“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το Αεροπλανοφόρο «Dwight D. Eisenhower» για Ασκήσεις με Ελληνικά Πολεμικά Νότια της Κρήτης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν μήνυμα με την παρουσία τους στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ήδη το αεροπλανοφόρο «Dwight D. Eisenhower» (CVN69) πέρασε από τα στενά του Σουέζ και πλέει Νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», στην ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου «Dwight D. Eisenhower» (CVN69) αναμένεται να ενωθούν απόψε μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας ανάμεσα στις αμερικανικές και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Οι μονάδες του Π.Ν., αλλά και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) θα πραγματοποιήσουν σενάρια εκπαίδευσης όσο η ομάδα κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου πλέει στα νότια της Κρήτης, με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο διήλθε τη διώρυγα του Σουέζ την Τετάρτη και κατευθύνεται προς τα βόρεια και δυτικά.

- Η κίνηση του αεροπλανοφόρου «Dwight D. Eisenhower» (CVN69) όπως φαίνεται στο worldview.stratfor.com στις 23 Ιουλίου

Η συνεργασία ανάμεσα στο Πολεμικό Ναυτικό και το «Dwight D. Eisenhower» επρόκειτο να γίνει μεταξύ 2ας και 3ης Αυγούστου, ωστόσο ο πλους του αεροπλανοφόρου επισπεύστηκε. Το γεγονός δεν συνδέεται άμεσα με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα μετά την αναγγελία σεισμικών ερευνών από την Τουρκία, ωστόσο σημειώνεται ως ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδουν και οι ΗΠΑ για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τον περασμένο Μάρτιο

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο και οι δυνάμεις που το συνοδεύουν πραγματοποίησαν σενάρια εκπαίδευσης στην ίδια περιοχή με ελληνικές δυνάμεις, ήταν στις αρχές του προηγούμενου Μαρτίου. Η ένταξη μονάδων του Π.Ν. σε ομάδες κρούσης αμερικανικών αεροπλανοφόρων αποτελεί μια τακτική που έχει εγκαινιαστεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια, μάλιστα αρκετές φορές και σε συνεργασία με ισραηλινές δυνάμεις.

Την αμερικανική ανησυχία για την κατάσταση στην περιοχή εξέφρασε χθες και δημόσια ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων Φιλ Ρίκερ. Επισήμανε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν «για τα σχέδια της Τουρκίας να κάνει έρευνες για φυσικούς πόρους σε περιοχές όπου η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανησυχούμε για ενέργειες που είναι προκλητικές και ανεβάζουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Ο κ. Ρίκερ τόνισε, ακόμα, ότι πρόκειται για έναν «περίπλοκο στρατηγικό χώρο» και επισήμανε ότι οι ΗΠΑ προτρέπουν τις τουρκικές αρχές να μην προχωρήσουν σε «επιχειρήσεις που ανεβάζουν τις εντάσεις».

https://www.energia.gr/article/169039/to-aeroplanoforo-dwight-d-eisenhower-gia-askhseis-me-ellhnika-polemika-notia-ths-krhths

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments