“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Σχέδιο «Ομπρέλα» -Οι Τυφλοί του Αιγαίου!..

«Λοιπόν παιδιά μου ….αύριο τέτοια ώρα θα έχουμε μεγάλο γλέντι…» είπε ο στρατηγός Λόουτζ, επί κεφαλής της JUSSMAGG στην Ελλάδα. Ήταν 25 Μαρτίου 1987.

Ο στρατηγός Λόουτζ είχε μεταβεί αεροπορικώς στην αμερικανική βάση, της Σούδας στην Κρήτη. Μίλησε στην συγκέντρωση αξιωματικών, υπαξιωματικών στην βάση και σε ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ που είχαν επίσης καταφθάσει εκεί για να συντονίσουν τις κινήσεις τους. 

Την επομένη ξεκινούσε η ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ μεταξύ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ…
Ρόμπερτ Κήλυ με τον Α. Παπανδρέου
Εκεί βρισκόταν και ο διοικητής της βάσης του ΑΚΤΙΟΥ και ο υποδιοικητής. Παρών ήταν και ο προϊστάμενος των αποκρυπτογραφήσεων στο Άκτιο με τον βοηθό του (Πράκτορες και οι δύο της NSA), ο σταθμάρχης της CIA στην Αθήνα με τον υποσταθμάρχη, ο σταθμάρχης της DIA με τον υποσταθμάρχη καθώς και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κήλυ (εκτάκτως είχαν αφιχθεί και οι Πράκτορες της CIA Πωλ Πόλσεν και Σμιθ Γουώλτερς, προερχόμενοι απ’ ευθείας από τα κεντρικά της CIA). Η παραπάνω συγκέντρωση ήταν αυτό που συνηθίζω να αποκαλώ: «συγκέντρωση ηλιθίων».

Το ότι θα γινόταν μια ακόμη δοκιμασία δύναμης, ήταν φανερό από την οξύτητα των επίσημων δηλώσεων της ΤΟΥΡΚΙΑΣ και της ΕΛΛΑΔΑΣ. 
Αν η σύγκρουση ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ γινόταν αναπόφευκτη, οι Τούρκοι θα «έχαναν» (απασχολούσαν αλλού ….) οκτώ τάγματα στρατού, τα οποία, θα αναπλήρωναν οι ΗΠΑ, είτε με δικό τους στρατό «αμιγώς», είτε με ΝΑΤΟΪΚΟ. Επί κεφαλής οκτώ αυτών ταγμάτων, θα έμπαινε ο στρατηγός της JUSSMAGG Λόουτζ!...
Ο Λόουτζ θα έκανε ΑΠΟΒΑΣΗ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ με τον ίδιο τρόπο που είχε αποβιβασθεί νωρίτερα (πριν έρθει στην Ελλάδα), στην ΓΡΕΝΑΔΑ…..

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των οκτώ τουρκικών Ταγμάτων από αμερικανικά ή Νατοϊκά, ονομάστηκε «έλλειμμα ταγμάτων» στην διάρκεια της ανάλυσης συστημάτων. Γι’ αυτό προέτρεπε τους παρευρισκόμενους για το … «αυριανό γλέντι!..».

ΕΝΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ έφθασε από τα κεντρικά της NSA με αποδέκτη το στρατηγό Λόουτζ και έγραφε ότι: «Η υπηρεσία δεν μπορεί να δώσει άδεια για την χρησιμοποίηση ΑΜΙΓΩΣ Αμερικανικών Στρατευμάτων..» .

Μόνον εκατόν ογδόντα πέντε άντρες της ομάδας SEALS θα διετίθονταν και οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από το Νόρφολκ των ΗΠΑ, με προορισμό την βάση της ΣΟΥΔΑΣ!...

Τα χαράματα της 27ης Μαρτίου 1987 θα έφταναν στην βάση. Επομένως θα έπρεπε να ζητηθούν οι υπόλοιποι άντρες από το ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ του ΝΑΤΟ. Ήδη στο ΝΑΤΟ είχε γίνει κοινοποίηση του τηλεγραφήματος προς τον Λόουτζ. Αυτονόητο ήταν ότι το ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ διατασσόταν να αποστείλει ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ.

Στο μεταξύ, οι συγκεντρωμένοι στην βάση της ΣΟΥΔΑΣ, συνέχισαν την «συγκέντρωση ηλιθίων» συζητώντας πλέον το εναλλακτικό σχέδιο.

Όταν τα οκτώ ΝΑΤΟΪΚΑ Τάγματα έφταναν μαζί με την ομάδα SEALS θα οδηγούντο με αεροπλάνα στο λιμάνι της Σμύρνης όπου και θα στρατοπέδευαν. ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ θα ανελάμβανε ο Πλοίαρχος Μ. Χέβερ. Ο Χέβερ είχε ένα σοβαρό πλεονέκτημα απέναντι στους άλλους συναδέλφους του: Ήταν αξιωματικός επιχειρήσεων στην πρώτη ΑΜΦΙΒΙΑ μοίρα που έπαιξε κύριο ρόλο στην εκκένωση της Πνομ-Πενχ και της Σαϊγκόν!.....

Το κύριο πρόσταγμα θα το είχε φυσικά ο στρατηγός Λόουτζ.

Μετά από μια σύντομη άσκηση επί χάρτου, ο Λόουτζ, ο πρεσβευτής Κήλυ και ο Σταθμάρχης της CIA πέταξαν με το ίδιο αεροπλάνο για την Αθήνα. Οι υπόλοιποι έφυγαν χωριστά. Αλλά στις 27 Μαρτίου, ώρα 6:00 το πρωΐ θα βρίσκονταν εκεί, στην βάση της Σούδας.

Στα κεντρικά της NSA στο Φορντ Μηντ του Μέρυλαντ, στο γραφείο Ασφαλείας Επικοινωνιών (COMSEC) είχε ήδη τεθεί σε επιφυλακή. Ο ειδικός στους ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ «ΚΗ-11» Μπιλ Καμπίλης (Ελληνοαμερικανός) κάθισε στο γραφείο του και δεν θα έφευγε παρά μετά από τρείς μέρες και τρείς νύχτες….

Ο Άλαν Γκούτζμαν, ο ειδικός στις φωτογραφίες των δορυφόρων κλείσθηκε στο απόρρητο εργαστήριό του μαζί με τους βοηθούς του.

Ο τότε διοικητής της βάσης της ΣΟΥΔΑΣ, πλοίαρχος Β. Ρόσον μαζί με τον πλοίαρχο Ρ.Σ. Άικ, έφθασαν στην Αθήνα της 25ης Μαρτίου. Πήγαν στην βάση της Νέας Μάκρης για την ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΚΙΜΗ της 26ης Μαρτίου.
Ο ΜΠΙΛ ΚΑΜΠΙΛΗΣ «παίζοντας» με τους δορυφόρους του, τους «έφερε» στην περιοχή ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η δουλειά αυτή, είναι πράγματι ένα μεγαλειώδες επίτευγμα της επιστήμης και ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ του ΚΑΜΠΙΛΗ που είχε ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ τους δορυφόρους και γνώριζε απόλυτα τους κώδικές τους……
Τις πρωϊνές ώρες της 26ης Μαρτίου ξεκίνησαν οι δοκιμές από την βάση του Ακτίου, σε συνδυασμό με την Νέα Μάκρη. Ήταν κάτι το φανταστικό….»Έπιαναν» τα πάντα…, τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού, των Υπουργών και κυρίως των ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ….

Αργά αλλά σταθερά, όλες οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της ελληνικής πρωτεύουσας, οι ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ολόκληρης της Ελλάδας, οι ΣΤΡΑΤΙΕΣ Θεσσαλονίκης – Λάρισας, οι ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ και όλα τα ΝΗΣΙΑ της χώρας είχαν «κλειστεί» στην «ηλεκτρονική Ομπρέλα» της Βάσης του Ακτίου, υποστηριζόμενη από την βάση της Νέας Μάκρης.

Ολόκληρη σχεδόν η Ελλάδα καταγράφετε. Όλοι οι δημόσιοι άντρες της χώρας μαγνητοφωνούνταν και φωτογραφίζονταν…αλλά το ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ήταν ότι «ΕΠΙΑΝΑΝ» και το πιο απλό ΜΗΝΥΜΑ του Ελληνικού Στρατού….

Κάποια στιγμή- και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι- ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ «ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ» στις Ελληνικές Επικοινωνίες!..... Κράτησε μόλις 40 δευτερόλεπτα. Έγινε φανερό ότι η «δοκιμή» πέτυχε!... Όποια στιγμή ήθελαν απέκοπταν την ΕΛΛΑΔΑ ολόκληρη από τις επικοινωνίες!....

Ο Ντον Πέρκετ συντόνιζε όλη την επιχείρηση!... Στο μεταξύ στα κεντρικά της NSA έφθασαν και οι πρώτες φωτογραφίες των δορυφόρων που έδειχναν την κινητικότητα των ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ στρατευμάτων.

Στις 4 το απόγευμα οι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση, γευμάτισαν στην κατοικία του σταθμάρχη της CIA. Ακόμα και στο γεύμα δεν σταμάτησε η ενημέρωση από τα κεντρικά της NSA, από το Πεντάγωνο και την Ομάδα Επισκόπησης Καταστάσεων του Λευκού Οίκου.

