“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Συμφωνία "ΓΚΑΤΤ": Όταν ο Κλίντον -ΗΠΑ, επέβαλλε 200% δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα! Δεν ήταν όμως βλαμμένος ή παλαβός για τα ΜΜΕ!...

Εμπορικός πόλεμος ΕΟΚ-ΗΠΑ

20 Νοεμβρίου 1992: ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και ΕΟΚ στα πλαίσια της ΓΚΑΤΤ (Γενική συμφωνία Δασμών και Εμπορίου) φαίνεται να απομακρύνεται, αλλά η Γαλλία διά στόματος του υπουργού Ζαν Πιέρ Σουασόν εκδήλωσε τις διαφωνίες της.

Στις συνομιλίες που διεξήχθησαν τις δύο τελευταίες ημέρες στην Ουάσιγκτων, μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Αμερικανικής κυβέρνησης, επιτεύχθηκε η εξής συμφωνία: 


1) Τα επιδοτούμενα δημητριακά της ΕΟΚ θα μειωθούν κατά 21%.

2) Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις ελαιούχων σπόρων στην Κοινότητα θα μειωθούν από 5,621 εκατομμύρια εκτάρια σε 5,127 εκατομμύρια εκτάρια.

Η Ένωση αγροτικών Επαγγελματικών Οργανώσεων της ΕΟΚ χαρακτήρισε τη συμφωνία Απαράδεκτη και υποστηρίζει ότι θα οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στον Αγροτικό Τομέα!….

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε βέτο στην ΓΚΑΤΤ!…


26 Νοεμβρίου 1992:
η γαλλική κυβέρνηση κατόρθωσε να εξασφαλίσει την έγκριση του Κοινοβουλίου για την αντίθεση που έχει εκφράσει στην συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΟΚ στα πλαίσια της ΓΚΑΤΤ (Γενική συμφωνία Δασμών και Εμπορίου).

Με ψήφους 301 υπέρ και 251 κατά η γαλλική Εθνοσυνέλευση μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση έδωσε τη συγκατάθεσή της στους χειρισμούς και τις διαφωνίες που έχει εκφράσει προς την ΕΟΚ η γαλλική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιέρ Μπερεγκοβουα δήλωσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ότι η χώρα θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία που θίγει τα γαλλικά συμφέρωντα.

Το βέτο της Γαλλίας θα σημάνει την κήρυξη ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΕΟΚ και ΗΠΑ, αφού οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ απειλούν ότι σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η συμφωνία για περικοπές στις ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ των αγροτικών προϊόντων θα επιβάλλουν ΔΑΣΜΟΥΣ 200% σε ευρωπαϊκά προϊόντα!….

Το μέγεθος της αντίδρασης των Γάλλων αγροτών στη συμφωνία ΗΠΑ-ΕΟΚ εξηγείται και από το ότι, μια από τις πλέον οδυνηρές συνέπειες αυτής της συμφωνίας είναι το «πάγωμα» 15,000,000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης!……


Ο άξονας της γερμανογαλλικής ολιγαρχίας, προκειμένου να ελευθερώσει γιγαντιαίους πόρους από τη γεωργία και να τους ρίξει σε άλλες υπερκερδοφόρες δραστηριότητες, παρέσυρε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε δυο κρίσιμες αποφάσεις:

1. Στην αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής εις βάρος των αγροτών. Και,

2. στην υπογραφή της Συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ, εις βάρος, κυρίως, του ευρωπαϊκού νότου.

ΓΚΑΤΤ: Ελευθερία για ποιον;

Εργαλεία των εμποροβιομηχάνων

ΓΚΑΤΤ και ΗΠΑ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments