“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μειώνει κατά 50% τη χρηματοδότηση προς τα Ηνωμένα Έθνη

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών σκοπεύει να περικόψει πάνω από τον μισό προϋπολογισμό που δίνει η χώρα σε προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

Το περιοδικό Foreign Policy αποκάλυψε χθες ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή.....
στο προσωπικό του να αναζητήσει περικοπές που ξεπερνούν το 50% της χρηματοδότησης προγραμμάτων του ΟΗΕ. 

Οι ΗΠΑ ξοδεύουν περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια (9,3 δις ευρώ) το χρόνο για τα Ηνωμένα Εθνη, σύμφωνα με το περιοδικό. Το 2016 η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έλαβε από τις Ηνωμένες Πολιτείες 1,5 δις δολάρια (1,4 δις ευρώ) από το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού της, που ανέρχεται σε 4 δις δολάρια (3,7 δις ευρώ). 

Τα προγράμματα του ΟΗΕ που πιθανόν να επηρεαστούν περισσότερο από τις περικοπές περιλαμβάνουν το Διεθνές Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για Επείγουσες Ανάγκες Παιδιών και το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι περικοπές θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2018 ή θα συμβούν σταδιακά στην υπόλοιπη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε το περιοδικό.

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments