“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Λονδίνο: Περίπτωση δολοφονίας ‘αποστάτη’ Ρώσου επιχειρηματία;


Σοκ και παγωμάρα προκαλεί η είδηση ότι ο θάνατος, πλούσιου Ρώσου επιχειρηματία με έδρα το Λονδίνο, το 2012, δεν ήταν τόσο αθώος όσο αρχικά είναι φανεί.
Ο επιχειρηματίας κατοικούσε στην πλούσια συνοικία του Σάρεϊ, είχε όμως κατά ταφαινόμενα τη φαεινή ιδέα να ανακατευθεί με «πίτουρα», οπότε η πιθανότητα να έπεσε θύμα «κότας», είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Πρόκειται για τον 44χρονο επιχειρηματία Alexander Perepilichnyy, ο οποίος κατέρρευσε και πέθανε σε δρόμο κοντά στο σπίτι του, στο Γουέιμπριτζ του Σάρεϊ το απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου 2012.
Αρχικά ο θάνατός του είχε χαρακτηριστεί από την τοπική αστυνομία ως «μη ύποπτος», εκδοχή που άλλαξε μετά τη διενέργεια εξειδικευμένων τοξικολογικών εξετάσεων, που έδειξαν πιθανότητα χρήσης εναντίον του ισχυρού σπάνιου δηλητήριου, ονομαζόμενου «gelsemium elegans»…
Όπως αποκαλύπτεται, ο επιχειρηματίας είχε μιλήσει σε συναδέλφους του για απειλές που δεχόταν κατά της ζωής του. Σύμφωνα με το βρετανικό BBC, είχε παραδώσει ευαίσθητα έγγραφα σε επιχειρηματία στο Λονδίνο και στις διωκτικές αρχές της Ελβετίας, σύμφωνα με τα οποία Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν συμμετάσχει μαζί με μαφιόζους στην κλοπή 240 εκατομμυρίων δολαρίων από το ρωσικό κράτος, μέσω φορολογικής απάτης.
Είναι προφανές, ότι το μυαλό πηγαίνει αυτόματα στον εκλιπών Αλεξάντερ Λιτβινένκο, πρώην πράκτορα των σοβιετικών και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που δολοφονήθηκε με πολώνιο-210…
Ο επιχειρηματίας είχε περιπέσει στη δυσμένεια ρωσικής εγκληματικής συμμορίας με την επωνυμία «Klyuev Group» που εμπλεκόταν στην απάτη που είχε στηθεί γύρω από τους φόρους που πλήρωνε στο ρωσικό δημόσιο το επενδυτικό κεφάλαιο (fund) «Hermitage», εναντίον της οποίας είχε συμφωνήσει να καταθέσει. Οι αποκαλύψεις του οδήγησαν στο πάγωμα λογαριασμών του συγκεκριμένου συνδικάτου του εγκλήματος, με προφανή κρατική προστασία.
Την υπόθεση είχε αποκαλύψει ο δικηγόρος Sergei Magnitsky, ο οποίος συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές και κλείστηκε στη φυλακή όπου και πέθανε μετά από τρία χρόνια, επίσης υπό συνθήκες μη ξεκάθαρες.
Στο «γκρουπ» φέρονται να συμμετέχουν Ρώσοι αξιωματούχοι που εργάζονται σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου, στην υπηρεσία πληροφοριών (εσωτερική ασφάλεια – αντικατασκοπεία) FSB, τον φορολογικό μηχανισμό της Ρωσίας, ακόμα και ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.
Η αποκάλυψη έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν και θα πρέπει να υπενθυμιστεί, ότι οι αποκαλύψεις για τα θέματα αυτά στη Βρετανία, «συμβαδίζουν» με τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Και στην προκειμένη περίπτωση είναι σαφώς διαταραγμένες…

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Read more...