“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η ΒΡ Ανακοίνωσε Ζημιές 16,8 δισ. Δολαρίων στο Β' Τρίμηνο

Ζημιές ύψους 16,8 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους που διανύουμε ανακοίνωσε η BP. Παράλληλα, προέβη σε μείωση κατά το ήμισυ του μερίσματός της, για πρώτη φορά από το 2010. Οι καθαρές ζημίες της εταιρείας ανήλθαν στα 6,7 δισ. δολάρια για το εν λόγω τρίμηνο.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε πως η ζημία των 16,8 δισ. δολαρίων σημειώθηκε μετά την επιβάρυνση 10,9 δισ. δολαρίων, κυρίως από την απομείωση της αξίας διαφόρων έργων, ως απόρροια της σημαντικής πτώσης των τιμών του αργού, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε νέα μερισματική πολιτική, μετά τη μείωση του μερίσματός της στα 5,25 σεντ ανά μετοχή. Όπως ανέφερε, θα διατηρήσει το μέρισμα σε αυτό το επίπεδο και μελλοντικά θα επιστρέψει τουλάχιστον το 60% του πλεονάζοντος μετρητού στους μετόχους μέσω επαναγοράς μετοχών.

Επίσης ανακοίνωσε την περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας, με τις 2.000 να περιορίζονται στη Βρετανία, ταυτόχρονα στρέφεται προς μια νέα «πράσινη» στρατηγική, ενώ θα δεκαπλασιάσει τις επενδύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2030. Σημειώνεται ότι η μετοχή της BP από τις αρχές του έτους έχει απωλέσει περισσότερο από το 40% της αξίας της.

 energia.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments