“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ποιοι είναι οι θιασώτες ενός πυρηνικού πολέμου

Ο κορυφαίος Αμερικανός καθηγητής Stephen F. Cohen, που αποχώρησε από το Princeton και το NYU, ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τακτικά προσκεκλημένος στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα για να αναλύσει τις Αμερικανοσοβιετικές και στη συνέχεια τις αμερικανορωσικές σχέσεις. Αλλά τώρα, μποϋκοτάρεται από όλα τα εθνικά δίκτυα των ΗΠΑ, επειδή μιλάει για την πολύ πραγματική και τώρα ταχέως αυξανόμενη πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, λόγω των αμερικανικών πολιτικών- τόσο από τον Ομπάμα, όσο και από τον Τράμπ.

Επρόκειτο να είμαι επικριτικός απέναντι στον Δρ Cohen, επειδή αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τη λέξη “πραξικόπημα” για να αναφερθεί σε αυτό που στις “ειδήσεις” των ΗΠΑ αναφέρεται ευφημιστικά ως “επανάσταση της Ουκρανίας” . Αυτό γίνεται ακόμα και από το BBC, το οποίο στην πραγματικότητα γνωρίζει ότι εξαπατά τους τηλεθεατές του, παίζοντας έτσι μαζί με την συμμαχική κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Πράγματι, πώς θα μπορούσε κάποιος να μην γνωρίζει το πραξικόπημα της Αμερικής το 2014 με το οποίο πήρε τον έλεγχο της Ουκρανίας, αναπτύσσοντας αμερικανικά στρατεύματα και όπλα πάνω και κοντά στα σύνορα της Ρωσίας; Μήπως ο Κένεντι επέτρεψε στον σοβιετικό δικτάτορα Νικήτα Χρουστσόφ να το κάνει στην Αμερική κατά τη διάρκεια της Πυραυλικής Κρίσης της Κούβας το 1962; Φυσικά και όχι! Αλλά η αμερικανική κυβέρνηση, και οι «ειδήσεις» της, απαιτούν από τη Ρωσία να το αποδεχθεί – να αποδεχθεί το απαράδεκτο.

Η ΕΕ πίστευε ότι οι ΗΠΑ ενθάρρυναν απλώς μια επανάσταση και όχι ένα πραξικόπημα που κρύβεται πίσω από την «επανάσταση», (αλλά η ΕΕ δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ στην Ουάσινγκτον). Όλα αυτά ήταν γνωστά στο BBC – και στο CNN, στους New York Times και στην Washington Post κλπ. στα τέλη Φεβρουαρίου 2014. Όλοι εξακολουθούν να κρύβουν από το κοινό ότι ήταν πραξικόπημα και δεν υπήρχε καμία αυθεντική «επανάσταση».

Στη συνέχεια, ανακάλυψα ότι στις 20 Φεβρουαρίου 2014την ίδια ημέρα του πραξικοπήματος – ο κ. Cohen ήταν στην πραγματικότητα ο πρώτος δυτικός αναλυτής που μίλησε καθαρά για πραξικόπημα, αλλά οι δημοσιογράφοι (Democracy Now) άλλαξαν γρήγορα τη συζήτηση σε ασήμαντα θέματα και εκείνος δεν επανήλθε- απλά αποδέχτηκε τη διαχείριση της συζήτησης. Είναι ένας γρήγορος μαθητής. Έτσι, δεν ξαναμίλησε μετά κάτι τέτοιο.

Έτσι, στις 28 Μαρτίου 2018, στο περιοδικό The Nation (το οποίο ανήκει στη σύζυγο του Dr. Cohen Katrina vanden Heuvel) ο Dr. Cohen αναφέρεται σε συνέντευξή του στην εκπομπή του John Batchelor στο ραδιόφωνο του WABC στη Νέα Υόρκη, ένα προοδευτικό πρόγραμμα ειδήσεων και συνεντεύξεων που ήταν σε εθνικό δίκτυο, αλλά δεν είναι πλέον. Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί γιατί; Προφανώς, στην Αμερική δεν αρέσει ο έντιμος τύπος.

Σε αυτό το άρθρο του The Nation , αναφέρονται 5 σημεία:
  • 1.Το “Russiagate” και η υπόθεση Sergei και Yulia Skripal στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δύο κοινές πτυχές. Εναντίον τον Πούτιν προσωπικά. Και κανένα πραγματικό γεγονός δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.
  • 2.Αυτό το επεισόδιο αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.
  • 3.Πολλοί Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και ελίτ που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, έχουν παραπλανηθεί, ειδικά από την ψευδο-αμερικανορωσική φιλία του 1990 του Κλίντον, ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι πραγματικά “αδιανόητος” ότι η μαζική απέλαση των διπλωματών ήταν απλώς “συμβολικές” και δεν είχαν πραγματικές συνέπειες.
  • 4.Οι αιτίες των νέων κινδύνων πυρηνικού πολέμου δεν είναι “συμβολικές” αλλά πραγματικές και κυρίως πολιτικές. Καθώς μειώνεται η διπλωματία, αυξάνεται η στρατιωτικοποίηση των αμερικανορωσικών σχέσεων.
  • 5.Έτσι, τα άτομα και οι δυνάμεις που προωθούν τους ισχυρισμούς που δεν έχουν αποδειχθεί από το “Russiagate” και το περιστατικό του Skripal είναι, στην πραγματικότητα, θιασώτες ενός πυρηνικού πολέμου.
Κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν είναι τόσο προχωρημένος, αλλά παρά την αποκρυσταλλωμένη δήλωση του Cohen, η αμερικανική βιομηχανία των ΜΜΕ δεν αντέχει τη μετάδοσή τους.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο το 33% των Αμερικανών εξακολουθεί να εμπιστεύεται την «κυβέρνησή μας» είναι ότι τα «ειδησεογραφικά ΜΜΕ» κρύβουν την αλήθεια από εμάς. Εάν ήταν ειλικρινή, ο αριθμός αυτός θα ήταν πολύ χαμηλότερος από όσο είναι.

Εάν ένα τέτοιο έθνος δεν είναι δικτατορία , τότε ποιο είναι; Το καθεστώς των ΗΠΑ θα μπορούσε να το αποκαλεί «αντιαμερικανική προπαγάνδα», αλλά δυστυχώς είναι απλώς η αλήθεια και αναφέρεται εδώ από έναν Αμερικανό, ο οποίος γράφει μόνο για λογαριασμό του και για οποιοδήποτε από τα λίγα αυθεντικά μέσα ενημέρωσης – που δημοσιεύουν και μεταδίδουν την αλήθεια, παρόλο που οι άλλοι δεν το κάνουν .

Επειδή ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος δεν είναι «προσομοίωση» αλλά προκλήσεις πολέμου. Και όλα είναι υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον και του Βρεττανού σκλάβου της. Είναι ώρα οι Ευρωπαίοι να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε συμμαχία με ένα τέτοιο καθεστώς. Αυτό θα σταματούσε αυτή την ψυχοπαθολογικά οδηγούμενη παραφροσύνη. Τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε. 

Ο ιδεολογικός Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε το 1991, αλλά μυστικά συνεχίζεται από την αμερικανική πλευρά . Το ΝΑΤΟ πρέπει να καταργηθεί. (Το σοβιετικό ισοδύναμο του, το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, τέλειωσε το 1991, όταν έληξε ο Ψυχρός Πόλεμος από τη ρωσική πλευρά.) Οποιαδήποτε περαιτέρω συσχέτιση μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ θα πρέπει να αποτελέσει αιτία για οποιοδήποτε ευρωπαϊκό έθνος να εξετάσει την πιθανότητα να εγκαταλείψει την ΕΕ . 

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της αναζητούν, και πιθανόν να δημιουργήσουν, μια δικαιολογία για πόλεμο κατά της Ρωσίας. Και η Ρωσία δεν είναι ένα άλλο Ιράκ. Ούτε Λιβύη. Ούτε Συρία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οποιοσδήποτε από τους συμμάχους της, είναι πραγματικά τοξικοί για τους ανθρώπους παντού. Εγώ, ένας Αμερικανός το λέω αυτό, με βαθιά λύπη (και μόνο επειδή) είναι η αλήθεια.

Αναδημοσίευση από το Modern Diplomacy, αποκλειστικά για το presscode.gr


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments