“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

«Η Μεγάλη Χίμαιρα» (The Great Illusion). “Ως το 2023 η Ουκρανία θα έχει πάψει να υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη”

Σύμφωνα με την Ουκρανή, πρώην βουλευτή Nadejda Savtchenko, που επικαλέστηκε το σχέδιο νόμου για την άδεια πώλησης αγροτικών γαιών στη χώρα «η ζωή δεν θα αξίζει απολύτως τίποτα» και «η Ουκρανία θα πάψει σύντομα να υφίσταται».

«Το σχέδιο νόμου, που προβλέπει την νομιμοποίηση στην πώληση αγροτικών γαιών στην Ουκρανία θα καταστρέψει την εθνική κυριαρχία της χώρας» δήλωσε στο ουκρανικό κανάλι KRT η πρώην βουλευτής Nadejda Savtchenko. Κι ακόμη υποστήριξε ότι οι βουλευτές αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτό το νομικό κείμενο αλλά τους προτείνεται ταυτόχρονα να το υιοθετήσουν.

Η Nadejda Savtchenko πρόσθεσε ότι έχει θυροκολλήσει στα γραφεία του κοινοβουλίου φυλλάδια, που καλούν σε ακύρωση του σχεδίου νόμου. «Οι βουλευτές οφείλουν να αντιληφθούν ότι πρέπει να αντισταθούν» σημείωσε.

Η Ουκρανία θα πάψει να υφίσταται.

Πρόσθεσε ακόμη πως ήταν απαραίτητο να διεξαχθεί ένας διάλογος αναφορικά με το ζήτημα μαζί με τους αντιπροσώπους της εξουσίας και να παλέψουν «πριν να είναι πολύ αργά».

«Εάν υιοθετηθεί αυτός ο νόμος, μπορώ να σας πω ότι ως το 2023 η Ουκρανία θα πάψει να υφίσταται στον παγκόσμιο χάρτη. Και θα το δείτε, θα το κάνουν» σημείωσε.

Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα πως είναι πιθανό να εμποδιστεί η ψήφιση του νόμου.

Η πρώην πρωθυπουργός Ioulia Timochenko ήδη προέκρινε μια σταδιακή υιοθέτηση του σχεδίου νόμου, μιας εκ των μεγαλύτερων τραγωδιών στην ιστορία της χώρας.
Ο βουλευτής Vadim Rabinovich από τη μεριά του εκτιμά ότι η απόφαση αυτή «έχει πουλήσει την Ουκρανία κάτω απ’ τα μάτια ολόκληρης της χώρας».

Άνοιγμα της αγοράς των γαιών.

Το ουκρανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια πρώτη ανάγνωση, το σχέδιο νόμου που ακυρώνει, από το Οκτώβριο του 2020, το μορατόριουμ αναφορικά με την πώληση αγροτικών γαιών που ισχύει στην Ουκρανία εδώ και 14 χρόνια. Πράγματι το νομικό κείμενο υποστηρίχθηκε από 240 βουλευτές ενώ ο αριθμός των ψήφων, που έλαβε, έφτασε τους 226.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θα μπορούσαν να αγοραστούν γαίες από φυσικά και νομικά πρόσωπα, εδαφικές κοινότητες αλλά και από ξένα κράτη. Επιπροσθέτως οι αγροτικές γαίες θα μπορούσαν να επανέλθουν στην ιδιοκτησία ξένων ή απάτριδων, εφόσον αυτοί τις κληρονόμησαν αλλά οφείλουν να τις ξαναπουλήσουν σε διάστημα ενός χρόνου.

Πηγή: fr.sputniknews.com

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κολοκυθάς

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments