Βρετανίας με σύμμαχες χώρες και αφετέρου τη διασφάλιση ότι η δύναμη επιχειρήσεων JEF(M)16, που στη διάρκεια της επιχειρησιακής της ανάπτυξης θα ενισχυθεί με επιπλέον μονάδες του Βασιλικού Ναυτικού και συμμαχικών χωρών, είναι επιχειρησιακά έτοιμη και ικανή να ανταποκριθεί σε κρίσεις που θα αναδυθούν.



Στην παλαιά βάση σοβιετικών υποβρυχίων στον Αυλώνα ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση των Βρετανών Πεζοναυτών με δυνάμεις του Αλβανικού Στρατού. Η άσκηση “Αλβανικός Λέων” αποτελεί μέρος της γενικής άσκησης που διεξήγαγαν οι Βρετανικές Δυνάμεις στην Μεσόγειο με την ονομασία Cougar 2012.   

Το σενάριο της άσκησης – η οποία περιελάμβανε πάνω από 3,000 προσωπικό των Βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και 5 πλοία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού – περιείχε και συνεργασία με άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Αλβανία.

Σκοπός της άσκησης ήταν η, από κοινού, αντιμετώπιση και ανακατάληψη εχθρικής περιοχής, προώθηση ομάδων αναγνώρισης μακράς εμβέλειας και εκκένωση πολιτικού προσωπικού διά θαλάσσης.

Βρετανοί αξιωματικοί, περιέγραψαν με τα καλύτερα λόγια το πεδίο εκπαίδευσης, μία παλαιά σοβιετική βάση υποβρυχίων κοντά στον λιμάνι του Αυλώνα, μιας και παρέχει πολύ μεγάλες δυνατότητες για αμφίβιες επιχειρήσεις. 
Αξιοσημείωτο δε, είναι και η ύπαρξη του εργοστασίου κατασκευής όπλων βιολογικού και χημικού πολέμου το οποίο μέσα σε μία έκταση 5,500 τετραγωνικών χιλιομέτρων  περιλαμβάνει πάνω από 100 κτίρια και αμέτρητες οχυρωματικές εγκαταστάσεις και καταφύγια.
Σχολιάζοντας την έκβαση της άσκησης από πλευράς επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας οι αξιωματικοί δήλωσαν ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα αφού μέσα σε 3 ημέρες κατάφεραν να ολοκληρώσουν δύο νυχτερινές επιδρομές, να προωθήσουν ομάδες αναγνώρισης σε βάθος 177 χιλιομέτρων, αλλά και να φέρουν εις πέρας μη-στρατιωτικού τύπου άσκηση εκκένωσης του προσωπικού της Βρετανικής πρεσβείας και φυγάδευσής του δια θαλάσσης.  

Ο τερματισμός της άσκησης “Αλβανικός Λέων” στα τέλη του Νοεμβρίου θα σηματοδοτήσει το πέρας της άσκησης Cougar 2012 και την επιστροφή των Βρετανικών Δυνάμεων στη βάση τους.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments