Για πολλούς μήνες τώρα η Ρωσία και το ΝΑΤΟ προετοίμασαν τον πόλεμο στην Ευρώπη. Και η Ρωσία είναι έτοιμη. Το ΝΑΤΟ δεν είναι σίγουρο!

Η Δύση βρίσκεται τώρα στην ίδια ακριβώς πορεία με τη ναζιστική Γερμανία, περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 1930. 

Ειλικρινά, είμαι τρομερός, έκπληκτος και ακόμη και αμήχανος. Γεννήθηκα στην Ελβετία, έζησα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου εκεί, επισκέφθηκα επίσης το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και έζησα στις ΗΠΑ για πάνω από 20 χρόνια. Ωστόσο, στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Δύση βυθίστηκε τόσο χαμηλά όσο τώρα. 

Θέλω να πω, ναι, ξέρω για τις ψεύτικες σημαίες, τη διαφθορά, τους αποικιακούς πολέμους, το ΝΑΤΟ ψέματα, την υποτονική υποταγή των Ανατολικών Ευρωπαίων κλπ. 

Έγραψα για όλες αυτές τις πολλές φορές. Αλλά ατελείς όπως ήταν, και αυτό το θέτει ήπια, θυμάμαι τον Helmut Schmidt, την Maggie Thatcher, τον Reagan, τον Mitterrand, ακόμα και τον Chirac! Και θυμάμαι τι ήταν το Canard Enchaîné ή ακόμα και το BBC. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Δύση δεν ήταν καθόλου ιππότης με λευκές πανοπλίες, αλλά εξακολουθούσε να ισχύει το κράτος δικαίου, όπως έκανε τουλάχιστον κάποιο βαθμό κριτικής σκέψης.

Είμαι τώρα βαθιά αμηχανία για τη Δύση. Και πολύ, πολύ φοβισμένος.

Το μόνο που βλέπω σήμερα είναι μια υποτακτική φυγή από αληθινά, εύστοχα ψυχοπαθητικά (σε μια κλινική έννοια της λέξης)

Και αυτό δεν είναι το χειρότερο πράγμα.

Το χειρότερο είναι η εκκωφαντική σιωπή, ο τρόπος που όλοι κοιτάζουν μακριά, προσποιούνται πως "δεν είναι η δουλειά μου" ή, χειρότερα, παίρνουν πραγματικά όλα αυτά τα γκροτέσκο θέαμα σοβαρά. Τι σκατά είναι λάθος μαζί σου ;! Έχετε όλοι μετατραπεί σε ζόμπι ;! ΞΥΠΝΑ!!!!!!!

Επιτρέψτε μου να μετρούν προσεκτικά τα λόγια μου εδώ και να σας πω την αμβλύ αλήθεια.

Από το πραξικόπημα του Neocon ενάντια στο Trump, η Δύση βρίσκεται τώρα στην ίδια ακριβώς πορεία με τη ναζιστική Γερμανία, περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 1930.

Σίγουρα, η ιδεολογία είναι διαφορετική, και ο ονομαστός αποδιοπομπαίος τράγος επίσης. Αλλά η νοοτροπία είναι * ακριβώς * η ίδια.

Οι ίδιες αιτίες παράγουν τα ίδια αποτελέσματα. Αλλά αυτή τη φορά υπάρχουν όπλα και στις δύο πλευρές που κάνουν το Ολοκαύτωμα της Δρέσδης να μοιάζει με μια μικρή σπίθα.

Τώρα λοιπόν έχουμε αυτή τη συγκινητική εμφάνιση της «δυτικής αλληλεγγύης» όχι με το Ηνωμένο Βασίλειο ή το βρετανικό λαό, αλλά με την πόλη του Λονδίνου. Τώρα δεν είναι αυτό που αγγίζει ;!

Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω αυτό: ποιο είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό των πολιτικών της Βρετανίας έναντι της Ευρώπης, ας πούμε από τον Μεσαίωνα;

Αυτό είναι σωστό: ξεκινώντας πολέμους στην Ευρώπη.

Και αυτή τη φορά νομίζετε ότι είναι διαφορετικό;

Μήπως: " το καλύτερο πρόβλεψη της μελλοντικής συμπεριφοράς είναι παρελθούσα συμπεριφορά " κάπως δεν ισχύει για το Ηνωμένο Βασίλειο ;!

Επιτρέψτε μου να σας πω και αυτό: όταν ο Ναπολέων και ο Χίτλερ επιτέθηκαν στη Ρωσία, υπέστη σοβαρές κρίσεις και ήταν αντικειμενικά αδύναμος (πραγματικά, ερευνήστε μόνοι σας!). Και στις δύο περιπτώσεις η ρωσική κοινωνία ήταν βαθιά σχισμένη από εσωτερικές αντιφάσεις και η ώρα για επίθεση ως ιδανική.

Οχι σήμερα.

Γι 'αυτό ζητώ αυτή την απλή ερώτηση: θέλετε πραγματικά να πάτε στον πόλεμο ενάντια σε μια πλήρως ενωμένη πυρηνική Ρωσία;

Νομίζετε ότι αυτό είναι υπερβολικό;

Ξανασκέψου το.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση σήμερα είναι απείρως χειρότερη από την κρίση των πυραύλων στην Κούβα. 

Πρώτον, κατά τη διάρκεια της Κούβας πυραυλικής κρίσης υπήρχαν λογικοί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές. Σήμερα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. Ούτε ένα! 

Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της Κούβας πυραυλικής κρίσης όλοι οι νέοι ανέφεραν ότι ήταν η κρίση, όλος ο πλανήτης αισθάνθηκε σαν να βρισκόμασταν στην άκρη της αβύσσου.

Σήμερα κανείς δεν φαίνεται να έχει επίγνωση ότι πρόκειται να πάμε σε πόλεμο, ενδεχομένως έναν θερμοπυρηνικό πόλεμο, όπου οι απώλειες θα υπολογίζονται στα εκατοντάδες εκατομμύρια.

Όλα εξαιτίας αυτού;

Επειδή οι άνθρωποι της Δύσης έχουν δεχτεί, ή δεν γνωρίζουν καν, ότι κυβερνούνται από μια άσχημη συμμορία ανίδεων, αλαζονικών ψυχοπαθών.

Τουλάχιστον αυτή η κατάσταση δείχνει αυτό: Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν λειτουργεί.

Το κράτος δικαίου εφαρμόζεται μόνο στους αδύναμους και τους φτωχούς.

Οι δυτικές τιμές έχουν τώρα μειωθεί σε ένα θλιβερό αστείο.

Ο καπιταλισμός απαιτεί πόλεμο και παγκόσμια ηγεμονία για να επιβιώσει.

Η αγγλοσιωνιστική αυτοκρατορία πρόκειται να καταρρεύσει, το μόνο ανοιχτό ερώτημα είναι πώς και με ποιο κόστος.

Αυτή τη στιγμή εκδιώκουν μαζικά τους Ρώσους διπλωμάτες και αισθάνονται πολύ δυνατοί και ανδρικοί. Πολωνοί και Ουκρανοί πολιτικοί υπόκεινται σε μια πραγματικά ιστορική αύξηση του θάρρους και της αυτοπεποίθησης! (κρύβονται, όπως συμβαίνει, πίσω από την πυρκαγιά Anglo)

Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι μόνο η κορυφή ενός πολύ μεγαλύτερου παγόβουνου. Στην πραγματικότητα, οι βασικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, οι οποίες είναι τόσο ζωτικής σημασίας μεταξύ των πυρηνικών υπερδυνάμεων, έχουν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. 

Βρισκόμαστε σε τηλεφωνικές κλήσεις ανώτερου επιπέδου. Αυτό το είδος πράγματος συμβαίνει όταν δύο πλευρές πρόκειται να πάνε στον πόλεμο. Για πολλούς μήνες τώρα η Ρωσία και το ΝΑΤΟ προετοίμασαν τον πόλεμο στην Ευρώπη. Και η Ρωσία είναι έτοιμη. Το ΝΑΤΟ δεν είναι σίγουρο! Ω, έχουν τους αριθμούς και νομίζουν ότι είναι ισχυροί. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν ιδέα για το τι πρόκειται να τους χτυπήσει, όταν οι Ρώσοι πάνε στον πόλεμο αυτά τα κράτη του ΝΑΤΟ δεν θα καταλάβουν καν τι συμβαίνει με αυτά. Πολύ γρήγορα η πραγματική δράση θα αφεθεί στις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Έτσι οποιαδήποτε σύγκρουση θα γίνει πυρηνικά πολύ γρήγορα. Και για πρώτη φορά στην ιστορία, οι ΗΠΑ θα πληγούν πολύ, πολύ σκληρά, όχι μόνο στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή ή την Ασία, αλλά και στις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Γεννήθηκα σε ρωσική στρατιωτική οικογένεια και σπούδαζα ρωσικές και σοβιετικές στρατιωτικές υποθέσεις όλη μου τη ζωή. Μπορώ να σας υποσχεθώ απολύτως, παρακαλώ μην το αμφισβητήσετε για ένα δευτερόλεπτο: η Ρωσία δεν θα υποχωρήσει και, εάν έρθει σε επαφή, θα σβήσει ολόκληρο τον πολιτισμό σας. Οι Ρώσοι πραγματικά δεν θέλουν πόλεμο, φοβούνται (όπως θα έπρεπε!) Και θα κάνουν τα πάντα για να το αποφύγουν. Αλλά αν επιτεθεί τότε αναμένεται απόκριση απολύτως καταστροφικής βίας. 

Μην το πάρετε από μένα, να το πάρετε από τον Πούτιν, ο οποίος είπε ξεκάθαρα τον εαυτό του και το οποίο, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα, υποστηρίζεται από περίπου το 95% του πληθυσμού. Από τις ανατολικές σταυροφορίες μέχρι τη ναζιστική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση, αρκεί αρκετό και οι Ρώσοι δεν θα λάβουν άλλη μια δυτική επίθεση, ειδικά μία που δεν υποστηρίζεται από πυρηνική δύναμη πυρός. Και πάλι, παρακαλώ να αναλογιστείτε τα λόγια του Πούτιν πολύ, πολύ προσεκτικά: «τι ανάγκη θα είχαμε έναν κόσμο αν δεν υπάρχει Ρωσία; "

Όλα αυτά για τί; Οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεν έχουν κανέναν αντικειμενικό λόγο να κάνουν τίποτε άλλο παρά να συνεργάζονται (οι Ρώσοι είναι απολύτως αμηχανία για το γεγονός ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ φαίνεται να αγνοούν εντελώς αυτό το απλό γεγονός). Εντάξει, η πόλη του Λονδίνου έχει πολλούς λόγους να θέλει τη Ρωσία να φύγει και να σιωπά. Όπως ο Gavin Williamson, το μικρό αγόρι σόγιας που είναι υπεύθυνο για την "άμυνα" του Ηνωμένου Βασιλείου, το έθεσε τόσο κομψά, η Ρωσία πρέπει να " πάει μακριά και να κλείσει ". Σωστά. Επιτρέψτε μου να σας πω - δεν συμβαίνει! Η Britannia θα μετατραπεί σε σωρό ραδιενεργών στάχρων πολύ πριν ο Ρώσος εγκαταλείψει ή κλείσει. Αυτό είναι απλά γεγονός.

Αυτό που μου διαμαρτύρεται είναι αυτό: οι Αμερικανοί ηγέτες θέλουν πραγματικά να χάσουν τη χώρα τους για μια μικρή άσχημη κλίκα αλαζονικών βρετανών πομπώδους γαϊδάρων που πιστεύουν ότι εξακολουθούν να είναι αυτοκρατορία; Μήπως ρίξατε ακόμη μια ματιά στους Μπόρις Τζόνσον, την Τερέζα Μάι και τον Γκάβιν Ουίλιαμσον; Είστε πραγματικά έτοιμοι να πεθάνετε για την υπεράσπιση του ενδιαφέροντος αυτών των εκφυλισμένων ;!

Δεν το καταλαβαίνω και κανείς στη Ρωσία δεν το κάνει.

Ναι, ξέρω, το μόνο που έκανε ήταν να αποβάλει ορισμένους διπλωμάτες. Και οι Ρώσοι θα κάνουν το ίδιο. Και λοιπόν? Αλλά αυτό λείπει το σημείο!

Κοιτάξτε όχι πού βρισκόμαστε αλλά ποια είναι η θέση μας!

Μπορείτε να πάρετε 200.000 αντι - όπλο (αναστεναγμό, rolleyes) διαδηλωτές στο DC, αλλά κανείς καθόλου για πυρηνικό πόλεμο ?!

Τι είναι λάθος με τους ανθρώπους σας ;!

Τι συνέβη στη Δύση όπου γεννήθηκα το 1963;

Θεέ μου, είναι αυτό πραγματικά το τέλος όλων;


Είμαι ο μόνος που βλέπει αυτό το τρένο-ναυάγιο αργής κίνησης να μας μεταφέρει σε όλο το γκρεμό;

Εάν μπορείτε, παρακαλώ δώστε έναν λόγο να εξακολουθήσετε να ελπίζετε.

Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω πολλά.

Το Saker

PS: ναι, ξέρω. Οι κανόνες του blog απαγορεύουν το CAPS καθώς αυτό θεωρείται φωνάζοντας. Εντάξει, αλλά αυτή τη φορά ΔΕΝ ΝΑ ΣΚΟΠΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΠΟΥΝ! Έτσι, για αυτή τη φορά μόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα καπάκια αν θέλετε. Ο κόσμος χρειάζεται άσχημα φωνή αυτή τη στιγμή, ακόμα και εικονική φωνή.

thesaker.is/

What happened to the West I was born in?!
The SakerFrankly, I am awed, amazed and even embarrassed. I was born in Switzerland, lived most of my life there, I also visited most of Europe, and I lived in the USA for over 20 years. Yet in my worst nightmares I could not have imagined the West sinking as low as it does now. 

 I mean, yes, I know about the false flags, the corruption, the colonial wars, the NATO lies, the abject subservience of East Europeans, etc. I wrote about all that many times. But imperfect as they were, and that is putting it mildly, I remember Helmut Schmidt, Maggie Thatcher, Reagan, Mitterrand, even Chirac! And I remember what the Canard Enchaîné used to be, or even the BBC. During the Cold War the West was hardly a knight in white shining armor, but still – rule of law did matter, as did at least some degree of critical thinking.

I am now deeply embarrassed for the West. And very, very afraid.

All I see today is a submissive herd lead by true, bona fide, psychopaths (in a clinical sense of the word)
And that is not the worst thing.

The worst thing is the deafening silence, the way everybody just looks away, pretends like “ain’t my business” or, worse, actually takes all this grotesque spectacle seriously. What the fuck is wrong with you people?! Have you all been turned into zombies?! WAKE UP!!!!!!!

Let me carefully measure my words here and tell you the blunt truth.

Since the Neocon coup against Trump the West is now on exactly the same course as Nazi Germany was in, roughly, the mid 1930s.

Oh sure, the ideology is different, the designated scapegoat also. But the mindset is *exactly* the same.

Same causes produce the same effects. But this time around, there are weapons on both sides which make the Dresden Holocaust looks like a minor spark.

So now we have this touching display of “western solidarity” not with UK or the British people, but with the City of London. Now ain’t that touching?!

Let me ask you this: what has been the central feature of Britain’s policies towards Europe, oh, let’s say since the Middle-Ages?

That’s right: starting wars in Europe.

And this time around you think it’s different?

Does: “the best predictor of future behavior is past behavior” somehow not apply to the UK?!

Let me also tell you this: when Napoleon and Hitler attacked Russia she was undergoing deep crises and was objectively weak (really! research it for yourself!). In both cases Russian society was deeply torn by internal contradictions and the time for attack as ideal.

Not today.

So I ask this simple question: do you really want to go to war against a fully united nuclear Russia?

You think that this is hyperbole?

Think again.

The truth is that the situation today is infinitely worse than the Cuban missile crisis. First, during the Cuban missile crisis there were rational people on both side. Today there is NOT ONE SINGLE RATIONAL PERSON LEFT IN A POSITION OF POWER IN THE USA. Not ONE! Second, during the Cuban missile crisis all the new was reporting on was the crisis, the entire planet felt like we were standing at the edge of the abyss.

Today nobody seems to be aware that we are about to go to war, possibly a thermonuclear war, where casualties will be counted in the hundreds of millions.

All because of what?

Because the people of the West have accepted, or don’t even know, that they are ruled by an ugly gang of ignorant, arrogant psychopaths.

At the very least this situation shows this:
Representative democracy does not work.

The rule of law only applies to the weak and poor.
Western values have now been reduced to a sad joke.
Capitalism needs war and a world hegemony to survive.

The AngloZionist Empire is about to collapse, the only open question is how and at what cost.

Right now they are expelling Russian diplomats en masse and they are feeling very strong and manly. Polish and Ukrainian politicians are undergoing a truly historical surge in courage and self-confidence! (hiding, as they do, behind Anglo firepower)

The truth is that this is only the tip of a much bigger iceberg. In reality, crucial expert-level consultations, which are so vitally important between nuclear superpowers, have all but stopped a long time ago. We are down to top level telephone calls. That kind of stuff happens when two sides are about to go to war. For many months now Russia and NATO have made preparations for war in Europe. And Russia is ready. 

NATO sure ain’t! Oh, they have the numbers and they think they are strong. The truth is that these NATO midgets have no idea of what is about to hit them, when the Russians go to war these NATO statelets won’t even understand what is happening to them. Very rapidly the real action will be left to the USA and Russia. 

 Thus any conflict will go nuclear very fast. And, for the first time in history, the USA will be hit very, very hard, not only in Europe, the Middle-East or Asia, but also on the continental US.

I was born in a Russian military family and I studied Russian and Soviet military affairs all my life. I can absolutely promise you this, please don’t doubt it for one second: Russia will not back down and, if cornered, she will wipe out your entire civilization. The Russians really don’t want war, they fear it (as they should!) and they will do everything to avoid it. But if attacked then expect a response of absolutely devastating violence. Don’t take it from me, take it from Putin who clearly said so himself and who, at least on that issue, is supported by about 95% of the population. From the Eastern Crusades to the Nazi invasion of the Soviet Union, enough is enough, and the Russians will not take one more western attack, especially not one backed by nuclear firepower. Again, please ponder Putin’s words very, very carefully: “what need would we have a world if there is no Russia?“

All that for what? The USA and Russia have NO objective reasons to do anything but to collaborate (the Russians are absolutely baffled the fact the leaders of the USA seem to be completely oblivious to this simple fact). Okay, the City of London does have a lot of reasons to want Russia gone and silent. As Gavin Williamson, the little soy-boy in charge of UK “defense”, so elegantly put it, Russia should “go away and shut up”. Right. Let me tell you – it ain’t happening! Britannia will be turned into a heap of radioactive ashes long before Russian goes away or shuts up. 

 That is simply a fact.

What baffles me is this: do American leaders really want to lose their country in behalf of a small nasty clique of arrogant British pompous asses who think that they still are an Empire? Did you even take a look at Boris Johnson, Theresa May and Gavin Williamson? Are you really ready to die in defense of the interest of these degenerates?!
I don’t get it and nobody in Russia does.

Yeah, I know, all they did is expel some diplomats. And the Russians will do the same. So what? But that’s missing the point!

LOOK NOT WHERE WE ARE BUT WHERE WE ARE HEADING!!

You can get 200,000 anti–gun (sigh, rolleyes) protesters in DC but NOBODY AT ALL ABOUT NUCLEAR WAR?!

What is wrong with you people?!

What happened to the West where I was born in in 1963?
My God, is this really the end of it all?
Am I the only one who sees this slow-motion train-wreck taking us all over the precipice?

If you can, please give a reason to still hope.

Right now I don’t see many.

The Saker

PS: yes, I know. The rules of the blog prohibit CAPS as this is considered shouting. Okay, but this time around I AM TRYING TO SHOUT! So, for this one time only, feel free to use caps if you want. The world badly needs some shouting right now, even virtual shouting.

thesaker.is/


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/03/bloomberg_28.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Αναγνώστες