“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Στην Αρμενία 24 Απριλίου ο Βλ. Πούτιν

Στο Ερεβάν μετά από πρόσκληση του Αρμένιου ομολόγου του Σερζ Σαρκισιάν προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για την 100η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, θα βρεθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν.


«Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Αρμενίας, όπου θα συζητηθούν τα θέματα της διμερούς ατζέντας, η συνεργασία σε θέματα ενοποίησης, τοπικά περιφερειακά και διεθνή θέματα», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να επισκεφθεί την αρμενική πρωτεύουσα. Επιπλέον ο Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απέκλεισε ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας ενδέχεται να ανταποκριθούν στις επετειακές εκδηλώσεις στο Ερεβάν.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο Πούτιν και ο Ολάντ θα διαμείνουν στο Ερεβάν την ίδια στιγμή. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποκλειστεί να υπάρξουν επαφές στο περιθώριο του προγράμματος που σχεδιάζει η αρμενική πλευρά», είπε ο Πεσκόφ.

Το κύριο πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης στην Αρμενία έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου Πριν από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, ο αρμενικός πληθυσμός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ανερχόταν σε περίπου 2,5 εκατομμύρια. Το 1915, ως αποτέλεσμα της απέλασης και των συστηματικών δολοφονιών, 600.000 έως 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις.

Η τουρκική κυβέρνηση αναγνωρίζει το γεγονός των μαζικών δολοφονιών των Αρμενίων, αλλά αντιτίθεται στη χρήση του όρου γενοκτονία και λέει ότι έχει υπερεκτιμηθεί ο αριθμός των νεκρών, για τον οποίον επιμένει η αρμενική πλευρά.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, οι θάνατοι των Αρμενίων δεν ήταν το αποτέλεσμα μιας στοχευμένης πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά συνέβη εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατά τον οποίον σκοτώθηκαν επίσης και Τούρκοι.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/