“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Βομβαρδιστικά στην Αυστραλία θα στείλουν οι Αμερικανοί....Για να σταματήσουν τα επεκτατικά σχέδια της Κίνας στη Νότια Ασία

Μια «αλήθεια» που δεν έπρεπε να ειπωθεί, προκειμένου να μην ανατραπεί η «στρογγυλεμένη» διπλωματική γλώσσα, κινδυνεύει να φέρει τα πάνω κάτω στις φιλικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Αυστραλίας και της Κίνας.

Η ιστορία είναι παλιά και οι εκατέρωθεν υποψίες υποβόσκουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά την προσπάθεια και των δύο χωρών να διατηρήσουν καλές σχέσεις, για χάρη των οικονομικών τους -κυρίως- συμφερόντων, ήλθαν να τορπιλίσουν οι πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχου του αμερικανικού Πενταγώνου.

Πρόκειται για τον υφυπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, στρατηγό David Shear, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση κάποιου μέλους της αρμόδιας Επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, είπε μεταξύ άλλων, ότι η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια καινούργια αεροπορική βάση στην Αυστραλία προκειμένου να ελέγξει την επεκτασιμότητα της Κίνας στη Νότια Ασία, τη Θάλασσα της Κίνας και τον Ινδικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Shear, το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να στείλει στην Αυστραλία μια μοίρα των γνωστών βομβαρδιστικών μεγάλου βεληνεκούς Β-1, που μπορούν να πλήξουν ανά πάσα στιγμή οποιοδήποτε στρατιωτικό στόχο οπουδήποτε στον πλανήτη, μια σειρά ανιχνευτικών και κατασκοπευτικών αεροσκαφών, καθώς και μεγάλο αριθμό πεζοναυτών.

Στη συνέχεια, είπε στην επιτροπή της Γερουσίας, ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει και στην πράξη ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις κινεζικές προκλήσεις στη Θάλασσα της Κίνας.

Οι ΗΠΑ καθώς και άλλες χώρες της Ασίας, όπως Ιαπωνία, Βιετνάμ, Μαλαισία και Φιλιππίνες, κατηγορούν τη Κίνα για στρατιωτικό επεκτατισμό στα διεθνή ύδατα και προσαρτήσεις μικρών νησιών και βραχονησίδων που δεν της ανήκουν.

Με λίγα λόγια, την κατηγορούν ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών και προσπαθεί να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο στη Θάλασσα της Κίνας απ' όπου και διέρχεται καθημερινά ένας μεγάλος αριθμός εμπορικών πλοίων.

Αυτός είναι και ο λόγος που πριν λίγους μήνες είχαν οξυνθεί οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας για μια σειρά βραχονησίδων στη Θάλασσα της Κίνας που διεκδικούν και οι δύο χώρες, ενώ παρόμοια επεισόδια είχαν λάβει χώρα μεταξύ Κίνας και Βιετνάμ και Κίνας και Φιλιππίνων.

Οι πιο πάνω χώρες και η Μαλαισία κατηγορούν, επίσης, την Κίνα, ότι όχι μόνο προχωρά μονομερώς σε προσαρτήσεις μικρών ακατοίκητων νησιών στα διεθνή ύδατα, αλλά δημιουργεί εκ του μηδενός μικρά νησάκια, τα οποία και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ως διαδρόμους προσγείωσης στρατιωτικών αεροσκαφών, μπαζώνοντας αβαθή ύδατα.

Οι πιο πάνω εξελίξεις πυροδότησαν την αμερικανική αντίδραση και το Πεντάγωνο έδωσε εντολή σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από την περιοχή της Θάλασσας της Κίνας, που η κυβέρνηση του Πεκίνου ισχυρίζεται εδώ και αρκετά χρόνια ότι της ανήκει.

Η κίνηση των Αμερικανών, δεν έγινε μόνο ως ένδειξη συμμαχικής αλληλεγγύης προς την Ιαπωνία και της Φιλιππίνες, αλλά για να δηλώσουν και στην πράξη ότι δεν αποδέχονται τους κινεζικούς ισχυρισμούς για την οριοθέτηση των διεθνών και είναι αντίθετη στις προσαρτήσεις των βραχονησίδων που επιχειρεί το Πεκίνο.

Για να αναχαιτιστεί η επέκταση της κινεζικής ισχύος και στον Ινδικό Ωκεανό, οι Αμερικανοί υπέγραψαν νέα συμφωνία με την Εργατική κυβέρνηση του Κέβιν Ραντ για αποστολή 2.500 πεζοναυτών στο Ντάργουιν, προκειμένου να συμμετέχουν σε κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις με Αυστραλούς στρατιώτες.

Ήδη, πριν λίγες εβδομάδες έφτασαν στο Ντάργουιν οι πρώτοι 1.500 Αμερικανοί πεζοναύτες, ενώ όπως δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στην Γερουσία, ο αριθμός τους πρόκειται θα αυξηθεί.

Τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος προκάλεσαν «νευρική κρίση, όχι μόνο στην αυστραλιανή, αλλά και στην αμερικανική κυβέρνηση.

Τόσο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι 'Αμποτ, όσο και εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσαν ότι τα όσα ειπώθηκαν οφείλονται σε λάθος του Αμερικανού στρατηγού και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν σχεδιάζει να στείλει τα βομβαρδιστικά Β-1 στην Αυστραλία ούτε περισσότερους πεζοναύτες.

Τα ίδια πάνω-κάτω δήλωσε και ο Άμποτ, καθώς και ο εκπρόσωπος του αυστραλιανού Υπουργείου Άμυνας και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αυστραλία.

Οι Κινέζοι, βέβαια, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι ο Αμερικανός στρατηγός ήξερε τι ακριβώς έλεγε.

Το μόνο ενδεχομένως που δεν γνώριζε -σε... διπλωματικό βάθος- είναι, ότι αυτές οι... αλήθειες και, γενικά, τα «στρατιωτικά μυστικά» δεν λέγονται δημόσια.

Πώς να εξηγήσει ο Άμποτ στον Κινέζο πρόεδρο ότι η Αυστραλία, ακολουθώντας τις αμερικανικές συμμαχικές εντολές, είναι έτοιμη να... δαγκώσει το χέρι που την ταΐζει.

πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/