Η ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΛΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ BRICS

Κάθε μέρα, διαβάζουμε στα διεθνή ΜΜΕ για μαζικούς θανάτους αμάχων από βομβαρδισμούς ή από πνιγμό στα ανοιχτά της Βόρειας Αφρικής ή τη Νότια Ευρώπη, στην προσπάθεια να ξεφύγουν από την απελπισία και τη φρίκη των συνεχιζόμενων πολέμων σε Λιβύη, Υεμένη, Ιράκ και Συρία.

Κάθε επιπλέον μέρα αυτής της άσκοπης αιματοχυσίας, ο κόσμος παρακολουθεί και διερωτάται γιατί η διεθνής κοινότητα μένει άπραγη.Μόνο η Ρωσία φαίνεται πως υπερασπίζεται αυτούς τους ανθρώπους -όσο καλύτερα μπορεί, προσπαθώντας με στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές, να αναχαιτίσει τους παράφρονες εγκληματίες του «Ισλαμικού Κράτους» (DAESH), καθώς Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Ισραήλ, χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα μέσα δολοφονώντας χιλιάδες αθώους, με στόχο τον έλεγχο του χρυσού, του πετρελαίου, την παραγωγή ηρωίνης, το φυσικό αέριο, δηλαδή με κίνητρο την απόλυτη απληστία.

Για τις χώρες των BRICS, της Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και της Νότιας Αφρικής, φαίνεται πως αρκούνται σε φωτογραφίες που εμφανίζουν τους ηγέτες τους ενωμένους και χαμογελαστούς. Ωστόσο, αυτό που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής είναι το απόλυτο μηδέν: ανταλλάσσουν επίσημες επισκέψεις, λόγια κενού περιεχομένου και επαίνους ο ένας για τον άλλον.

Πριν δυο χρόνια, δημιουργώντας αυτό το νέο Οργανισμό, είχαν αυτοπροσδιοριστεί ως μια αναζωογονητική εναλλακτική λύση για την ειρήνη, την αντιμετώπιση των παρατεταμένων συγκρούσεων και την εκμετάλλευση των υπερχρεωμένων χωρών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά μέχρι σήμερα, αυτά τα πέντε έθνη δεν έχουν κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι συγκρούσεις και η αιματοχυσία συνεχίζονται και οι λαοί συνθλίβονται όλο και περισσότερο στη σκλαβιά του χρέους.

Η Ρωσία στέκεται μόνη προσπαθώντας να υπερασπιστεί τους αθώους του κόσμου, απέναντι στη βαρβαρότητα και την απληστία.

Στη Βραζιλία, η Dilma Rouseff καθαιρέθηκε μετά από ένα πραξικόπημα υποστηριζόμενο από τη Δύση και αντικαταστάθηκε από το αγαπημένο τους παιδί από τη Wall Street, Michel Temer.

Στη Νότια Αφρική ο Jacob Zuma έχει εμπλακεί σε χαλκευμένες και παραποιημένες κατηγορίες για οικονομικά σκάνδαλα.

Αλλά ποιά είναι η δικαιολογία της Κίνας;

Ποια είναι η δικαιολογία της Ινδίας;


Είναι η «κληρονομιά» αιώνων καταπίεσης και αποικιοκρατίας που τις έχουν κάνει να μην μπορούν να υποστηρίξουν το δίκαιο; Δεν πρέπει να σηκωθούν και να φωνάξουν –μέσα στα Ηνωμένα Έθνη και σε κάθε Διεθνή Οργανισμό, και να απαιτήσουν τον τερματισμό της παράλογης βίας; Η Ρωσία δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της.

Είναι καιρός για την Ινδία και την Κίνα (και ίσως ακόμη και τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική) να κινηθούν και να κάνουν κάτι για να σταματήσει αυτή η παράλογη αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.

RAHUL D. MANCHANDA,

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 26/11/1943, Οι Γερμανοί εκτελούν 118 Σπαρτιάτες στο Μονοδένδρι Λακωνίας!...

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Η νέα Αυστροουγγαρία εναντίον της Ε.Ε.

Επανασύσταση της τρομοκρατίας από την Αμερικανική Πρεσβεία; Δολοφονία Ερντογάν στην Αθήνα;

VIDEO: Enraged Muslim Jump Kicks Man In The Back For Protesting Outside London Mosque

Yiannis Roubatis, ancien eurodéputé grec du PASOK, est le fondateur et l’éditeur d’EurActiv Grèce

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ NSA….

SERCO: A Corporate Octopus With Tentacles Wrapped Around The Globe