Ο αρχηγός της JUSSMAGG στην Αθήνα, ο στρατηγός Λόουτζ, πρότεινε να προέβαιναν την επομένη το πρωΐ (28 Μαρτίου) σε μια μικρή «επίδειξη δύναμης», για να τρομάξει ο Α. Παπανδρέου περισσότερο…Χωρίς να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε. Ο Λόουτζ όπως πάντα ήταν πολύπλοκος.

Στο γραφείο του Πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου υπήρχε μια ασυνήθιστη κινητικότητα. Όλες οι ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ και τα ΤΗΛΕΦΒΝΗΜΑΤΑ τα κατέγραφαν στις ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!... Μόνον τις ενδόμυχες σκέψεις του δεν μπορούσαν να «ακούσουν».

Αργά την νύχτα, ένα τηλεγράφημα του Ρόντνεϋ Μακ Ντάνιελ του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (εκτελεστικός της NSA), έβαλε την ομάδα σε ανησυχία. Ο ΜΑΚ ΝΤΑΝΙΕΛ συνιστούσε την εκδήλωση ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ στην ΑΘΗΝΑ με σκοπό την σύγχυση στην Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ο στρατηγός Λόουτζ ρώτησε το αμερικανικό Πεντάγωνο σχετικά με την οδηγία- τηλεγράφημα του Μακ Ντάνιελ. Το πρωΐ η απάντηση έφθασε οργισμένη: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε παρόμοιες ενέργειες αυτήν την στιγμή…».

Ένα τηλεγράφημα του Συμβουλίου Ασφαλείας που έφθασε στις 10 το πρωΐ της 27ης Μαρτίου, έβαλε τα πράγματα στην θέση τους : «Όχι στις βιαστικές κινήσεις».
Τα ΝΑΤΟΪΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ και η ΟΜΑΔΑ SEALS είχαν φθάσει τα χαράματα. 
Ταξίδευαν ήδη με C-130 προς την ΤΟΥΡΚΙΑ. 
Την νύχτα της 27ης Μαρτίου η Ομάδα SEALS στρατοπέδευσε σε μια ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ, δύο μίλια αριστερά από το νησί των Περιστεριών!.....
Το «έλλειμμα ταγμάτων» είχε εντολή να ΕΙΣΒΑΛΕΙ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ και να ναρκοθετήσει ορισμένες περιοχές ΣΤΟΧΟΥΣ !.....

Περίμεναν την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης…Νωρίς το απόγευμα οι διοικητές των βάσεων ΑΚΤΙΟΥ-ΣΟΥΔΑΣ και ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ είχαν λάβει θέσεις μάχης.

Ο διοικητής της βάσης της ΣΟΥΔΑΣ είχε άμεση επαφή με την βάση στο Άκτιο, την Νέα Μάκρη αλλά και το γραφείο του….Αρμάνδου Χάμμερ του Προέδρου του ΚΑΡΤΕΛ Πετρελαίου «οξιντένταλ», με τους διοικητές της Ν. Μάκρης, του Ακτίου και τον στρατηγό Λόουτζ ήλεγχε ΑΠΟΛΥΤΑ το ΓΡΑΦΕΙΟ του ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ (πρόεδρος –Τριμερους-Καρτέλ Στάνταρ Όϊλ κλπ.)….

Αργά την νύκτα της 28ης Μαρτίου ο υπαξιωματικός Ρόμπερτ Πράμαντ βγήκε από την βάση της Ν. Μάκρης και μετά μ’ ένα αυτοκίνητο που «δανείσθηκε» από το ξενοδοχείο «Γκόλντεν Κόουστ» κατευθύνθηκε προς την ΑΘΗΝΑ. Στην τσέπη του είχε το σχέδιο «ΟΜΠΡΕΛΑ» που φαινόταν η κάλυψη της ελληνικής πρωτεύουσας από την NSA!...

Ο Ρ. Άικ που είχε πληροφορηθεί την «διαρροή» (προδοσία), του Πράμαντ παρεκάλεσε το σταθμάρχη της CIA να την κλείσει!... (δολοφονία)!
Πράκτορες τις CIA κινητοποιήθηκαν για την ανεύρεση του υπαξιωματικού Πράμαντ. Τον εντόπισαν έξω από τις σχολές της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ στην οδό Μεσογείων. Τον συνέλαβαν αμέσως. Τον μετέφεραν στην Νέα Μάκρη ΝΕΚΡΟ. Την επομένη έστειλαν το πτώμα του στους γονείς του στις ΗΠΑ. «Έπεσε για το Καθήκον», έγραψαν στους γονείς του αργότερα από το Πεντάγωνο.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/