“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Συνάντηση ΠτΔ με Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η οικονομία και η τρομοκρατία ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Αμερικανό-Εβραϊκής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Συμβουλίου, David Harris στο Προεδρικό.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Harriς είπε ότι το Συμβούλιο διατηρεί φιλικές σχέσεις με την Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια και συνεργάζεται πολύ στενά με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Ανέφερε ότι τρεις ηγέτες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κάτι που αποτελεί, όπως είπε, απόδειξη της στενής συνεργασίας μεταξύ του Συμβουλίου και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

«Πραγματοποιούμε τακτικές επισκέψεις στην Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε φίλοι και υποστηρικτές της Κύπρου», είπε και πρόσθεσε ότι είχαν μια πολύ καλή συζήτηση με τον Πρόεδρο, η οποία κάλυψε τα θέματα που επηρεάζουν την Κύπρο και τη γύρω περιοχή.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «τα καλά νέα είναι ότι η κατάσταση σε σχέση με την οικονομία φαίνεται να βελτιώνεται και επανακτάται η εμπιστοσύνη προς την κυπριακή οικονομία και αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά νέα».

Είπε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος τυγχάνει σεβασμού στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σχέση που διατηρεί η Κύπρος με τις ΗΠΑ και για τη στρατηγική απόφαση που έλαβε η Κύπρος πριν από μερικά χρόνια και ενισχύθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για περαιτέρω εμβάθυνση των δεσμών της Κύπρου με το Ισραήλ.

Είπε , επίσης, ότι συζήτησαν και το θέμα της τρομοκρατίας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του Συμβουλίου τόσο προς την Κύπρο όσο και προς τη Βουλγαρία στο θέμα της καταχώρησης της ένοπλης πτέρυγας της Χεζμπολάχ στον κατάλογο της ΕΕ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στον κίνδυνο η Κύπρος να αποτελέσει δίοδο για τρομοκράτες από την ΕΕ και από αλλού προς την Τουρκία και από εκεί στο Ιράκ και τη Συρία και εξέφρασε την ανάγκη συνεργασίας για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η επίσκεψη του Συμβουλίου της Αμερικανό-Εβραϊκής Επιτροπής στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με τα γειτονικά κράτη και στην προκειμένη περίπτωση με το Ισραήλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/204596/synantisi-ptd-me-amerikanoevraiki-epitropi#sthash.vEF8IF6I.dpuf
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments