“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

«Πόλεμος» Ε.Ε – Gazprom

Για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στην Πολωνία, την Ουγγαρία και άλλες έξι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, κατηγορεί επίσημα η Κομισιόν τον ρωσικό ενεργειακό ρωσικό Gazprom.


Σύμφωνα με την αρμόδια για τον Ανταγωνισμό Ευρωπαία Επίτροπο, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η κρατικά ελεγχόμενη εταιρία, παρακώλυσε τον διασυνοριακό ανταγωνισμό και επέβαλε υπερβολικές χρεώσεις σε πέντε χώρες.

Η Gazprom χαρακτηρίζει αβάσιμες τις κατηγορίες.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε πως είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μετά την υιοθέτηση του τρίτου ενεργειακού πακέτου από την Ε.Ε., πρέπει να ισχύσουν οι νέες ρυθμίσεις σε συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στο παρελθόν.

Μετά την υπόθεση Google σειρά έχει η ρωσική Gazprom.

Ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας πιθανότατα θα έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι Βρυξέλλες ξεκίνησαν τις έρευνες πριν από τρία χρόνια και μάλιστα έχουν δεχτεί επικρίσεις ότι καθυστερούν το πόρισμα από το φόβο για ρωσικά αντίποινα.

Η νέα Επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ ωστόσο, φαίνεται ότι υιοθετεί μια πιο σκληρή γραμμή.

«Υπάρχει μια ισχυρή άποψη στη Ρωσία και κυρίως στη ρωσική ενεργειακή εταιρεία, τη Gazprom ότι πρόκειται για μία υπόθεση με έντονα πολιτικά κίνητρα. Δεν έχω πειστεί. Θα σας έλεγα ότι η ετυμηγορία δεν έχει βγει ακόμα σχετικά με το αν πρόκειται για πολιτικό θέμα ή αν απλώς οι ευρωπαϊκοί θεσμοί προσπαθούν να ενισχύσουν το κράτος δικαίου» δήλωσε ο Μάρατ Τερτέροφ από το ενεργειακό κλαμπ «ευρωπαϊκό κίνητρο».

Στο επίκεντρο της Κομισιόν θα τεθεί η θέση της Gazprom στην ευρωπαϊκή αγορά αερίου και ιδίως, η τεχνητή αύξηση των τιμών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Επιτρόπων, την Τετάρτη.Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/