“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το Ευρωπαϊκό Πεδίο και η Ρωσία!..

Το ευρωπαϊκό πεδίο φυσικά είναι η περιοχή που βρίσκεται δυτικά ακριβώς της Ρωσίας.

Η Ουκρανία και η Λευκορωσία είναι το παν για τους Ρώσους. Αν έπεφταν σε εχθρικά χέρια-για παράδειγμα, αν γίνονταν μέλη του ΝΑΤΟ- η Ρωσία θα αντιμετώπιζε θανάσιμο κίνδυνο. Η Μόσχα βρίσκεται λίγο παραπάνω από ενενήντα χιλιόμετρα από το ρωσικό σύνορο με τη Λευκορωσία, η Ουκρανία λιγότερα από ενενήντα χιλιόμετρα από το Βόλγκογκράντ, πρώην Στάλινγκράντ. 

Η Ρωσία υπερασπίστηκε τον εαυτό της ενάντια στον Ναπολέοντα και στον Χίτλερ χρησιμοποιώντας το βάθος. Χωρία την Λευκορωσία και την Ουκρανία, δεν υπάρχει βάθος, δεν υπάρχει γη για να ανταλλάξει με το αίμα του εχθρού. Φυσικά είναι παράλογο να φαντάζεται κανείς το ΝΑΤΟ να αποτελεί απειλή για τη Ρωσία. Αλλά οι Ρώσοι σκέπτονται με όρους εικοσαετών κύκλων, και ξέρουν πόσο εύκολα το ΠΑΡΑΛΟΓΟ γίνεται ΠΙΘΑΝΟ!...

ΟΙ Ρώσοι έχουν τρία εργαλεία στην διάθεσή τους για να ασκήσουν την επιρροή τους στα κράτη της Βαλτικής.

Πρώτον, μυστικές επιχειρήσεις. Με τον ίδιο τρόπο που οι ΗΠΑ έχουν χρηματοδοτήσει και ενισχύσει μη ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ σε όλον τον ΚΟΣΜΟ, οι Ρώσοι θα χρηματοδοτήσουν και θα ενισχύσουν ρωσικές μειονότητες σε αυτές τις χώρες!....

Έχουν ειπωθεί πολλά τα πρόσφατα χρόνια για την αδυναμία του ρωσικού στρατού, πράγματα που τη δεκαετία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ληταν σωστά. Αλλά εδώ έχουμε μια νέα πραγματικότητα-αυτή η αδυναμία άρχισε να αντιστρέφεται το 2000, και ως το 2015 θα ανήκει στο παρελθόν.

Η επερχόμενη σύγκρουση στην Βορειοανατολική Ευρώπη δεν θα λάβει χώρα ξαφνικά, αλλά θα είναι μια ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ σύγκρουση. Η ρωσική στρατιωτική ισχύς θα έχει το χρόνο να αναπτυχθεί. Το μοναδικό πεδίο στο οποίο η Ρωσία συνέχισε την έρευνα και την ανάπτυξη τη δεκαετία του 1990 ήταν στις προηγμένες Στρατιωτικές Τεχνολογίες. Ως το 2010, σίγουρα έχει τον ποιο αποτελεσματικό στρατό στην περιοχή. Ως το 2015-2020, θα έχει έναν στρατό που θα αποτελεί απειλή για κάθε δύναμη που θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει στην περιοχή, ακόμη και για τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ ειδικότερα έχουν την τάση πρώτα να υποτιμούν και μετά να υπερτιμούν τους εχθρούς. Ως τα μέσα τις δεκαετίας του 2010, οι ΗΠΑ θα έχουν πάλι εμμονή με την Ρωσία. Εδώ πρέπει να παρατηρήσουμε μια ενδιαφέρουσα διαδικασία. Οι ΗΠΑ αλλάζουν συνεχώς διαθέσεις, αλλά στην πραγματικότητα, όπως έχουμε δεί, ασκούν μια πολύ συνεπή και ορθολογιστική εξωτερική πολιτική.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, οι ΗΠΑ θα μπουν σε μια ΜΑΝΙΑΚΗ κατάσταση, αλλά θα επικεντρωθούν στην προσπάθεια να ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ την Ρωσία ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ χωρίς να κάνουν πόλεμο!...

Μεγάλη σημασία θα έχει που βρίσκεται η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!....

Την τελευταία φορά, η Ρωσία είχε τον πλήρη έλεγχο του Καυκάσου, αλλά τώρα δεν τον έχει, και θα αντιμετωπίσει την αμερικανική και την ΤΟΥΡΚΙΚΗ πίεση στο ΒΟΡΡΑ……

Η εσωτερική πίεση, ειδικότερα στον νότο, θα αποσπάσει την προσοχή της Ρωσίας από την Δύση και τελικά χωρίς πόλεμο, θα καταρρεύσει!...

Πηγή: ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ..
ΤΖΟΡΤΖ ΦΡΗΝΤΜΑΝ.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Υστερόγραφο.....

Πληροφορίες συντάκτη του Economist στο Twitter, αναφέρουν ότι χθες Παρασκευή στο Σότσι της Ρωσίας, κατά τη συνάντηση Πούτιν με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς υπέγραψε την Τελωνειακή Ένωση της χώρας του με τη Ρωσία!

Είχε προηγηθεί η πρόσφατη άρνηση της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ε.Ε., κάτι που ξεσήκωσε "θύελλα" υποκινούμενων από τη Δύση αντιδράσεων, στο Κίεβο!

Αυτή τη στιγμή μάλιστα οι νέες πληροφορίες προκαλούν σοκ στη Δύση! Ενώ πλήθος Ουκρανών ξενύχτησε χθες το βράδυ και συνεχίζει και αυτή την ώρα τις διαμαρτυρίες στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, κατά της Φιλορωσικής στροφής Γιανουκόβιτς.

ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανωτέρω αναφερόμενου Βρετανού δημοσιογράφου του Economist Έντουαρτ Λούκας, συμφωνήθηκε ο Πούτιν να δώσει άμεσα 5 δισ. δολάρια στην Ουκρανία και στο μέλλον άλλα 15 δισ. για να μην χρεοκοπήσει και πέσει στα μέτρα λιτότητας της Δύσης και του ΔΝΤ, που θα καταληστεύσουν τη χώρα, ενώ η Μόσχα θα διαθέτει πλέον στο Κίεβο το πολύτιμο φυσικό άεριο σε τιμή των μόλις 200 δολαρίων ανά 1.000 κυβικά μέτρα!
http://dia-kosmos.blogspot.gr/