“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Μα γιατί; Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!.... Μα είναι αδέρφια με τους Κομμουνιστές

Γερμανική εφημερίδα δικαιολογεί την Τουρκία για Καστελόριζο και ΑΟΖ!

«Εν μέρει κατανοητή» χαρακτηρίζει η σημερινή Süddeutsche Zeitung τη θέση της Άγκυρας όσον αφορά τα θαλάσσια σύνορα και τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες στο Αιγαίο. Σε άρθρο με τίτλο «Προκλήσεις στο Αιγαίο» η εφημερίδα σημειώνει ότι «[…] το ιδιαιτέρως αραιοκατοικημένο και μικρό σε έκταση Καστελόριζο στα ανατολικά της Ρόδου απέχει μόλις τρία χλμ. από τις τουρκικές ακτές. Το νησάκι αυτό βρίσκεται ανάμεσα σε μια σειρά ακατοίκητων μίνι-νησιών σε μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό πλούτο.


Ο λόγος που η Τουρκία βλέπει να περικόπτεται αδίκως η υφαλοκρηπίδα της -όπου μπορεί να διεξάγει απρόσκοπτα έρευνες για φυσικό αέριο- από μια Ελλάδα 3.000 νησιών: σύμφωνα με την τουρκική ανάγνωση η Ελλάδα θεωρεί το παραμικρό ύψωμα στη θάλασσα επικράτειά της, με δική του υφαλοκρηπίδα. Έτσι και στο Καστελόριζο.

Βάσει διεθνούς δικαίου η Ελλάδα μπορεί να έχει το δίκιο με το μέρος της, πολιτικά όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Το ερώτημα ποιος μπορεί να διεκδικεί θαλάσσιες περιοχές και περιοχές εξόρυξης είναι σύνθετο και οι θέσεις είναι εκ των πραγμάτων ασυμβίβαστες. Το δε πλέγμα συμφερόντων των χωρών που υποστηρίζουν την Ελλάδα είναι αυτεξήγητο: ο λόγος για τον αγωγό Eastmed που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Αίγυπτο και το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Κύπρου. Σε όλα αυτά η διψασμένη για αέριο Τουρκία αισθάνεται στο περιθώριο. Μαζί με τη Λιβύη άρχισε να επαναχαράσσει θαλάσσια σύνορα και οικονομικές ζώνες.

Η διαμάχη για τον φυσικό πλούτο θα μπορούσε να λυθεί με διαπραγματεύσεις, ενδεχομένως με τη διαμεσολάβηση του Βερολίνου. Ωστόσο ο χρόνος πιέζει. Το κλίμα γίνεται κάθε μέρα χειρότερο, οι δε προκλήσεις πιο ακραίες. Σε μια ιδιαιτέρως μη φιλική ενέργεια η Τουρκία μετέτρεψε αίφνης την Αγία Σοφία […] σε τζαμί. Οι Έλληνες άφησαν τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες, διαδηλωτές έκαψαν τουρκικές σημαίες. Πρόκειται επίσης για ανούσιες προκλήσεις. Όπως φαίνεται η Μέρκελ θα πρέπει σύντομα να ξανασηκώσει το τηλέφωνο».

ΠΗΓΗ: DW

https://www.defence-point.gr/news/germaniki-efimerida-dikaiologei-tin-toyrkia-gia-kastelorizo-kai-aoz




http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments