“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

COVID-19: Άρχισαν οι αποζημιώσεις στους νεκρούς και παράλυτους των εμβολίων





Θα αποζημιώσουν νοσηλεύτρια που υπέστη εγκεφαλομυελίτιδα από εμβόλιο AstraZeneca - Αυξάνονται οι παρενέργειες.

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA) ανέφερε ότι συνολικά 1.562 περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων 14 θανάτων, είχαν εξεταστεί για αποζημίωση σχετικά με παρενέργειες από τον εμβολιασμό.

Μπορεί οι φαρμακευτικές εταιρίες να πήραν νομική ασυλία, απέναντι σε αξιώσεις αποζημιώσεων από παρενέργειες που προκαλούν τα εμβόλια… αλλά τα κράτη όταν διαπιστώσουν ότι υπάρχει συσχέτιση παρενέργειας και εμβολίου… λαμβάνουν μέτρα και καταβάλλουν αποζημιώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Νότιος Κορέα θα αποζημιώσει τη νοσηλεύτρια που έχει παραλύσει μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Έτσι λοιπόν για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα , μια βοηθός νοσηλεύτρια που παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό της κατά του Covid 19 αναγνωρίστηκε ως θύμα βιομηχανικού ατυχήματος, καθιστώντας την επιλέξιμη για κρατική αποζημίωση.

Η νοσηλεύτρια, εμβολιάστηκε με εμβόλιο της AstraZeneca στις 12 Μαρτίου 2021 και αργότερα υπέστη τύφλωση και παράλυση και διαγνώστηκε με οξεία εγκεφαλομυελίτιδα, ανέφερε η κρατική υπηρεσία αποζημίωσης και πρόνοιας των εργαζομένων της Κορέας.

Η υπηρεσία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η γυναίκα δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και φαινόταν ότι υπήρχε «μια λογική αιτιώδης σχέση μεταξύ των παρενεργειών και του εμβολιασμού».

Η AstraZeneca, που ρωτήθηκε για την υπόθεση, δεν αναφέρθηκε άμεσα σε αυτήν, αλλά είπε ότι η ασφάλεια των ασθενών ήταν υψίστης σημασίας για την εταιρία και τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

«Οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο προσφέρει υψηλού επιπέδου προστασία έναντι του COVID-19 και μεταλλάξεων που μας ανησυχούν και αποτελεί βασικό μέρος των παγκόσμιων προσπαθειών για την αντιμετώπιση του Covid 19», δήλωσε η AstraZeneca.

Αποζημίωση 10 εκατομμύρια γουόν (8.747 δολάρια) 

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA) είχε αναφέρει ότι με τα διαθέσιμα στοιχεία, δεν μπορούσε να επαληθεύσει τη σχέση μεταξύ της περίπτωσης της νοσηλεύτριας και του εμβολίου, αλλά είχε ανακοινώσει ότι θα επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Η Νότια Κορέα, όπως και πολλές άλλες χώρες, έχουν υπογράψει συμφωνίες για νομική ασυλία των φαρμακευτικών εταιριών.

Στην πράξη εάν ένας άνθρωπος υποστεί σοβαρή παρενέργεια από εμβόλιο, δεν μπορεί να ζητήσει αποζημίωση από την φαρμακευτική εταιρία αλλά από το κράτος.

Η Νότια Κορέα προσφέρει έως και 10 εκατομμύρια γουόν (8.747 δολάρια) σε όποιον υποστεί σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, αλλά αυτή είναι η πρώτη περίπτωση κατά την οποία οι παρενέργειες θεωρούνται βιομηχανικό ατύχημα.

Η υπηρεσία αποζημιώσεων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα ήταν επιλέξιμη για κρατική αποζημίωση και παροχές βάσει του νόμου περί ασφάλισης βιομηχανικών ατυχημάτων λόγω της ιατρικής κατάστασής της που σχετίζεται με την εργασία της.

Θα αποζημιωθεί για τις χαμένες ώρες εργασίας και τα οφέλη θα καλύψουν τα ιατρικά έξοδα και την αναπηρία που υπέστη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, υπήρχαν άλλες έξι υποθέσεις που εκκρεμούσαν και αναμένεται απόφαση.

Στην Κορέα 1.562 περιπτώσεις ζήτησαν αποζημιώσεις λόγω παρενεργειών από τα εμβόλια

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA) ανέφερε ότι συνολικά 1.562 περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων 14 θανάτων, είχαν εξεταστεί για αποζημίωση σχετικά με παρενέργειες από τον εμβολιασμό για COVID-19, εκ των οποίων 983 είχαν αποζημιωθεί.

Οι ευθύνες

Η AstraZeneca έχει λάβει νομική προστασία από αξιώσεις ευθύνης για προϊόντα που σχετίζονται με το εμβόλιο COVID-19 από τις περισσότερες χώρες με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνίες προμήθειας εμβολίων.

Μετά από αναφορές για σπάνιους θρόμβους στο αίμα που σχετίζονται με το εμβόλιο αρκετές χώρες ανακοίνωσαν ότι περιορίζουν την χρήση των εμβολίων της AstraZeneca.

Στην Ασία, χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη και η Μαλαισία έχουν προγράμματα οικονομικής βοήθειας ή δημιουργούν ταμεία αποζημίωσης για όσους υποφέρουν από σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια.

Στην Ταϊλάνδη, η κυβέρνηση έχει καταβάλει 13 εκατομμύρια μπατ (389.454 δολάρια) σε 400 περιπτώσεις παρενεργειών του εμβολίου COVID-19, ανέφερε η υπηρεσία υγείας της.

Σε περιπτώσεις θανάτου, πληρώνει 400.000 μπατ, και παρενέργειες που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή, 240.000 μπατ.

Προγράμματα αποζημιώσεων

Το 2021, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμφώνησε σε ένα πρόγραμμα αποζημίωσης έναντι σοβαρών παρενεργειών σε ανθρώπους σε 92 φτωχότερες χώρες λόγω της λήψης εμβολίων COVID-19 μέσω του συστήματος κοινής χρήσης COVAX.

Η Ινδία, η οποία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, είναι σε αναμονή.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες για νομική προστασία που ζητούν εταιρείες όπως η Pfizer και η Moderna.

Η αμερικανική κυβέρνηση διαθέτει ταμείο αποζημίωσης για άτομα που είναι θύματα παρενεργειών ενός εμβολίου, αλλά οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι λίγοι έχουν αποζημιωθεί.

www.bankingnews.gr




Comments